Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.10.2014, 08:49:11
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mena59 Vezi mesajul
Spunea Socrate cand a vazut multimea de obiecte expuse de negustori in Atena:
"Cat de multe lucruri de care eu nu am nevoie exista"...
Adevărat grăia Socrate. :) și mie îmi zboară gândul așa câteodată.
Reply With Quote
Vechi 17.10.2014, 11:45:36
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

vaii, cat mi-as dori sa pot citit de pe telefon sau de pe calculator dar efectiv nu pot; ma dor ochii prea repede pe calculator si ma omoara spatele de la pozitia proasta care o adopt in fata monitorului, iar depe telefon, imi omor ochii cu scrisul; prea mic ecranul. Plus ca ador cartile fizice, mirosul de carte, rasfoitul. Wow, ar trebui sa ma apuc e citit ceva, ca am cam abandonat de vreo luna cititul si deja ii simt lipsa :D

Si eu acum mi-am luat telefon prin digi... 3 euro abonamentul, cu minute nelimtate in retea si 150 minute in orice alte relete, inclusiv din afara tarii si internet nelimitat; sotul si-a facut abonament de 5 euro, ror de digi, cu nelimitat tot, dar el nu si-a luat telefon, ca al lui e functional (eu ca sa intru in meniu sau sa initiez un apel dureaza in jur de 2 minute, a samai zic de intrat pe internet sau orice altceva). Si recunosc, acum am sarit si eu calul cu telfonul, ca nu e unul tocmai ieftin, dar, dat fiind faptul ca il platesc in rate, fara dobanda, ies rezonabil de ok, ca n mi-as fi permis sa dau banii aia de-odata. Poate voi gusta si eu cititul pe telefon, daca tot are ecranul ceva mai mare...

Si, dupa parerea mea, Inorogul are dreptate in legatura cu invidia si lauda; mai degraba invidiem decat ne laudam; cel putin dupa o aumita varsta, bine inteles, u xceptiile de rigoare.
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.
Reply With Quote
Vechi 17.10.2014, 12:39:57
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
vaii, cat mi-as dori sa pot citit de pe telefon sau de pe calculator dar efectiv nu pot; ma dor ochii prea repede pe calculator si ma omoara spatele de la pozitia proasta care o adopt in fata monitorului, iar depe telefon, imi omor ochii cu scrisul; prea mic ecranul. Plus ca ador cartile fizice, mirosul de carte, rasfoitul. Wow, ar trebui sa ma apuc e citit ceva, ca am cam abandonat de vreo luna cititul si deja ii simt lipsa :D

Si eu acum mi-am luat telefon prin digi... 3 euro abonamentul, cu minute nelimtate in retea si 150 minute in orice alte relete, inclusiv din afara tarii si internet nelimitat; sotul si-a facut abonament de 5 euro, ror de digi, cu nelimitat tot, dar el nu si-a luat telefon, ca al lui e functional (eu ca sa intru in meniu sau sa initiez un apel dureaza in jur de 2 minute, a samai zic de intrat pe internet sau orice altceva). Si recunosc, acum am sarit si eu calul cu telfonul, ca nu e unul tocmai ieftin, dar, dat fiind faptul ca il platesc in rate, fara dobanda, ies rezonabil de ok, ca n mi-as fi permis sa dau banii aia de-odata. Poate voi gusta si eu cititul pe telefon, daca tot are ecranul ceva mai mare...

Si, dupa parerea mea, Inorogul are dreptate in legatura cu invidia si lauda; mai degraba invidiem decat ne laudam; cel putin dupa o aumita varsta, bine inteles, u xceptiile de rigoare.
Un pont : sa stiti ca puteti gasi telefoane performante la preturi rezonabile pe Okazii, Tocmai etc etc, nu are rost sa platiti telefonul in rate, e prea scump, unii vand telefoane inclusiv cu garantie, sau putin folosite.
Reply With Quote
Vechi 17.10.2014, 21:27:06
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul
Adevărat grăia Socrate. :) și mie îmi zboară gândul așa câteodată.
Asa si este! In special la tot felul de mesteri artizani si vanzatori de mestesuguri.
Cu stupoare vad ca unii se plictisesc atat de tare incat croseteaza...pietre...!!!
Apoi sunt de vanzare si acele imbracaminti pt cani a caror inutilitate m-a lasat iarasi socata...De ce as inveli o cana in material? Poate in Siberia au utilitate,fiind foarte frig dar la noi,doar un moft.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 17.10.2014, 21:30:38
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Inorogul Vezi mesajul
Foarte interesant subiectul. Am o paine de mancat aici.

