Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.10.2014, 08:22:34
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
Insa daca un muncitor sau un functionar obisnuit isi ia telefon scump, numai ca sa se laude si sa se dea "mare" (fara a-i fi necesar in activitatea zilnica de servici sau in viata sociala), atunci cred ca este un pacat.
Nu stiu daca se ma aplica faza cu "datul mare" cu telefonul sau alte chstii. Adica poate la copii/adolescenti, dar un om in toata firea nu cred ca isi ia telefon nustiudecare ca sa se da mare...la cat de accesibile sunt in ziua de azi, si la cate modele exista pe piata....
Adica, nu zic ca absolut nici un om in toata firea nu-s ia telefon sa se dea mare, dar... nu stiu, nu vad rostul ca un om matur sa isi cumpere ceva "ca sa se dea mare" (poate daca e vorba de ceva masina mega giga wow - din stia stiu i eu din pacate)

Eu sunt dependenta de telefon in sensul ca la servici sunt sunata de sefi unori si de 20 - 30 ori pe zi, iar acasa...sa stea telefonul undeva unde il pot auzi daca suna; in rest...il mai folosesc cand chiar ma plictisesc pentru facebook sau jocuri, dar consider ca nu exagerez, ecat rareori.
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.
Reply With Quote
Vechi 13.10.2014, 12:36:11
Mena59 Mena59 is offline
Banned

Data înregistrării: 20.11.2012
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit smartphone dependenta

Fiind la aeroport, in vara aceasta, am stat alaturi de un grup de 10-15 tineri asiatici (japonezi sau chinezi...). Toti, dar TOTI aveau telefoane destepte in mana si butonau, total rupti de realitate. Nimeni nu vorbea cu nimeni. Un grup de tineri care, evident, se cunosteau intre ei, calatoreau in tacere, fiecare cu realitatea lui virtuala. Straniu... dar mai ales trist.
Cum erau mai acu' cativa ani grupurile de tineri? Galagiosi, veseli, prezenti.
Acum? Tacuti, tristi, absenti.
E mare pacat!
Reply With Quote
Vechi 13.10.2014, 15:42:32
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Talking

Inscriptie la intrarea intr-un local : nu avem wi-fi. Vorbiti intre voi...!
Reply With Quote
Vechi 13.10.2014, 15:50:34
Mena59 Mena59 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
Super buna!
Reply With Quote
Vechi 14.10.2014, 08:25:57
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Ar trebui sa vedem mai des acel anunt :)

Eu le vad pe prietenele mele uneori; au perioada in care staaaau, desi suntem la masa mai multe persoane si povestim si isi verifica facebook-ul; daca au ma primit like-uri sau mai stiu eu ce mai verifica acolo. Am perioade in care, atunci cand suntem impreuna, le iau telefoanele si le pun la capatul mesei, sa nu butoneze non stop, mai ales daca vin la mine acasa. Incet, vad ca s-au obisnuit si nu mai butoneaza asa des cand suntem impreuna (daca nu apuc sa le iau telefoanele din fata).
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.
Reply With Quote
Vechi 14.10.2014, 08:33:00
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
La parohia Sfanta Cruce din Bucuresti troneaza un anunt lipit pe usa bisericii: "Dumnezeu te cauta. Dar nu la telefon. Va rugam inchideti telefoanele dv mobile."

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 14.10.2014, 10:37:46
Theodore_of_Mopsuestia
Guest

