Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.10.2010, 20:57:04
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Nici Sfantul Maxim Marturisitorul n-a fost un ascultator desavarsit si totusi este cinstit in rand cu sfintii.
Sfântul Maxim a fost un ascultător desăvârșit. Călugăr fiind, el s-a opus unor episcopi care erau ei înșiși în neascultare față de papa și care au mai ținut și sinoade tâlhărești, în ciuda mesajelor papale prin scrisori și prin legați speciali.

Ca de Cristos ascult de episcopul meu, PS Mihai Frățilă. Dar, dacă mâine intră în schismă față de papa, nu încetează de a mai fi episcop, dar încetează de a mai fi episcopul meu și nu îl urmez.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 16.10.2010, 21:48:41
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Sfântul Maxim a fost un ascultător desăvârșit. Călugăr fiind, el s-a opus unor episcopi care erau ei înșiși în neascultare față de papa și care au mai ținut și sinoade tâlhărești, în ciuda mesajelor papale prin scrisori și prin legați speciali.

Ca de Cristos ascult de episcopul meu, PS Mihai Frățilă. Dar, dacă mâine intră în schismă față de papa, nu încetează de a mai fi episcop, dar încetează de a mai fi episcopul meu și nu îl urmez.
Nu amestecam lucrurile. Chiar nu vezi ca nu e cazul sa intervii? Numai de papa nu vreau sa aud acum.
Reply With Quote
Vechi 16.10.2010, 21:52:48
Langu Langu is offline
Banned

Data înregistrării: 08.02.2009
Locație: Madrid
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Langu
Implicit

Citat:
Nu amestecam lucrurile. Chiar nu vezi ca nu e cazul sa intervii? Numai de papa nu vreau sa aud acum.
Acuma,nu ca tin cu Mihnea,desi il admir pt.franchetea sa,dar ce ai cu el?Te obliga sa citesti?
Reply With Quote
Vechi 16.10.2010, 22:14:51
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Langu Vezi mesajul
Acuma,nu ca tin cu Mihnea,desi il admir pt.franchetea sa,dar ce ai cu el?Te obliga sa citesti?
N-am nimic, doar ca se discuta o problema care se refera strict la ortodocsi. Nu e cazul sa intervina alte confesiuni. Vrem sa fim lasati in pace sa ne spalam lucrurile in familie.

Last edited by antoniap; 16.10.2010 at 22:18:11.
Reply With Quote
Vechi 16.10.2010, 22:24:55
Langu Langu is offline
Banned

Implicit

Citat:
N-am nimic, doar ca se discuta o problema care se refera strict la ortodocsi. Nu e cazul sa intervina alte confesiuni. Vrem sa fim lasati in pace sa ne spalam lucrurile in familie.
Daca tot vrem sa le spalam in familie,nu crezi ca e cazul sa se discute in familie?
"Generalitati" si insasi forumul care este deschis tuturora,nu este familie.Nu crezi? Parerea mea e ca se face prea mult caz fara sa stim ce s-a intampat cu adevarat.Daca au gresit,se vor intoarce si mare va fi bucuria,daca n-au gresit,gresim noi si trebuie sa ne indreptam iar odata indreptati,mare va fi bucuria.
Reply With Quote
Vechi 16.10.2010, 22:59:58
David17 David17 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 27.03.2009
Implicit O posibila lamurire

Pot spune ca vorbesc in cunostinta de cauza.Am fost la Man.Brancoveni o perioada mai indelungata in urma cu aprox.3-4 ani.AFIRM CU TOATA RESPONSABILITATEA CA PARINTELE AVEA O OARECARE FRUSTRARE IN CEEA CE PRIVESTE ANUMITE ATITUDINI DIN BOR dar si reprosuri la adresa unor ierarhi. Personal cred ca "fixismul"monahal l-a biruit desi era un duhovnic caruia ii placea sa se afiseze intr-un mod nonconformist (ex. spovedea facand plimbari prin gradina manastirii).
Inca odata credinta dusa pana la fanatism nu aduce niciun spor duhovnicesc.Calea imparateasca este:Si pe aceea s-o faci nici pe cealalta sa n-o lasi.
Daca dorim o schimbare in bine atunci s-o incepem cu noi. Oare marii nostri duhovnici:Parintele Cleopa, Arsenie Papacioc, Teofil,Arsenie Boca,Lavrentie si tot soborul Frasineiului,etc,etc, nu ar fi luat masuri daca intradevar stilismul ar fi reprezentat ceva ziditor pt.sufletele noastre? Este mai de folos protestul prin schisma? Personal cred ca nu...
Reply With Quote
Vechi 16.10.2010, 23:16:58
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

