Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.08.2010, 21:50:53
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de omosapiensi Vezi mesajul
Am o nelamurire cu privire la cum sunt priviti sfintii in ortodoxism. Am avut o discutie cu un prieten crestin dupa Evanghelie care zicea ca nu vede rostul citirii acatistelor sfintilor sau ceva in genul acesta, iar eu i-am raspuns ca le citim ptr ca ei sunt cumva mijlocitori intre noi si Dumnezeu si se roaga pentru noi dar el mi-a zis sa citesc 1 Timotei 1-6 iar dupa ce am citit sunt in ceata oarecum. Va rog sa imi raspundeti careva si de asemenea daca se poate sa scrieti cat de gresit este cultul crestin dupa Evanghelie si care sunt greselile mai semnificative. Va multumesc!!
Omosapiensi, pentru a te antrena intr-o discutei cu un sectant, trebuie mai intai sa iti cunosti, macar cat de cat, credinta ortodoxa. In Catehismul ortodox ai principalele coordonate pe care trebuie sa le aiba orice crestin ortodox: http://www.credo.ro/catehism.php. Iata ce scrie aici despre sfinti:

49 De ce-i cinstim pe sfinti?
Pe sfinti ii cinstim sau ii veneram pentru statornicia in dreapta credinta si pentru barbatia cu care au stiut sa traiasca aceasta credinta si sa o apere pana la capat, uneori jertfindu-si chiar viata.
Ii veneram apoi pentru harurile si vrednicia de care au ajuns sa se bucure inaintea lui Dumnezeu. Mantuitorul ne spune ca slava pe care el a primit-o de la Tatal, pe aceea a dat-o si sfintilor. Si marirea pe care Tu mi-ai dat-o, le-am dat-o lor" (Ioan 17; 22).
Mai cinstim pe sfinti pentru ca ei mijlocesc cu rugaciuni, la Tatal ceresc, pentru noi (Apocalipsa 5, 8; Evrei 13, 7) Dintru sfinti, cinstirea cea mai aleasa, numita supravenerare sau preacinstire, o aducem Preacuratei Fecioare Maria, ca uneia care a nascut, dupa trup, pe insusi Domnul si Mantuitorul nostru Iisus Hristos.
Vechi 27.08.2010, 21:51:53
balica_vasilica_2007 balica_vasilica_2007 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Implicit

buna mai in ciuta ca sint ortodoxsa va trebui si vrei nu vrei mijlocitor intre om si domnul si care spre cer se intra numai prin Domnul iisus hristos asa ca as vrea sa nu va contraziceti cu sfinta biblie ca asfel va luat adia de la cer
Reply With Quote
Vechi 27.08.2010, 21:53:47
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de balica_vasilica_2007 Vezi mesajul
buna mai in ciuta ca sint ortodoxsa va trebui si vrei nu vrei mijlocitor intre om si domnul si care spre cer se intra numai prin Domnul iisus hristos asa ca as vrea sa nu va contraziceti cu sfinta biblie ca asfel va luat adia de la cer
?????
poti reformula?
sunt sigur ca nimeni nu a inteles nimic.
Reply With Quote
Vechi 27.08.2010, 22:11:43
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec77 Vezi mesajul
1. Nu-i bagati pe adventistii in aceeasi oala cu martorii lui Iehova.

Toate cultele neoprotestante sunt pentru mine în aceeași oală a rătăcirii!

Adventiști: "Moartea este un somn. Moartea nu este o definitivă nimicire; ea este numai o stare de inconștiență temporară în timp ce persoana așteaptă învierea." "Starea omului în moarte este de inconștiență. Toți oamenii, buni sau răi, rămân în mormânt până la Înviere." (http://www.adventist.ro/index/convin...-invierea.html)
Adică sunt morți, definitiv, până când vor învia (A doua venire), exact ce susțin și martorii lui Iehova. De aceea, am făcut asocierea adventiști - martori.

