Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.10.2009, 23:36:51
Simona-Marilena's Avatar
Simona-Marilena Simona-Marilena is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.08.2009
Locație: Ilfov
Religia: Ortodox
Implicit

Sunt impreuna cu un baiat de ceva timp...E credincios, merge la biserica, e timid, e cuminte. Dar, ai mei nu prea l-ar accepta. Si in plus..aici unde stau eu (zona) sunt oameni rauaciosi, care stiu sa vorbeasca numai de rau...si sa faca rau din pacate....si ar mai fi...inca ma simt parasita, abandonata de Dumnezeu...ma simt vinovata...ma simt trista.
Reply With Quote
Vechi 31.10.2009, 23:42:39
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Parerea mea este ca barbatii care au obligatii familiale se intorc cu greu catre credinta (daca nu mergeau la biserica inainte de casatorie). Sunt prea preocupati sa asigure bani familiei, cred eu. Nu-si pot desprinde gandul de la asta.
Sa crezi in Dumnezeu presupune sa renunti la propria voie, la "controlul" asupra propriei existente..etc. Cu greu renunta un barbat la asa ceva, cred eu. Mai ales daca a fost educat pentru performanta..
Influenta genetica si educatie? Ai mei parinti merg la biserica (au inceput acum cativa ani din "senin") si sustin ca nu inteligenta sau banii te ajuta in viata, ci Dumnezeu (inainte de a merge la biserica credeau in "noroc"/ nenoroc). Ai lui sunt convinsi ca omul isi este propriul stapan, ca diferenta dintre oameni este data de inteligenta si abilitati si felul in care sunt valorificate. Etc.
Timp liber? Eu folosesc timpul liber pt lecturi (la inceput filosofie, apoi am ajuns incet la scrieri patristice), el are prea putin timp si prefera sa vizioneze filme..
Inclinatia spre misticism (a mea) vs. increderea lui in stiinta.
Etc.
Of, mult prea multe deosebiri... de ce nu incerci sa vezi si punctele comune, pasiunile pe care le impartasiti amandoi (ce iti placea la el cand te-ai casatorit)... cu dihotomia nu facem nimic, mai rau ne indepartam unul de celalalt. De ce nu incercati niste activitati comune in timpul liber? De ce nu incerci si tu sa te uiti la un film cu el? Trebuie sa te apropii sufleteste de el, nu s apui si tu alte bariere... Dumnezeu sa va ajute sa fie bine!
Vechi 01.11.2009, 00:06:55
podolski_2's Avatar
podolski_2 podolski_2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.10.2008
Locație: ”Oamenii te iarta daca faci crime. Dar nu te iarta daca esti fericit”
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Ma indoiesc ca valorificarea talantilor se refera la succesul social.
Dihotomia slab-puternic tu o aduci in discutie, nu eu. Cu atat mai putin nu fac apologia omului slab (nici macar nu stiu la ce te referi prin om slab).
Dumnezeu nu va judeca cu masuri omenesti (desi cu ce masura judecam noi..), din cat am inteles pana acum, vom fi judecati dupa iubirea aratata.. nu dupa inteligenta, abilitati si ce am facut cu ele.

Ideea ca omul este propriul stapan este satanica (pot spune asa fara sa trezesc reactii vehemente?). Invatatura de baza anticristica/satanica/moderna este ca divinul se afla in om, iar scopul vietii este actualizarea divinului din noi. In acest sens trebuie sa ne iubim sinele si tot ce are omul de facut este sa devina PRIN FORTE PROPRII cat mai bun, cat mai destept, cat mai iubitor (dar nu iubirea crestina care cere sacrificiul sinelui!) etc. In acelasi sens, orice act prin care omul isi limiteaza libertatea lumeasca, se umileste, sufera pentru altii etc. este considerat gresit, de neacceptat (o "crima" impotriva dezvoltarii sinelui)

Sfintii Parinti au avut putere in fata ereticilor pentru ca nu au vorbit de la ei, ca Sf. Duh le-a dat ce au spus. De aceea orice comparatie intre forta personalitatii lor si cea a noastra este deplasata. In primul rand, pentru a te face lacas al Sf. Duh, pentru a capata asemanare cu Hristos trebuie sa-ti sacrifici sinele lumesc. Cu totul. Putem vorbi de asemanare cu Sf. Parinti cand voina noastra ar fi aliniata perfect cu cea divina (cum era vointa lor) etc. (vezi si topicul cu "fericiti cei saraci cu duhul".. se discuta si despre taierea vointei proprii, este interesant)
perfect de acord.