mie mi se pare ca la noi la BOR s-a cam terminat harul... s-a dus baba cu colacii.. si nu numai la noi ci si la toata biserica ecumenista..
Reply With Quote
Vechi 16.10.2010, 23:17:04
mihele_m's Avatar
mihele_m mihele_m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Timisoara
Religia: Ortodox
Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Diavolul a învins pe moment la Mănăstirea Brâncoveni din Județul Olt ! Părintele Nichita Pașcan duhovnicul de la Brâncoveni și 30 de măicuțe au părăsit lăcașul în toiul nopții , s-au urcat în autocjr și au plecat în Grecia pentru a se alătura unei secte stiliste formată din ortodocși care folosesc calendarul iulian. La plecarea sa și a grupului de 30 de măicuțe, preotul a difuzat sub semnătura sa și a surorilor care l-au urma o așa zisă "Mărturisire de credință" prin care afirmă în mod expres ruperea de Biserica Ortodoxă. Reprezentanții Episcopiei Slatinei și Romanaților spune că preotul care slujea de 25 de ani la Mănăstirea Brâncoveni va fi propus pentru caterisire, în schimb măicuțele se mai pot întoarce la Mănăstire. Vorbim pe forum de cipuri și alte așa zise pericole , dar diavolul lucrează iată complet în alte direcții . În fond acesta este marele pericol și slăbirii credinței noastre prin influența sectelor , aceste ciuperci otrăvitoare ce au luat o amploare fără precedent , iar metodele lor de racolare îmbracă forme nebănuite . Sunt printre noi , ne ademenesc , ne smintesc , ne amăgesc cu marea lor iubire ! Intră în dialog cu noi urmărind un singur scop :dezbinarea noastră . Să strângem rândul fraților și să luăm aminte !

Un exemplu negativ pentru noi ,inca o pata in plus pe obrazul ortodoxiei. Foarte trist ca Diavolul si-a bagat coada exat acolo unde nu ar fi trebuit sa invinga .
" Toate imi sunt slobode , dar nu toate imi sunt de folos (ICor. 10 ,23 ,) " Nelinistea noastra pe care o simtim neincetat in incercarea de a fi perfecti ascunde teama . Daca ne infruntam temerile si ne ingaduim sa fim "umani ", putem fi mai fericiti si mai bogati . " D. Burns
Reply With Quote
Vechi 16.10.2010, 23:34:41
Langu Langu is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihele_m Vezi mesajul
Un exemplu negativ pentru noi ,inca o pata in plus pe obrazul ortodoxiei. Foarte trist ca Diavolul si-a bagat coada exat acolo unde nu ar fi trebuit sa invinga .
Si de ce crezi tu ca a invins? Daca e doar o provocare si pe urma pleaca cu coada intre... idei.Hai sa nu ne mai agitam atata,hai sa imprastiem in jurul nostru,blandete,pace,bucurie,sa fim ca licuricii,sa sclipim un pic in bezna...noptii si cand se face ziua sa ne retragem caci oricum nu putem fi vazuti,se vede doar LUMINA.
Reply With Quote
Vechi 17.10.2010, 00:08:20
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul

3. Sinodul talharesc de la Efes (449). Fata de tulburarea produsa de erezia lui Eutihie, s-a hotarat ca invatatura lui Eutihie sa fie prezentata si discutata intr-un nou sinod, care a fost convocat la Efes, pentru luna august 449.
Eunucul Hrisafie, sustinator si ruda cu Eutihie a facut totul spre a fi opriti sa vina la sinod epis­copii banuiti ca sunt adversari ai lui Eutihie. Pentru a da insa sinodului caracterul sau de ecumenic, a primit pe patriarhul Flavian si pe delegatii papei Leon cel Mare. Sinodul s-a deschis la Efes, in biserica Sfanta Ma­ria, la 8 august 449, presedintia fiind incredintata patriarhului Dioscor al Alexandriei.

Dezbaterile sinodului s-au tinut intr-o atmosfera foarte agitata. Ast­fel s-a retras dreptul de vot al ierarhilor care s-au pronuntat in sinodul local din Constantinopol, din anul 448, contra lui Eutihie.
Dioscor al Alexandriei a dictat sinodului condamnarea invataturii or­todoxe despre existenta celor doua firi in persoana Mantuitorului si a impus monofizismul ca doctrina ortodoxa.

Papa Leon I, informat prin delegatii sai de brutalitatile petrecute la Efes in 449, a numit acest sinod : "sinod talharesc", nume care i-a ramas in istorie. In sinodul tinut la Roma in 449, papa Leon cel Mare a respins toate hotararile sinodului talharesc.
http://www.crestinortodox.ro/istoria...451-70571.html
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sfintii Martiri Brancoveni cozia Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 26 27.02.2014 17:23:06
Manastirea Chiajna ciucaelena Generalitati 1 30.07.2011 22:03:25
Sfintii martiri brancoveni georgeval Generalitati 23 18.08.2009 17:29:35
Opinia Avocatului Cezar Axinte de la Fundatia Sfintii Martiri Brancoveni camiann Generalitati 0 06.02.2009 11:49:54
Sfintii Martiri Brancoveni Laurentiu Stiri, actualitati, anunturi 1 17.08.2008 21:59:40