Citat:
2. Mintiti cand spuneti ca, pentru adventisti,mortii sunt morti definitiv. Unul din puntele de baza ale credintei adventiste, este revenirea Mantuitorului si invierea mortilor (asa cum spune Sfanta Scriptura si Crezul).
Mulțumesc că mă faci mincinos. (Întreab-o pe mămică-ta dacă-i frumos să faci mincinos pe un om pe care nu-l cunoști. Oare, ai cei 7 ani de acasă?)
Știu că darul ăsta îl aveți voi, rătăciții, să vă considerați posesorii adevărului. Am explicat mai sus de ce morții sunt morți pentru adventiști - iehoviști.

Citat:
Adventistii din Romania prefera traducerile ortodoxe (inclusiv varianta Cornilescu - traducere la care s-a lucrat intr-o biserica ortodoxa din jud. Botosani, biserica ce mai exista si azi).
Nu mă interesează ce traduceri preferă adventiștii de ziua a șaptea, a opta, a noua zi! Îi cunosc foarte bine pe martorii lui Iehova (vreo câteva sute) și vreo câțiva adventiști, care din lipsă de biserică se mai întâlnesc prin congregații cu frații lor, martorii. Așa că nu-mi spune că nu-i valabilă asocierea adventist - martor fiindcă ei înșiși o fac! Sau s-ar supăra adventiștii de la centru dacă ar afla că unii din teritoriu pactizează cu martorii lui Iehova? Uite, o întrebare bună pentru adventiștii care-i cunosc.
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.

Last edited by I.Calin; 27.08.2010 at 22:31:30.
Reply With Quote
Vechi 27.08.2010, 22:39:58
vasinec77 vasinec77 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de I.Calin Vezi mesajul
Apreciez orizontul larg al gandirii dvs.

Citat:
Adventiști: "Moartea este un somn. Moartea nu este o definitivă nimicire; ea este numai o stare de inconștiență temporară în timp ce persoana așteaptă învierea." "Starea omului în moarte este de inconștiență. Toți oamenii, buni sau răi, rămân în mormânt până la Înviere." (http://www.adventist.ro/index/convin...-invierea.html)
Adică sunt morți, definitiv, până când vor învia (A doua venire), exact ce susțin și martorii lui Iehova. De aceea, am făcut asocierea adventiști - martori.
Inteleg ca recunoasteti minciuna pe care ati spus-o in postarea anterioara (unde nu ati pomenit nimic despe credinta in invierea mortior, sugerand faptul ca adventistii cred in "moartea definitiva").

Nu este nevoie sa va chinuiti sa o scaldati. Da si mai rau.

Citat:
Mulțumesc că mă faci mincinos. (Întreab-o pe mămică-ta dacă-i frumos să faci mincinos pe un om pe care nu-l cunoști. Oare, ai cei 7 ani de acasă?)
Mamica mi-a spus ca cel care spune minciuni (inclusiv, despre altii) este un mincinos.

Citat:
Sau s-ar supăra adventiștii de la centru dacă ar afla că unii din teritoriu pactizează cu martorii lui Iehova? Uite, o întrebare bună pentru adventiștii care-i cunosc.
Ce intelegeti dvs. prin "pactizare"? Sa inteleg ca sunteti invidios pe faptul ca adventistii pot "relationa" (suna mai corect) cu toti oamenii? Eu am prieteni martori a lui Iehova. Am buni prieteni care sunt preoti ortodocsi. Sotia mea viziteaza regulat o familie de preoti (tatal si fiul sunt preoti) cu care suntem in relatii foarte bune. Un preot ortodox (prieten) a fost prezent la botezul sotiei mele (in biserica adventista) si apoi, a fost la nunta noastra (tot in biserica adventista). Si eu am participat la felurite evenimente in biserica ortodoxa (si in alte biserici).

Astfel de lucruri sunt stiute de "cei de la centru". Sfanta Scriptura (Cuvantul lui Dumnezeu) nu interzice partasia cu oamenii din alte confesiuni. Chiar avem credinta ca pot fi in Imparatia lui Dumnezeu, toti cei care sunt sinceri si cauta sa faca voia lui Dumnezeu (indiferent de confesiunea din care fac parte).
Reply With Quote
Vechi 27.08.2010, 23:16:02
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Locație: România
Implicit

Citat:
Apreciez orizontul larg al gandirii dvs.
Și eu îl apreciez pe-al dvs.!