Implicit

Am tableta si smartphone; pe cardurile externe ale acestora am o groaza de carti, inclusiv Sfanta Scriptura si scrieri ale multor sfinti, proveniti din Chaldeea ante-araba, pina in Britania ante-Henric Curvarul Eretic. Oriunde ma aflu cu ele in maini, citesc. Nu trancanesc la tel ca disperatul, si nici nu frec saiturile de aglutinare sub steagul plictiselii. (Bine, astea doua erau de asteptat, nefiind femeie). (Colegelor, nu va suparati; e o gluma).
In android sunt si aplicatii religioase si de stiinta si cultura, si nu putine. Pentru un soarece de biblioteca cu nostalgii ale Epocii de Aur Ceausescu si ale antichitatii ante-Mediolanum ca mine, ideea de biblioteca ambulanta este absolut superba.
Reply With Quote
Vechi 14.10.2014, 11:28:17
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Adevarul e ca si e mine ma enerveaza cand caut pe internet, sa ma documentez, sau cand incerc sa comunic cu dvs sau cu alti colegi, pentru solutionarea unor probleme cotidiene care ne apasa, si pt optimizarea activitatiilor noastre profesionale, in special, si lumea care intra si ma vede butonand imi zice ca " ma joc".... iar va jucati, nu va mai jucati atata ( mai faceti si treaba, eventual). Pt unii treaba insea,na sa ma vada cu matura in mana, dar nu stiu cum se gandec ei ca exersand la treaba asta si altele asemeni, voi reusi sa evoluez profesional si sa le satisface mai bine nevoile si necesitatile... exersatul cu matura si mopul probabil e benefic pt cei care intentioneaza sa faca o cariera in servicii de curatenie, insa pt cei care sunt solicitati sa rezolve alte probleme, specifice profesiei fiecaruia, e necesar sa se documenteze in special in aceasta privinta. Si asta nu se poate realiza comunicand verbal cu celelalte vecine sau colege cand iesim impreuna sa maturam frunzele de pe trotuar....
Reply With Quote
Vechi 14.10.2014, 12:54:27
Theodore_of_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
Adevarul e ca si e mine ma enerveaza cand caut pe internet, sa ma documentez, sau cand incerc sa comunic cu dvs sau cu alti colegi, pentru solutionarea unor probleme cotidiene care ne apasa, si pt optimizarea activitatiilor noastre profesionale, in special, si lumea care intra si ma vede butonand imi zice ca " ma joc".... iar va jucati, nu va mai jucati atata ( mai faceti si treaba, eventual). Pt unii treaba insea,na sa ma vada cu matura in mana, dar nu stiu cum se gandec ei ca exersand la treaba asta si altele asemeni, voi reusi sa evoluez profesional si sa le satisface mai bine nevoile si necesitatile... exersatul cu matura si mopul probabil e benefic pt cei care intentioneaza sa faca o cariera in servicii de curatenie, insa pt cei care sunt solicitati sa rezolve alte probleme, specifice profesiei fiecaruia, e necesar sa se documenteze in special in aceasta privinta. Si asta nu se poate realiza comunicand verbal cu celelalte vecine sau colege cand iesim impreuna sa maturam frunzele de pe trotuar....
Absolut corect, stimata colega!
Si eu, cind am o nelamurire, deschid tableta senin, si citesc pdf-ul sau txt-ul in cauza, sau dau o goagla. Nu inseamna ca ma joc. A propos, detest ideea de joc, si nu m-am jucat in viata mea pe comp in retea. Mi se pare o culme a idioteniei, dupa 18 ani.
Reply With Quote
Vechi 14.10.2014, 16:01:41
Mena59 Mena59 is offline
Banned

Implicit Doar o parere, parerea mea...

Citat:
În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia Vezi mesajul
Am tableta si smartphone; pe cardurile externe ale acestora am o groaza de carti, inclusiv Sfanta Scriptura si scrieri ale multor sfinti, proveniti din Chaldeea ante-araba, pina in Britania ante-Henric Curvarul Eretic. Oriunde ma aflu cu ele in maini, citesc. Nu trancanesc la tel ca disperatul, si nici nu frec saiturile de aglutinare sub steagul plictiselii. (Bine, astea doua erau de asteptat, nefiind femeie). (Colegelor, nu va suparati; e o gluma).
In android sunt si aplicatii religioase si de stiinta si cultura, si nu putine. Pentru un soarece de biblioteca cu nostalgii ale Epocii de Aur Ceausescu si ale antichitatii ante-Mediolanum ca mine, ideea de biblioteca ambulanta este absolut superba.
Nu cred nici eu ca este pacat sa ai smartphone. Eu as avea, totusi, doua comentarii de facut referitoare la a avea smartphone:

1) A poseda acest fel de obiect este un lux, nu o necesitate. Este foarte scump si consuma bani luna de luna. Cu buna stiinta si fara sa avem neaparata nevoie bagam multi bani in buzunarele hotomanilor de la orange, vodafone, etc. Cand te prind in plasa lor nu mai scapi.
A poseda un smartph este un moft care costa. Si tragedia este ca multi oameni cu venituri modeste fac sacrificii, fac pe dracu-n patru si isi trag si ei cate un smartfon cu taciscrin de moare lumea...
Mandrie crasa

2) Sa citesti Scriptura de pe smartfon ori tableta, in autobuz, tren, sau in parc, ori la vreo coada, ori la un bar la o cafea mi se pare... fariseic. Infatuare.
Ma plictisesc de unul singur in aceste situatii? Nu vreau conversatii trancanite? Atunci imi zic in gand o rugaciune, un psalm, un Doamne miluieste ori 100 de Doamne miluieste...
Cata placere, ce minunat este sa tii Biblia in mana, sa mangai paginile foitelor cu ochii, cu degetele! Ce duiosie si ce pace, cata caldura simti din greutatea Sfintei Scripturi in mainile tale ori de pe genunchi. Paginile ei iti numara rasfoirile si iti gusta lacrimile si fosnetul lor iti soptesc dragostea lui Dumnezeu... Si astea doar in intimitae, in liniste, acolo unde Ingerii iti prind gandurile si le inalta la Dumnezeu.
Nici chiar citirea romanelor, nu mi se pare o placere sa o practici de pe tableta sau alt aparat. Eu prefer cartile.
Dar de gustibus...
Reply With Quote
Răspunde