![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Happy 21-12-21 Doomsday to everyone!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Se gasesc poate, dar mai greu uscate si nu in cantitatile de care ai nevoie sa te incalzesti cand sunt -10 grade afara. Citat:
Citat:
Majoritatea nu pot concepe pur si simplu ca mancarea nu creste pe raftul magazinului ce sa mai zici de altele..
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mai sunt si alte solutii pentru sterilizarea apei. "efectul de piramida" e vrajeala. Cea mai buna solutie e un sistem de filtre, eventual inclusiv osmoza dar iti trebuie si o pompa manuala care sa faca 2-3 bari iar prin osmoza o parte din apa se pierde (adica se elimina ca nepotabila dar o poti folosi la spalat). Interesanta ideea cu aghiazma :) Toaleta portabila ti-ai luat? Sau mergi pe ideea cu sapat groapa in spatele blocului? :)
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 21.12.2012 at 14:26:30. |
|
||||
|
||||
![]()
Haideti sa nu fim rautaciosi. In felul nostru, nu suntem cu nimic deosebiti fata de el, doar ca ale noastre le tinem bine-ascunse de ochii lumii!...
Citat:
Si-apoi... care sunt acei prooroci cu frica de Dumnezeu de a caror sfat sa tin eu, crestinul de rand, seama. De unde vin "zvonurile"? De la induhovniciti sau de la cei care nu au nimic in comul cu Harul lui Dumnezeu? Nu cumva, "ascultand" scenariile lor, ma smintesc si eu si-i determin si pe cei de langa mine, mai putin pregatiti duhovniceste, sa ma imite, ca si cum... de la Dumnezeu imi vin aceste ganduri si nu de la vrajmas!... Eu gasesc o inselare vizibila, cel putin din punct de vedere religios. Orice-ar fi, nu asa merge treaba! Cand Dumnezeu vrea, iti arata puterea lui exact cand ti se pare ca ai scapat. Iar eu ma rog sa ne pazeasca pe toti de inselare. Pentru ca unii isi fac rau numai fiindca accepta sa mearga pe un drum laturalnic pentru... "mai multa siguranta", dar care ar putea oricand sa se infunde!! Ori, Calea spre Dumnezeu este una singura. Trebuie sa vrem sa traim, sa ne crestem copiii, sa ne ajutam intre noi cum ne tin puterile, dar daca "de sus" auzim: "Hai acasa!", las jugul lumii asteia si plec fara sa ma eschivez in vreun fel! Sau... macar asa ar trebui!...
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
Citat:
Daca vorbim de Apocalipsa, mai greu - desi Biblia nu spune ca la sfarsitul acelor zile, nu va fi ramas nici unul din sfinti in picioare. Daca vorbim de o apocalipsa economica/sociala depinde de alegerea fiecaruia, unul alege sa stea cu bratele incrucisate si sa arunce consecintele in seama lui Dumnezeu, altul incearca in masura posibilitatilor sa-si ia masuri.. Desigur, majoritatea celor care isi pun problema, nu au bani sa-si construiasca bunkere sau sa stocheze tone de mancare, dar ceva se poate face mereu. Citat:
Citat:
E ca si cand ai zice ca nu trebuie sa te mai duci la servici ci sa astepti ca Dumnezeu sa-ti hraneasca familia. Citat:
Citat:
Citat:
N-au murit de-a lungul timpului sute de milioane milioane chiar miliarde de oameni in razboie, epidemii, catastrofe naturale, politico-socio-economice, etc.? Dumnezeu a ingaduit.
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
2. Un monah in manastire este mai bine protejat de catastrofe sociale decat este cineva care traieste in oras sau pe langa oras. A doua la mana, un monah - se are in grija doar pe sine si oricum nu are prea multe de pierdut intr-o asemnea eventualitate. Citat:
Sa mori de foame este cumplit, dar sa-i vezi pe cei dragi murind din acest motiv si sa nu poti face nimic, cred ca este si mai si. Erau toti atat de lipsiti de Dumnezeu atunci? Oare cei care au scapat au scapat doar cu apa si rugaciune? Citat:
Aceasta constiinta este un avantaj + faptul ca viata e la mana sa (la propriu) nu pe raftul magazinelor. In acest context (si probabil nu doar), ateismul/agnosticismul se poate spune ca s-a nascut la oras. Citat:
Si spiritual, dar si material. Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Lot la fel. Moise stia incotro o apuca. Exemple de inconstienti?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu le amesteca! Dacă nu dorea Dumnezeu, stăteau ei degeaba cu pantalonii în vine în bătaia vântului, dacă înțelegi ce zic.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce veti face voi cand vor veni acele vremuri de pribegie? | adelin | Despre Biserica Ortodoxa in general | 157 | 23.09.2010 16:12:48 |
Cum se face canonisirea ca sfant(a)? In ziua de azi se mai face? | sophia | Mari Duhovnici si predicile lor | 5 | 09.01.2010 23:13:44 |
De ce 25 Decembrie? | Andie | Teologie si Stiinta | 23 | 19.01.2009 01:38:20 |
16 - 22 decembrie | laurschepsis | Stiri, actualitati, anunturi | 11 | 20.12.2008 04:59:41 |
|