Citat:
Inteleg ca recunoasteti minciuna pe care ati spus-o in postarea anterioara (unde nu ati pomenit nimic despe credinta in invierea mortior, sugerand faptul ca adventistii cred in "moartea definitiva").
Nu este nevoie sa va chinuiti sa o scaldati. Da si mai rau.
Era vorba despre faptul că eu mă rog la sfinți vii, după intervențiile lui tricesimusseptimus. Discuția cu tricesimusseptimus era despre sfinții vii la care mă rog eu ceea ce implica ideea despre moarte.

O să-ți redau toate postările ca să vezi că toate au legătură între ele. Lectură plăcută!

Citat:
Rugăciunile sfinților

În numele lui Hristos, așadar, ne înfățișăm ca mijlocitori, ca și cum Însuși Dumnezeu v-ar îndemna prin noi. Vă rugăm, în numele lui Hristos, împăcați-vă cu Dumnezeu! (II Corinteni, V, 20)
Vă îmbrățișează Epafras, care este dintre voi, rob al lui Iisus Hristos, pururea luptând pentru voi în rugăciunile sale, ca să stați desăvârșiți și plini de tot ce este voința lui Dumnezeu. (Coloseni, IV, 12)
De aceea și noi, din ziua în care am auzit aceasta, nu încetăm să ne rugăm pentru voi și să cerem să vă umpleți de cunoașterea voii Lui, întru toată înțelepciunea și priceperea duhovnicească (Coloseni, I, 9)
Toate acestea sunt spuse de Sf. Apostol Pavel.
Sunt spuse de Sf. Ioan:
Și când a luat cartea, cele patru ființe și cei douăzeci și patru de bătrâni au căzut înaintea Mielului, având fiecare alăută și cupe de aur pline cu tămâie care sunt rugăciunile sfinților. (Apocalipsa, V, 8)
Și a venit un alt înger și a stat la altar, având cădelniță de aur, și i s-a dat lui tămâie multă, ca s-o aducă împreună cu rugăciunile tuturor sfinților, pe altarul de aur dinaintea tronului. Și fumul tămâiei s-a suit, din mâna îngerului, înaintea lui Dumnezeu, împreună cu rugăciunile sfinților. (Apocalipsa, VIII, 3-4)

Mai sunt versete destule care pomenesc de rugăciunile sfinților:
http://www.bibliaortodoxa.ro

Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus Vezi mesajul
Apreciez faptul că încercați să vă asezonați teoria cu texte biblice, însă am două observații:
1. Toți sfinții despre care pomenesc textele citate, sunt (erau la data scrierii epistolelor) sfinți în viață. Or cultul sfinților din Biserica Ortodoxă se referă la sfinții morți care chipurile ar mijloci pentru oamenii de pe pământ.
2. Cu ocazia aceasta am mai descoperit o gălușcă în versiunea ortodoxă a Bibliei:
"În numele lui Hristos, așadar, ne înfățișăm ca mijlocitori, ca și cum Însuși Dumnezeu v-ar îndemna prin noi. Vă rugăm, în numele lui Hristos, împăcați-vă cu Dumnezeu!" (2 Cor.5,20)
De unde și până unde a tradus ÎPSul "mijlocitori" un cuvânt care în original nu are nicio legătură cu expresia respectivă? [πρεσβεύομεν] = ambasadori, niște bătrâni distinși prin demnitate și experiență și deci învestiți cu autoritate. În NT termenul folosit pentu mijlocitor este [μεσίτης] și este atributul exclusiv al lui Iisus Hristos:

"Căci unul este Dumnezeu, unul este și Mijlocitorul între Dumnezeu și oameni: omul Hristos Iisus" (1 Tim.2,5)

