Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.12.2011, 21:50:45
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Va rog sa-mi dati un citat din scrierile sfintului Ignatiu de Loyola in prin care se poate deduce ca scopul acestui sfint ar fi altul decit cel pe care el l-a declarat ca l-ar avea: "Totul spre mai marea glorie a Lui Dumnezeu si spre mintuirea sufletelor".
As dori sa punctez doar un aspect legat de un citat cunoscut "Noi trebuie să vedem negrul ca fiind alb dacă biserica spune așa." Nu stiu la ce s-a gandit Ignatiu de Loyola, dar pare un fel de "noi credem, nu gandim".
Asadar un catolic poate sa observe de exemplu ca moastele de dupa schisma nu se impart niciodata la alte biserici, desi moastele catolice de dinainte de schisma se impart chiar si la biserici ortodoxe (unde merg de obicei sunt sfinte moaste din primul mileniu de la Roma, primite de la catolici). Dar va spune ca ortodocsii se inseala, pentru ca BC are intotdeauna dreptate, chiar daca albul e negru.
Iezuitii su adus de fapt ascultarea fara impotrivire fata de Bc si papa.
Reply With Quote
Vechi 07.12.2011, 21:53:15
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Să spui, doar așa de dragul controversei, că regimul comunist a fost brațul secular la Bisericii Ortodoxe, e imbecilitate în act.
Domnule, haideți să reluăm. Poate că nu m-am ridicat, argumentativ, la nivelul dumneavoastră și de aceea ideea, deși esențialmente corectă, o percepeți de la înălțimea intelectului dumneavoastră ca fiind o imbecilitate.

Precum un om foarte înalt, dar și puțin miop care privește, de la înălțimea și cu miopia sa, un timbru valoros căzut pe trotuar și îl percepe ca pe un ambalaj de ciungă.

Așa fiind, să folosim lupa și să aducem discuția precedentă la nivelul dumneavoastră:

1. Biserica greco catolică a fost interzisă prin legea promulgată de către guvern; a fi greco-catolic te putea trimite la închisoare iar a fi episcop greco-catolic te putea trimite, și te trimitea, la moarte.

2. Același guvern care le-a interzis românilor să fie greco-catolici a luat toată averea Bisericii Unite, iar mare parte din ea guvernul a da-o, moca, BOR.

3. Față de cele de mai sus, doamna Ioana vine și se lamentează că puterea politică a fost întotdeauna brațul secular al Bisericii Catolice.

Dacă orbirea anti-catolică vă împiedică să sesizați ridicolul din cele de mai sus, vă compătimesc; ați ratat un prilej rar de a râde în hohote.
Reply With Quote
Vechi 07.12.2011, 21:54:30
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
As dori sa punctez doar un aspect legat de un citat cunoscut "Noi trebuie să vedem negrul ca fiind alb dacă biserica spune așa." Nu stiu la ce s-a gandit Ignatiu de Loyola, dar pare un fel de "noi credem, nu gandim".
Asadar un catolic poate sa observe de exemplu ca moastele de dupa schisma nu se impart niciodata la alte biserici, desi moastele catolice de dinainte de schisma se impart chiar si la biserici ortodoxe (unde merg de obicei sunt sfinte moaste din primul mileniu de la Roma, primite de la catolici). Dar va spune ca ortodocsii se inseala, pentru ca BC are intotdeauna dreptate, chiar daca albul e negru.
Iezuitii su adus de fapt ascultarea fara impotrivire fata de Bc si papa.
Dumneavoastră nu ascultați întotdeauna, fără împotrivire, de Biserica Ortodoxă ?
Reply With Quote
Vechi 07.12.2011, 21:57:00
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
De observat ca in afara de necalcedonienii toate cultele existente azi sunt desprinse din BC.
Inclusiv BO, iar pe de altă parte, și necalcedonieni tot din BC sunt desprinși.
Reply With Quote
Vechi 07.12.2011, 22:13:33
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Domnule, haideți să reluăm. Poate că nu m-am ridicat, argumentativ, la nivelul dumneavoastră și de aceea ideea, deși esențialmente corectă, o percepeți de la înălțimea intelectului dumneavoastră ca fiind o imbecilitate.

