![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
dar daca n-ar da nici aia 10 000 de euro cum ar fi?
Am impresi ca cei bogati ii judcati mai mult pentru c au eea ce dvs nu aveti. Ia prin faptul ca daca deveniti bogat peste noapte nu valuati smartphone nu zice absolut nimic. Sun sute de bogatasi care vorbesc de pe telefoane ieftine, au Logan au Sandero, nu au palat. Nu ar zice nimeni ca omul acela e bogat. Apoi ca restul e sute de milioane de lei ii da sau ii tine in bnci, nu stie nimeni, sau stiu prea putini. Poti sa fi si sarac si sa imparti cu altu, la fel cum poti sa fi bogat si sa faci acelasi lucru. Nu banii conteaza aici, ci sufletul omului, coloana vertebrala sau lipsa acesteia la om, omenia au lipsa acesteia. Poa' sa aiba unu smartfon si tableta de 10 000 de euro, dar poate sa doneze bani si chiar a construiasca locuinte pentru cativa dintre cei care nu au... dar stim noi oare astea? Credem noi oare c toti cei care fac ceva merg si se lauda peste tot cu ce au facut? Si mai sunt si astia bogati care se plng ca tot timpul ei nu au si nici nu dau la altii nici macr o coaja epaine. Sunt oameni si oameni; atatia oameni, atatea caractere... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vorbesti in inters personal de pe acel telefon al firmei? |
|
|||
|
|||
![]()
E frumos ce spui ca idei per ansamblu.
Dar ai grija ca nu cumva sub impresia ca ai o virtute in a cheltui banii cu masura sa nu se ascunda de fapt un pic invidia si o mica bucurie/satisfactie la gandul ca pe cei bogati din lumea asta ii va asteapta raul pe lumea cealalta. Analizeaza asta. Cum au spus toti, depinde de ce intelegi prin bogat, modul de obtinere a averii si ce/cum oferi celorlalti. Eu cred ca cea mai mare bogatie a noastra e sa fim sanatosi. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu cred ca problema e pusa nitel cam ipocrit, pentru ca de ex. ai putea trai intr-o coliba, sau chirie dar de ex. ai un apartament care e de cateva ori mai scump, nu-i asa? Ai un cont in banca, care altii nu-l au, etc.
|
|||
|
|||
![]()
Completez:
Si sa nu te mustre constiinta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acum, uite o problema pentru tine: daca ai avea 1 milion de euro, sa zicem, ce ai prefera sa faci, sa cumperi de ei o masa la 1milion de saraci, sau sa deschizi o afacere prin care sa dai de lucru si sa intretii astfel 10 familii timp de decenii si chiar mai multe si mai mult, cu timpul, creand si valoare in acest timp? Materiala in mare parte, dar nu zice nimeni ca am fi ingeri si n-am avea nevoie de asa ceva.
|
|||
|
|||
![]()
Poti sa faci o tampenie si sa nu te mustre constiinta.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cum esti tu fata de CEO ala, asa e si un indian care face 200$/an fata de tine. Si indianul cu 200 munceste, si tu, si CEO ala. Deci..?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu sunt un om normal și trăiesc decent. Abia-mi asigur traiul familiei cu 500 de Euro. Strictul necesar, acolo... Iar indianul, săracu... cu treaba lui. Cu ce-s vinovat eu că s-a născut într-o zonă defavorizată și are 20 de Euro pe lună? Doar n-o să-mi ceri acum să-i trimit lunar câte 10 Euro din micul meu surplus... Să-i trimită CEO contravaloarea lu Smartphone! Last edited by Dalian; 04.04.2014 at 16:53:52. |
|