Citat:
Dar cine se roagă la sfinți morți? Sfinții la care mă rog eu sunt vii, stimate tricesimusseptimus.
Pentru voi adventiștii - iehoviștii, morții sunt morți definitiv. Nu pentru adevărații creștini!
Insulte tipice de creștini inventați la 1800 de ani după Iisus Hristos.
Deci, trebuie să traduc așa: "În numele lui Hristos, așadar, ne înfățișăm ca ambasadori, ca și cum Însuși Dumnezeu v-ar îndemna prin noi. Vă rugăm, în numele lui Hristos, împăcați-vă cu Dumnezeu!" (2 Corinteni V, 20)
Bine, te las cu traducerea ce sună a text diplomatic sau a proces verbal tipic adventist sau iehovist.
Mie îmi sună mai bine "mijlocitor". Iar ambasadorii ce sunt dacă nu mijlocitori? Dacă nu cei care intermediază, mijlocesc ...
Stimate tricesimusseptimus, nu vreau să te jignesc (și îmi cer iertare dacă o fac fără voia mea), dar aceasta este o altă mostră de cunoaștere netemeinică a limbii grecești antice (cei cu adevărat cunoscători vor înțelege ce vreau să spun și nu ești tu printre aceia, o spun în deplină cunoștință de cauză). Dar ce să mă aștept de la unul venit din direcția lui Cornilescu de adaptare și interpretare a Bibliei după versiunea engleză și aia tradusă prost? Ai citit Traducerea Lumii Noi? Pe mine m-a îngrozit. Ție, sigur o să-ți placă: vine în sprijinul ideilor tale.

Citat:
1. Nu-i bagati pe adventistii in aceeasi oala cu martorii lui Iehova.
2. Mintiti cand spuneti ca, pentru adventisti,mortii sunt morti definitiv. Unul din puntele de baza ale credintei adventiste, este revenirea Mantuitorului si invierea mortilor (asa cum spune Sfanta Scriptura si Crezul).
Eu am citit-o dar nu in totalitate, pentru ca si pe mine m-a "ingrozit" (ca sa nu fiu mai prejos).
Adventistii din Romania prefera traducerile ortodoxe (inclusiv varianta Cornilescu - traducere la care s-a lucrat intr-o biserica ortodoxa din jud. Botosani, biserica ce mai exista si azi).

Citat:
Știu că darul ăsta îl aveți voi, rătăciții, să vă considerați posesorii adevărului. Am explicat mai sus de ce morții sunt morți pentru adventiști - iehoviști.
Nu mă interesează ce traduceri preferă adventiștii de ziua a șaptea, a opta, a noua zi! Îi cunosc foarte bine pe martorii lui Iehova (vreo câteva sute) și vreo câțiva adventiști, care din lipsă de biserică se mai întâlnesc prin congregații cu frații lor, martorii. Așa că nu-mi spune că nu-i valabilă asocierea adventist - martor fiindcă ei înșiși o fac! Sau s-ar supăra adventiștii de la centru dacă ar afla că unii din teritoriu pactizează cu martorii lui Iehova? Uite, o întrebare bună pentru adventiștii care-i cunosc.

Citat:
Ce intelegeti dvs. prin "pactizare"? Sa inteleg ca sunteti invidios pe faptul ca adventistii pot "relationa" (suna mai corect) cu toti oamenii? Eu am prieteni martori a lui Iehova. Am buni prieteni care sunt preoti ortodocsi. Sotia mea viziteaza regulat o familie de preoti (tatal si fiul sunt preoti) cu care suntem in relatii foarte bune. Un preot ortodox (prieten) a fost prezent la botezul sotiei mele (in biserica adventista) si apoi, a fost la nunta noastra (tot in biserica adventista). Si eu am participat la felurite evenimente in biserica ortodoxa (si in alte biserici).
Dvs. erați cel pe care-l deranja asocierea dintre adventist și iehovist. Adventiștii, cum să nu, relaționează cu toți oamenii. Ce oameni minunați!
Nu sunt invidios. Nu cunosc sentimentul invidiei, dar mă feresc de cel al mândriei ...

Citat:
Astfel de lucruri sunt stiute de "cei de la centru". Sfanta Scriptura (Cuvantul lui Dumnezeu) nu interzice partasia cu oamenii din alte confesiuni. Chiar avem credinta ca pot fi in Imparatia lui Dumnezeu, toti cei care sunt sinceri si cauta sa faca voia lui Dumnezeu (indiferent de confesiunea din care fac parte).
Părtășiți-vă, fraților, cu cei din alte confesiuni. Dumnezeu să vă lumineze!