Precum un om foarte înalt, dar și puțin miop care privește, de la înălțimea și cu miopia sa, un timbru valoros căzut pe trotuar și îl percepe ca pe un ambalaj de ciungă.

Așa fiind, să folosim lupa și să aducem discuția precedentă la nivelul dumneavoastră:

1. Biserica greco catolică a fost interzisă prin legea promulgată de către guvern; a fi greco-catolic te putea trimite la închisoare iar a fi episcop greco-catolic te putea trimite, și te trimitea, la moarte.

2. Același guvern care le-a interzis românilor să fie greco-catolici a luat toată averea Bisericii Unite, iar mare parte din ea guvernul a da-o, moca, BOR.

3. Față de cele de mai sus, doamna Ioana vine și se lamentează că puterea politică a fost întotdeauna brațul secular al Bisericii Catolice.

Dacă orbirea anti-catolică vă împiedică să sesizați ridicolul din cele de mai sus, vă compătimesc; ați ratat un prilej rar de a râde în hohote.
1. De acord
2. Din ce-ai spus nu reiese că BOR a solocitat comuniștilor să facă asta. Că ție îți place să crezi asta, e altceva. Ce-ai fi vrut? Să le dea foc sau să le dărâme? Dacă un om pleacă la închisoare și casa acestuia, cu familie cu tot, rămâne în grija altuia, ce vină are cel ce primește totul în grijă?
3 Deduc că n-ai citit prea multă istorie nonconfesională, altfel nu-mi explic cum poți trece cu vederea relațiile adulterine avute de catolici cu puterea seculară, de-a lungul celui de-al doilea mileniu.

Ridicolă e pledoraia d-tale pentru cauze aiuristice, ca să nu-i spun penibilă!
Vechi 07.12.2011, 22:25:56
Senior Member

Implicit

Noi nu ascultam ceva care sa fie impotriva adevarului. Iar de ierarhi ascultam pana la erezie, iar daca se intampla asta nu numai ca nu ascultam, dar se spune ca trebuie sa-i atragem atentia celui ce calca pe langa invatatura.
Eu cred pentru ca am cercetat si nu am gasit vreo contradictie, vreun neadevar in invatatura ortodoxa. Daca as observa ca in cultul meu sunt lucruri care nu seamana cu crestinismul (de genul bilocatii, stigmate, extaz, neadevaruri) evident ca as cerceta adevarul si nu as mai sta pe ganduri dupa ce il gasesc. Nimeni nu s-a nascut budist, musulman, adventist, catolic si e obligat sa ramana asa toata viata. Fiecare se naste om.
Reply With Quote
Vechi 07.12.2011, 22:29:08
Banned

Implicit

Citat:
2. Din ce-ai spus nu reiese că BOR a solocitat comuniștilor să facă asta. Că ție îți place să crezi asta, e altceva. Ce-ai fi vrut? Să le dea foc sau să le dărâme? Dacă un om pleacă la închisoare și casa acestuia, cu familie cu tot, rămâne în grija altuia, ce vină are cel ce primește totul în grijă?
Nu așa se pune problema, ci: dacă un lucru este furat de la un om, care este și trimis, pe nedrept, la închisoare, apoi lucrul i se dă altui om, poate al doilea să-l primească și să-l considere, d.p.d.v. legal și mai ales moral, ca fiind al său ?

Art. 221 Cod penal:

Tăinuirea

Primirea, dobândirea sau transformarea unui bun ori înlesnirea valorificării acestuia, cunoscând că bunul provine din săvârșirea unei fapte prevăzute de legea penală, dacă prin aceasta s-a urmărit obținerea, pentru sine ori pentru altul, a unui folos material, se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 7 ani, fără ca sancțiunea aplicată să poată depăși pedeapsa prevăzută de lege pentru infracțiunea din care provine bunul tăinuit. Tăinuirea săvârșită de soț sau de o rudă apropiată nu se pedepsește.

