![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
“13. Iti poruncesc inaintea lui Dumnezeu, Cel ce aduce toate la viata, si inaintea lui Iisus Hristos, Cel ce, in fata lui Pontiu Pilat, a marturisit marturisirea cea buna: 14. Sa pazesti porunca fara pata, fara vina, pana la aratarea Domnului nostru Iisus Hristos,” (1 Timotei 6) “20. Pazeste comoara ce ti s-a incredintat, departandu-te de vorbirile desarte si lumesti si de impotrivirile stiintei mincinoase, 21. Pe care unii, marturisind-o, au ratacit de la credinta.” (1 Timotei 6) De asemenea, Catehismul Ortodox insira ca raspuns la intrebarea “Care sunt indatoririle crestinului fata de Biserica?”, inaintea supunerii fata de ierarhi, “Marturisirea credintei crestine. Sa-si dea silinta pentru pastrarea, intarirea si rapandirea credintei crestine ortodoxe si sa o apere, cu tot curajul, de rastalmacirile eretice, amintindu-si de spusele Mantuitorului: “De cel ce se va rusina de Mine si de cuvintele Mele, de acesta si Fiul Omului se va rusina cand va veni intru slava Sa si a Tatalui si a sfintilor ingeri” (Luca 9, 26)”. “Parinte”, Dumnezeu v-a inzestrat cu inteligenta ca sa puteti lua aminte la Sfinta Scriptura si sa va pastrati in Credinta adevarata prin Sfinta Traditie. Acestea sint temelia Credintei noastre, iar daca ati fi ortodox nu numai cu numele n-ati astepta prorociri si confirmari de prorocie si semne direct de la Dumnezeu ca sa aveti curajul sa admiteti ereziile ierarhilor dumneavoastra. [*] Ghilimele nu sint rauvoitoare, doar obligatorii pentru mine ca ortodox. Sfintul Canon imi impune sa fac distinctie intre preotul adevarat si cel eretic. Pentru ca ne aflam pe un Forum Ortodox va cer sa acceptati rigorile ortodoxiei. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Reveniți-vă, cât încă este ziuă !
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tare bine face gazul pe foc in acceptiunea catolica! Mai bine ne-ati lasa in durerea noastra, din care nu intelegeti nici cat negru sub unghie! P.S. Inca mai asteapta raspuns intrebarile noastre de la Sectiunea catolica. Pe cand?!? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu, deocamdată aștept altceva, de mai multe luni. Ați afirmat la secțiunea catolică faptul că un papă a declarat că ne putem mântui fără Cristos. Noi, Mihnea Dragomir, așteptăm citatul exact. Sau recunoașterea faptului că, de fapt, nu a existat o asemenea declarație.
|
|||
|
|||
![]()
Nu mai poti tu de rigorile ortodoxiei si de Sf Canon. Ele sunt doar o masca sub care iti ascunzui spritul rebel. Ortodoxie insemana iubire, ascultare, smerenie...Hristos a venit pe pamant si a suferit moarte de cruce ca sa te scoata din mizerie. Dar depinde de tine daca vrei sa sa si iesi.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
eu din cate am inteles, a zis ca nu vrea sa urmeze exemplul celor care arunca cu noroi in ierarhie si se dau mari aparatori ai Ortodoxiei. sa ma corecteze parintele daca am gresit. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Si incercam in aceste vremuri sa facem voia lui Dumnezeu, nu voia oamenilor. Nu printr-o ascultare oarba de tip catolic, ci rugandu-ne sa avem dreapta socoteala in toate. Nu e corect sa stingem si candela si sa ne culcam linistiti. Efectul celor semnate in acesti ani se va vedea in timp, iar niste masuri de siguranta, daca sunt in acord cu traditia ortodoxa sunt binevenite. Trebuie sa ne intarim credinta de nevoie, daca de bunavoie nu putem.