Omul se insala pe el insusi crezand ca locul unde a ajuns are merit propriu.

"Nu ai fi avut putere daca nu ti-ar fi fost data de sus" .

Am ajuns ca si cu sangele regal, sa facem deosebiri intre oameni doar pe principiul banilor, functiei, studiilor, hainelor, dar departe este judecata oamenilor de judecata lui Dumnezeu.

S-a ajuns ca mantuirea si dreptul de a fi om , sa fie conditionate de starea materiala.

Sus sa avem inimile!
  • Daca de frica nu folosesti harul preotiei si predai armele cu care trebuie sa lupti, atunci treci in randul mirenilor si lasa locul aceluia care poate lupta si apara turma lui Hristos. (cuvant impotriva preotilor care nu savarsesc Moliftele Sf. Vasile cel Mare)
Reply With Quote
Vechi 01.11.2009, 04:06:24
lavinia40 lavinia40 is offline
Banned

Data înregistrării: 03.09.2009
Locație: Bacau
Implicit

Draga anna21,

Asa cum am perceput eu tu esti un om frumos, f.bine educat, finut dar si istet care testeaza terenul de sute de ori inainte de a se arunca in lupta.In nici un caz tu nu esti un om slab.Eu sa stii nu sunt persoana ce sa dea sfaturi cu privire la oamenii casatoriti, sau prieteni, in fine, dar e ceva in toata povestea ta.E suferinta datorata faptului ca sotul tau si-a schimbat radical comportamentul.Poate sufar de ,, scenarita", dar cred ca inainte el te pretuia f.mult, erai oricum superioara printr-un acord nevazut .. iar acum esti in extrema cealalta.
Uite, inainte zburai doar c-o aripa, prin calitatile tale dar acum prin rugaciune si ajutorul Domnului , zborul tau nu va mai fi frant si te vei putea regasi.. si intrebarile atat de chinuitoare..... in timp isi vor gasi raspuns!
Reply With Quote
Vechi 01.11.2009, 04:32:29
alexandra1990 alexandra1990 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 01.11.2009
Implicit doamne ajutama

ma numesc alexandra si am 20 de ani sunt plecata prin tari straine de 2 ani de zile ma rog la dumnezeu in fiecare zi strig spre el sa ma ajute sami dea si mie un pic de fericire si noroc . am fost inpreuna cu un baiat 1an si 8 luni de zile am fost ferici nea fost bine dla amandoi dar din cauza banilor sa destramat tot sa ajuns la lucruri foarte urate la care nu trebuiau sa se ajunja si nu mai stiam ce sa fac eram disperata palangeam zi de zi si strigam spre cer pote ma va asculta si ma va ajuta si va arat adevaru sami deschid ochi sa vad si io de ce mie mi se intampla toate aste eram terminata am cerut ajutor la toata lumea si nimeni nu ma auzea ramasesem din cauza fostului prieten fara loc de munca pe strazi fara bani nu stiam unde sa ma duc si strigam continu spre cer sperand si la ora actuala ca ma va ajuta dumnezeu vorbeam cu mama mea la telefon si nu stiam ce sai mai zici am sperat continu ca va fi bine pana intro-zi can am intalnit un strain pe strada si ma intrebat ca de ce plang ce sa intanplat am inceput si iam povestit domnului povestea mea ceea ce la saocat ii multumesc si in zi de azi lui dumnezeu ca mi-a scos in cale si mia oferit un loc de nunca si un pat unde sa pot dormi de o saptamana de zile sunt mai linistita ca dumnezeu ma ajutat si am sa ma rog continu ca stiu ca nu ma va lasa cu tote ca nu stim cum arata cu adevarat atunci cand noi ne rugam crestinii si il chemam sa ne asculte el ne primeste cu inima deschisa
Reply With Quote
Vechi 02.11.2009, 05:59:33
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Anna, nu il poti totusi evita pe omul ala? sa nu imi spui ca e sotul tau...
Anna, poate ne spui cum il cheama... eu sunt convinsa ca ai avea si aici pe forum rugatori pentru necazul tau, sa-i mai imbuneze Dumnezeu inima sotului tau.
Reply With Quote
Vechi 02.11.2009, 15:50:27
monicapotop monicapotop is offline
Junior Member