Voi incepe cu sfarsitul postarii citate. Personal consider ca pacatul laudei este mult mai rar intalnit decat cel al invidei. De obicei lauda are loc in cercurile copiilor sau ale adultilor foarte saraci cu duhul. Invidia in schimb... musca din toate categoriile sociale si nu tine cont de varsta.

De fapt cel care cade in pacatul invidei prefera sa nu isi asume aceasta responsabilitate si sa arate cu degetul catre cel care, chipurile, se lauda. Multi oameni cred ca persoanele de langa ei au putere de empatie asemanatoare sau chiar superioara lor. Ei cred ca daca spun ca si-au cumparat un telefon si se bucura de el, si cel caruia i-a facut aceasta confesiune se va bucura sincer pentru el. ...Da' de unde?! Este aratat cu degetul pentru ca se lauda, pentru simplul fapt ca a starnit invidie.

E ceva de genul:
- Salut! Ce faci?
- Bine! Mi-am luat un telefon misto!
- Si ce te lauzi?
- Huh?!?!

Concluzie: pacatul laudei reprezinta, in multe cazuri, proiectarea pacatului invidiei.

Revenim la prima parte.

Pot sa-ti trimit o lista cu telefoane si cu preturile acestora ca sa imi spui care sunt pacat, care nu sunt pacat si care sunt la limita? Unu' la 500 de lei e pacat si altul la 490 e pe muchie? Ce autoritate stabileste asta si care sunt legile/principiile care pot sta la baza unei judecati in acest sens?

Poti sa imi spui, te rog, daca e pacat faptul ca imi iau un telefon de ultima generatie la un pret de chilipir?

Ma voi oferi pe mine exemplu acum. Imi place foarte mult tehnologia. Am un telefon de penultima generatie, ca sa zic asa. A costat foarte mult, raportat la piata celorlalte telefoane, atunci cand l-am achizitionat. Apropo: l-am luat pe puncte; am pacatuit :)?

Este foarte posibil ca, in ochii tai, sa fiu un pacatos cu telefon scump. Ei, acum apare alta problema. Eu nu imi cumpar haine decat foarte rar, si atunci cand o fac nu cumpar haine "de firma". Este posibil ca in garderoba ta sa gasesc chiloti de valoare mult mai mare decat chilotii pe care ii port eu. In ochii mei devii si tu un pacatos. Sper ca ai inteles unde vreau sa ajung.

Acum sa vorbim la modul general despre piosenia din avere; mai degraba din lipsa acesteia.

Conform teoriei enuntate de catre tine, musulmanii sunt mult mai piosi decat crestinii. Majoritatea traieste in saracie lucie. Catolicii sunt printre cei mai pacatosi. Inseamana ca nu suntem egali in fata lui Dumneze, inca de la nastere. Un om care s-a nascut intr-o famile mai bogata este mai pacatos decat unul care s-a nascut intr-o famile saraca.

Vezi und este problema? Saracia despre care vorbim nu este urmare a exercitarii liberului arbitru.

Faptul ca tu nu iti permiti un telefon, dar ti-ai dori unul daca aveai avere, nu te face cu nimic mai vrednic decat altii.
Problema este ca nu poti sti cum ai reactiona daca ai avea bani cu nemiluita si astfel nu esti in masura sa judeci.