O să mă întrebăți, "dar ce putea să facă BOR". Trebuia să protesteze din toate puterile față de un act samavolnic la adresa unei alte biserici creștine. Patriarhul și Sinodul ar fi trebuit să pună în vedere Guvernului că preoții ortodocși nu vor accepta să slujească în bisericile care, de drept, nu le aparțin, și că nu vor accepta să-i înregistreze drept ortodocși pe greco-catolicii așa zis "convertiți", pentru că acest act de convertire cu forța este unul care încalcă grav libertatea de conștiință și libertatea religioasă.

Atunci, domnule, ați fi putut fi mândru de poziția Bisericii dumneavoastră. Așa cum s-au întâmplat însă lucrurile, chiar dacă brațul secular comunist nu a fost brațul BOR, a fost totuși un braț care a lovit de moarte o altă biserică creștină, i-a furat averea și apoi a dat-o BOR.

Pt. Cătălin: Eu am intuit de mult ce înțelegeți dumneavoastră prin ascultarea de Biserică: Ascult în măsura în care consider că Biserica are dreptate. Cu alte cuvinte, eu sunt judecătorul Adevărului, în loc să fie invers. Atitudine și gândire proto-schismatică.

Last edited by Erethorn; 07.12.2011 at 22:40:12.
Reply With Quote
Vechi 07.12.2011, 22:31:50
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Inclusiv BO, iar pe de altă parte, și necalcedonieni tot din BC sunt desprinși.
si vrei sa cred ca aici ai dreptate? Pe ce te bazezi cand faci astfel de afirmatii? Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 07.12.2011, 22:41:40
Senior Member

Implicit

Citat:
Deduc că n-ai citit prea multă istorie nonconfesională, altfel nu-mi explic cum poți trece cu vederea relațiile adulterine avute de catolici cu puterea seculară, de-a lungul celui de-al doilea mileniu.
De multe ori a fost mai mult de atat, catolicii dorind sa isi subordoneze puterea seculara.
In cazul de fata multi catolici si greco-catolici acuza BOR ca a colaborat cu comunistii, mergand pana la exagerari de genul toti ierarhii erau colaboratori.
Ca exemplu pozitiv ni se da Polonia. E adevarat ca unii din catolicii polonezi s-au impotrivit, dar BOR nu a facut (mai bine zis nu a fost nevoita sa faca) la felc a BC din Polonia, care a condamnat si ea pe un cardinal ce fusese condamnat politic de regim sau sa declare oficial un pact cu comunistii (din cauza neintelegerilor cu privire la concordat, reglementate apoi de cele doua parti).
Reply With Quote
Vechi 07.12.2011, 22:44:24
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
Nu așa se pune problema, ci: dacă un lucru este furat de la un om, care este și trimis, pe nedrept, la închisoare, apoi lucrul i se dă altui om, poate al doilea să-l primească și să-l considere, d.p.d.v. legal și mai ales moral, ca fiind al său ?
Tu nu vezi numai zidurile, ignori complet oamenii, confuzie endemică printre catolici, obsesia pentru patrimoniu și nu optimizarea funcției instrumentale a acestuia.
Până nu aplici codul penal și în contextul secolului XVIII, n-are niciun sens să discutăm. E penibil ca un hoț și tâlhar să-i acuze pe alții de infracțiuni pe care le-a săvârșit cu asupra măsură.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Catolicii si Sf Maria Hartford Generalitati 22 19.08.2011 08:36:38
Catolicii de traditie bizantina in SUA PadreCory Biserica Romano-Catolica 87 29.12.2010 12:34:45
Dialogul cu catolicii din Cipru BogdanF2 Generalitati 2 16.11.2009 13:03:37
Cimitirul dorinastoica14 Despre Biserica Ortodoxa in general 6 11.06.2009 13:25:56