A propos, am înțeles jocul „loviturilor pe la spate” (cârdășia tricesimusseptimus – vasinec77, când nu e unul, e celălalt ca să puneți omul în situația de a se repeta pentru fiecare detaliu pentru a-i stârni mânia. Nu, frate, mie mi-ai stârnit mila. Lucrez zilnic cu oameni ca tine). De asemenea, v-am observat jocul neoprotestanților pe forum și față de alți useri ortodocși chiar dacă vă schimbați frecvent numele între voi. Asta se numește, stimate vasinec77, minciună!
Dar eu tot n-am îndrăznit să te fac mincinos. Fiindcă singura mea problemă e păcatul (minciuna). Nu păcătosul (mincinosul). Judecata asupra păcătosului e treaba lui Dumnezeu, nu a mea. Să-ți ajute Dumnezeu!

P.S. Dacă tot nu vei vrea să vezi legătura între postări e problema ta, nu a mea. Dumnezeu să-ți îndrepte pașii spre pacea Lui!
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.

Last edited by I.Calin; 27.08.2010 at 23:40:18.
Reply With Quote
Vechi 28.08.2010, 08:53:44
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Era vorba despre faptul că eu mă rog la sfinți vii, după intervențiile lui tricesimusseptimus. Discuția cu tricesimusseptimus era despre sfinții vii la care mă rog eu ceea ce implica ideea despre moarte.
Pare-se totuși că discutam despre sfinții morți la care se roagă ortodocșii. Pentru a putea demonstra contrariul, dați-mi câteva exemple de sfinți vii la care vă rugați. Mulțumesc.

Citat:
De asemenea, v-am observat jocul neoprotestanților pe forum și față de alți useri ortodocși chiar dacă vă schimbați frecvent numele între voi. Asta se numește, stimate vasinec77, minciună!
Oricât v-ar deranja "cârdășia" neoprotestanților de pe forum, aflați totuși că nu ne schimbăm numele între noi. În dreptul meu, singura schimbare de nick este tricesimusquintus-tricesimusseptimus (funcție de calculatorul de pe care intru).
Reply With Quote
Vechi 28.08.2010, 11:19:15
doctor_faustus doctor_faustus is offline
Banned

Data înregistrării: 28.08.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Pare-se totuși că discutam despre sfinții morți la care se roagă ortodocșii. Pentru a putea demonstra contrariul, dați-mi câteva exemple de sfinți vii la care vă rugați. Mulțumesc.
Pare-se că iar ai fentat Scriptura. Iată un exemplu de sfânt viu căruia ne rugăm: sfântul apostol Pavel, și iată că este cât se poate de viu:

"Sunt strâns din două părți: doresc să mă despart de trup și să fiu împreună cu Hristos, și aceasta e cu mult mai bine; dar este mai de folos pentru voi să zăbovesc în trup." (Filipeni 1:23-24)

Sau ai cumva impresia că dacă sfântul Pavel s-a despărțit de trup el nu trăiește alături de Iisus Hristos ?
Reply With Quote
Vechi 28.08.2010, 14:57:09
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de doctor_faustus Vezi mesajul
Pare-se că iar ai fentat Scriptura.
Domnule doctor, de ce "iar"?

Citat:
Iată un exemplu de sfânt viu căruia ne rugăm: sfântul apostol Pavel, și iată că este cât se poate de viu:

"Sunt strâns din două părți: doresc să mă despart de trup și să fiu împreună cu Hristos, și aceasta e cu mult mai bine; dar este mai de folos pentru voi să zăbovesc în trup." (Filipeni 1:23-24)
Sfântul apostol Pavel este cât se poate de mort, o spune și Tradiția că a fost decapitat pe la anul 64 pare-mi-se. Nu confundați o dorință a apostolului de a se despărți de trup cu realitatea.