Data înregistrării: 02.11.2009
Implicit eu

buna, ma numesc monica si sunt casatorita cu sotul meu de 4 ani jumatate. el este sufletul meu, ne cunoastem de cand eram copii si practic am crescut impreuna. necazul meu amar e ca nu putem avea copii. sotul a trecut printr-o operatie de un an si desi medicii ne dau putine sanse pentru a face copii, repectiv prin inseminare tot nu am reusit.
ne rugam seara de seara la bunul Dumnezeu sa se indure de noi. Nu stiu...as muri sa am o viata fara copii. Am cheltuit foarte mult pe medicamente si analize si tot felul si Dumnezeu ne-a scos in cale si oameni buni si mai putini buni. Stiu ca nu sunt raspunsuri de dat, dar durerea e foarte mare pentru amandoi si la 30 ani ni-e greu sa ne impacam cu ideea ca nu vom avea copii.
Reply With Quote
Vechi 02.11.2009, 16:15:14
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de alexandra1990 Vezi mesajul
ma numesc alexandra si am 20 de ani sunt plecata prin tari straine de 2 ani de zile ma rog la dumnezeu in fiecare zi strig spre el sa ma ajute sami dea si mie un pic de fericire si noroc . am fost inpreuna cu un baiat 1an si 8 luni de zile am fost ferici nea fost bine dla amandoi dar din cauza banilor sa destramat tot sa ajuns la lucruri foarte urate la care nu trebuiau sa se ajunja si nu mai stiam ce sa fac eram disperata palangeam zi de zi si strigam spre cer pote ma va asculta si ma va ajuta si va arat adevaru sami deschid ochi sa vad si io de ce mie mi se intampla toate aste eram terminata am cerut ajutor la toata lumea si nimeni nu ma auzea ramasesem din cauza fostului prieten fara loc de munca pe strazi fara bani nu stiam unde sa ma duc si strigam continu spre cer sperand si la ora actuala ca ma va ajuta dumnezeu vorbeam cu mama mea la telefon si nu stiam ce sai mai zici am sperat continu ca va fi bine pana intro-zi can am intalnit un strain pe strada si ma intrebat ca de ce plang ce sa intanplat am inceput si iam povestit domnului povestea mea ceea ce la saocat ii multumesc si in zi de azi lui dumnezeu ca mi-a scos in cale si mia oferit un loc de nunca si un pat unde sa pot dormi de o saptamana de zile sunt mai linistita ca dumnezeu ma ajutat si am sa ma rog continu ca stiu ca nu ma va lasa cu tote ca nu stim cum arata cu adevarat atunci cand noi ne rugam crestinii si il chemam sa ne asculte el ne primeste cu inima deschisa
Dumnezeu deja ti-a intins o mana de ajutor. Daca erai casatorita si cununata religios cu baiatul respectiv, atunci poate ca situatia ta era alta. Vezi? Lui Dumnezeu Ii place sa-I respectam poruncile. Altfel Isi retrage binecuvantarea de la noi. Incearca sa intelegi ca ai gresit in fata lui Dumnezeu convietuind cu un barbat necununata religios, du-te si spovedeste-te, apoi pune inceput bun. Aici pe crestinortodox.ro, gasesti multe acatiste si rugaciuni. De asemenea, la rubrica ,,audio", ai predici pe diverse teme de interes care te pot ajuta sa vezi pas cu pas cate greseli se pot face intr-o singura zi. Dumnezeu sa te ajute!
Reply With Quote
Vechi 02.11.2009, 16:25:22
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de monicapotop Vezi mesajul
buna, ma numesc monica si sunt casatorita cu sotul meu de 4 ani jumatate. el este sufletul meu, ne cunoastem de cand eram copii si practic am crescut impreuna. necazul meu amar e ca nu putem avea copii. sotul a trecut printr-o operatie de un an si desi medicii ne dau putine sanse pentru a face copii, repectiv prin inseminare tot nu am reusit.
ne rugam seara de seara la bunul Dumnezeu sa se indure de noi. Nu stiu...as muri sa am o viata fara copii. Am cheltuit foarte mult pe medicamente si analize si tot felul si Dumnezeu ne-a scos in cale si oameni buni si mai putini buni. Stiu ca nu sunt raspunsuri de dat, dar durerea e foarte mare pentru amandoi si la 30 ani ni-e greu sa ne impacam cu ideea ca nu vom avea copii.
De mare folos este in asemenea cazuri, Acatistul Sfintilor Ioachim si Ana. Sfintii Nicolae, Nectarie si Stelian de asemenea sunt de mare ajutor in astfel de cazuri. Eu stiu si un cuplu care se bucura de copii datorita ajutorului parintelui Gabriel Nicu. Am mai scris despre acest lucru. Inainte de a trece la cele vesnice, Parintele i-a dat unei doamne care era aproape convinsa ca nu mai poate avea copii niste daruri ce pareau ciudate: o rosie si apoi un castravete, spunandu-i cu umor ca, poate, pofteste. A nascut mai intai o fata (rosia) si apoi un baiat (castravetele). Dumnezeu sa va ajute.
Reply With Quote
Vechi 02.11.2009, 16:36:35
monicapotop monicapotop is offline
Junior Member