Sa ne ajute Dumnezeu sa postim , sa priveghem si sa ne rugam, dar sa si luam atitudine impotriva a tot ce nu e ortodox. Caci mult ni s-a dat si mult ni se cere. Vom raspunde fiecare dintre noi de modul cum am pastrat credinta pe care au aparat-o prin jertfe inaintasii nostri. Daca ne vom arata nevrednici ne numele de crestin ortodox, si vom cauta sa fim placuti in fata oamenilor, vom fi facuti de ras in fata ingerilor. |
|
|||
|
|||
![]()
@paradosis
Dragul meu, nu stiu de pe ce lume ai aparut, dar cred ca te-ai ratacit pe undeva. Filozofia nu este data oricui, iar tu mi se pare ca iti iei prea in serios "calitatea" de critic,(ghilimelele nu sunt puse cu rautate, ci cu intentia vadita de a nu ti-o recunoaste) atat timp cat esti total rupt din context. Nu vreau sa fie considerata o ofensa (iar daca totusi este, mi-o asum si gata) dar constat ca sunt anumiti useri carora li se potriveste perfect: "Sa vorbeasca si nea Ion, ca doar si el e om!" Poate cand ne adresam unui user oarecare, mai intelegem subiectivismul si rautatea, dar ca sa abordezi un preot sub aceasta forma, dandu-te si ortodox model, mie mi se pare ca ceva nu este in regula, la "mansarda"! N-o sa ne apucam acum sa facem analiza pe text ca sa intelegi tu mai bine rationamentul expus de parinte. Ceilalti au inteles de-atunci ce-a vrut sa spuna si nici nu era nevoie de desene. Oricum ar fi, inainte de a-ti pune in practica astfel de revelatii, eu zic sa te straduiesti sa insisti asupra ideii in sine, si nu sa te limitezi la franturi de vorbe, pe care sa le pui sub tirul gloantelor. Nu e deloc ortodox! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cumva, la faptul ca va arogati dreptul de a interzice sa participam la o discutie pe un forum public ?! Sau la faptul ca vorbiti la plural, de parca ati fi mandatată să reprezentati toata ortodoxia, sau macar ortodoxia de pe forum ?! Dar nici in acest caz nu e clar cum stau treburile, pentru ca, dupa cum se poate bine vedea, pe forum exista ortodoxii și ortodoxii. Exista ortodoxia celor care recunosc si respecta Biserica Ortodoxa Romana si pe preotii ei. Exista, din nefericire, si "ortodoxia" celor care numesc Biserica o "organizatie apostată", iar pe preotii ei ii categorisesc cu apelativul "parinte", chiar așa, pus in ghilimele, în deplin dispret si bataie de joc fata de Sfânta Taină a Preoției. Dumneavoastră în numele cărei ortodoxii vorbiti ? Citat:
In acelasi fel, noi credem în preotii Bisericii dumneavoastra, dupa cum bine a punctat mai sus domnul Dragomir. Așa că, dacă Biserica mea mă învață iar eu cred că o persoană este preot al lui Cristos, iar o altă persoană își permite să batjocorească preoția, oare e atât de exagerat să îmi spun punctul de vedere ? Cam asta a făcut domnul Dragomir. Nu a luat apărarea forumistului Gheorghe, cu care s-ar putea să fie sau nu de acord, ci a preotului Gheorghe. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sfintii Martiri Brancoveni | cozia | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 26 | 27.02.2014 17:23:06 |
Manastirea Chiajna | ciucaelena | Generalitati | 1 | 30.07.2011 22:03:25 |
Sfintii martiri brancoveni | georgeval | Generalitati | 23 | 18.08.2009 17:29:35 |
Opinia Avocatului Cezar Axinte de la Fundatia Sfintii Martiri Brancoveni | camiann | Generalitati | 0 | 06.02.2009 11:49:54 |
Sfintii Martiri Brancoveni | Laurentiu | Stiri, actualitati, anunturi | 1 | 17.08.2008 21:59:40 |
|