Citat:
Sau ai cumva impresia că dacă sfântul Pavel s-a despărțit de trup el nu trăiește alături de Iisus Hristos ?
Dumneata ai cumva impresia că filipenilor le-a scris fantoma apostolului? Ce crezi matale că epistola sobornicească e literatură horror cu fantome, vânzări de suflete și alte chestii... ști dumneata...
Reply With Quote
Vechi 28.08.2010, 15:41:24
doctor_faustus doctor_faustus is offline
Banned

Data înregistrării: 28.08.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Domnule doctor, de ce "iar"?

Sfântul apostol Pavel este cât se poate de mort, o spune și Tradiția că a fost decapitat pe la anul 64 pare-mi-se. Nu confundați o dorință a apostolului de a se despărți de trup cu realitatea.

Dumneata ai cumva impresia că filipenilor le-a scris fantoma apostolului? Ce crezi matale că epistola sobornicească e literatură horror cu fantome, vânzări de suflete și alte chestii... ști dumneata...
Te felicit că tocmai l-ai făcut mincinos pe sfântul Pavel și odată cu el sfânta scriptură. Într-adevăr Pavel a murit cu trupul dar nu și cu sufletul, care trăiește împreună cu Hristos. Ceea ce sfântul Pavel a spus este mai mult decât evident pentru aceia care au o conștiință care iubește adevărul: că dorește chiar să moară, adică să se despartă de trup pentru a fi împreună cu Hristos cât mai repede, pentru că știa că cel mai bine este cu Hristos și știa că chiar dacă trupește va fi murit, sufletul lui va fi împreună cu Hristos. Însă, datorită faptului că vroia să mai jertfească de la el, alege să mai rămână în trup, adică în această viață trupească, pentru a fi împreună cu ucenicii creștini și pentru a le fi de ajutor în mod direct. Pasajul spune extrem de clar că ar vrea să se despartă de trup pentru a fi cu Hristos fapt ce atestă credința lui că chiar în ciuda morții trupului său el (Pavel) va via și va fi împreună cu Hristos cu sufletul. Pasajul deci atestă absolut evident credința sfântului Pavel că moartea trupească nu este pentru el un impediment de a fi cu Hristos, deci de a via cu Hristos și de a via conștient, pentru că dacă nu ar fi conștient că va fi cu Hristos, atunci nu ar putea să afirme că va fi cu El; tocmai datorită credinței și științei că va fi, și în mod conștient, împreună cu Hristos, el face respectiva afirmație.

Dacă credința și știința lui Pavel ar fi greșită, adică chiar și după moartea trupească el nu vaficuHristos viu și conștient, atunci înseamnă că sfântul Pavel ar minți și sfânta scriptură conține minciuni și deci nu ar mai fi scriptură sfântă (ceea ce eu nu cred, însă trebuie să urmez un fir logic). Dacă sfânta scriptură ar conține o asemenea minciună (în care nu cred personal) atunci înseamnă că ar putea să conțină și alte minciuni, iar credința creștină ar fi una falsă și neîntemeiată (ceea ce eu nu cred, însă asta ar fi concluzia raționamentelor). Adevărul este însă că ceea ce spune, crede și știe sfântul Pavel este aceea că și în ciuda morții trupești aceasta nu îl va împiedica să fie, viu și conștient, împreună cu Hristos; ceea ce înseamnă că rugăciunile adresate sfântului Pavel sunt adresate unui sfânt cât se poate de viu cu sufletul și care este acum, chiar în ciuda morții trupești, împreună cu Hristos.

Last edited by doctor_faustus; 28.08.2010 at 15:50:17. Motiv: corectare
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Egalitatea intre Dumnezeu si diavol . Templier Knight Generalitati 10 13.02.2012 20:47:59
Margelele mataniei podul intre filosofie si Dumnezeu florin.oltean75 Generalitati 0 11.11.2011 22:22:29
Cum sa ne impartim intre om si Dumnezeu in credinta? sophia Despre Biserica Ortodoxa in general 16 25.11.2009 15:33:06
"Între dobândă și Dumnezeu"( un articol apărut în Adevărul ) cristiboss56 Generalitati 3 10.11.2009 12:22:23
Diferente intre B.O. si B.C. Laurentiu Biserica Romano-Catolica 44 11.12.2007 19:15:09