Din punctul meu de vedere adevarata piosenie apare in urmatoarele situatii:

- ai posibilitatea sa cumperi dar nu iti doresti nimic penru tine insuti (daca renunti la obiectul x pentru a procura obiectul y - nu te face vrednic, ci chibzuit financiar, precum cei pe care ii blamezi);
- ai posibilitatea sa ai avere dar alegi sa fii sarac (unii calugari - nu toti; sunt calugari care n-ar putea face un sfant nici daca ar dori);

Varianta cea mai usor de realizat este, in mod evident, ultima.
Perfecta observatia ta!
Nu mai am nimic de adaugat :)
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 19.10.2014, 18:04:14
Corinusha's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de aubergine Vezi mesajul
Un pont : sa stiti ca puteti gasi telefoane performante la preturi rezonabile pe Okazii, Tocmai etc etc, nu are rost sa platiti telefonul in rate, e prea scump, unii vand telefoane inclusiv cu garantie, sau putin folosite.

Stiu, de acolo am avut pana acum telefonul cumparat, dar acum il iau de la astia de la digi, pentru ca mi-l ofera la pretul pietei, in rate fara dobanda, fara nimic; la gata platesc exact cat e telefonul; si pe site-uri gen tocmai, okazii si olx l-am vazut cu maxim 160 - 200 lei mai ieftin. La asta macar am garantie 24 luni. Si asa m-am decis sa-mi cumpar si eu primul meu telefon nou :)

Yasmina, cat timp exista cerere va exista si oferta (la "hainutele" pentru animale si alea pentru cani sau mai stiu eu ce). Si mie mi se pare o cruzime sa-ti chinui animalul cu haine; blanita o au cu un scop, nu ca desigh...dar deh, multi nu gandesc pana aici...
Reply With Quote
Vechi 19.10.2014, 20:21:52
cristirg cristirg is offline
Banned

Data înregistrării: 26.06.2014
Implicit

-si eu am abonament la digi,si mi-am comandat telefonul la ei,si eu la fel am zic ca e avantajos in rate (si chiar este) dar am asteptat o luna si nu mi-au trimis telefonul,si m-am suparat si am renuntat la comanda si mi-am comandat on-line si 24 de ore am avut telefonul mobil acasa, sper sa nu patesti si tu la fel.

-am comandat si un stick (modem) 3G pt internet mobil si de abia acum mi-a venit dupa 2 luni,stau prost cu aprovizionarea/distributia,in rest sunt multumit de oferta lor,de servicii,minute nelimitate,net la viteze foarte mari ,si preturi bune, fata de Romtelecom.
Reply With Quote
Vechi 20.10.2014, 10:35:05
Corinusha's Avatar
Senior Member

Implicit

Noi ar trebui sa primim saptamana asta telefoanele. Comanda am facut-o direct de la ei, si actul aditional; au venit ei acasa...
Acum, sper sa vina comanda. De abonament in sine sunt ff multumita. Internetul merge de 2-3 ori mai bine ca cel de la orange de pe cartela, minute, sunt destule si in retele nationale si internationale (parca 300); oricumm nu vorbesc mai mult de atat :)
Da, preturile sunt mult mai bune. Inclusiv la pachetele bussines (am bagat digi de curand la birou si intr-adevar e mai avantajos digi- tel fix si net)
Reply With Quote
Vechi 20.10.2014, 11:34:00
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristirg Vezi mesajul
-ce device? tableta,smartphone cu android?
Tableta alview citylife cu android. Dinaia mica, am primit-o cadou de la rds ( ai mei defapt). Ultima data cand am incercat un update, adica sa instalez o noua versiune la ceva, s-a stricat de tot, a trebuit resetata.
Reply With Quote
Vechi 20.10.2014, 13:34:11
cristirg cristirg is offline
Banned

Data înregistrării: 26.06.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
Tableta alview citylife cu android. Dinaia mica, am primit-o cadou de la rds ( ai mei defapt). Ultima data cand am incercat un update, adica sa instalez o noua versiune la ceva, s-a stricat de tot, a trebuit resetata.
-poti sa instalezi flash player si pe tableta ta cu Android Jelly Bean

Cum instalam Flash Player pe sistemul de operare Android 4.2.1 Jelly Bean: http://videotutorial.ro/cum-instalam...utorial-video/
Reply With Quote
Răspunde