Data înregistrării: 02.11.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
De mare folos este in asemenea cazuri, Acatistul Sfintilor Ioachim si Ana. Sfintii Nicolae, Nectarie si Stelian de asemenea sunt de mare ajutor in astfel de cazuri. Eu stiu si un cuplu care se bucura de copii datorita ajutorului parintelui Gabriel Nicu. Am mai scris despre acest lucru. Inainte de a trece la cele vesnice, Parintele i-a dat unei doamne care era aproape convinsa ca nu mai poate avea copii niste daruri ce pareau ciudate: o rosie si apoi un castravete, spunandu-i cu umor ca, poate, pofteste. A nascut mai intai o fata (rosia) si apoi un baiat (castravetele). Dumnezeu sa va ajute.
multumesc frumos de raspuns. in toti acesti ani de cand ne dorim bebe am citit si citim acatiste, uneori ce ne da dea parintele, alteori mai adaugam si noi ce credeam de cuviinta. nu am reusit sa ne gasim un duhovnic pentru sufletul nostru. parintele de la biserica din cartier care ne stie necazul si ne mai intreaba cum suntem si cam atat. am mers de multe ori la Nicula, la icoana Maicii Domnului sa ne rugam. cred ca sentimentele de tristete si amaraciune provin din faptul ca nu ma pot impaca cu gandul de a nu avea copii. e greu cand cei din jur numai lucrul acesta ma intreaba.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Care este scopul vietii? amatyyy Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 53 23.05.2013 20:57:02
Discretia care pazeste taina vietii duhovnicesti autentice Adriana Cluj Calugarul 3 12.03.2012 18:33:52
Care este pozitia BOR fata de persoanele care fac doar cununuia civila? elom Nunta 38 16.08.2011 23:45:58
Ce asteapta o fata care vrea sa se casatoreasca de Ioan_Ciobota Generalitati 42 28.07.2007 01:13:20