Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.05.2010, 23:02:17
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Adica Martorii spun in publicatiile lor, in conversatiile lor, afirma pe saitul lor oficial: „Noi nu credem ca Dumnezeu mai vindeca si astazi!”.

Iar tu zici: e imposibil, eu sunt sigura ca e altfel, povestea zice altceva.
Da, eu asta zic...normal!
Citat:
Uite ce vreau sa spun: nu stiu de ce autorul a scris povestea.

Dar ceva nu are sens in ea. In epilog descoperim ca tipii erau niste excroci. Dar... nu o faceau pentru bani. Atunci pentru ce? Prozelitism...

Metoda descrisa SUB NICI O FORMA nu face parte din tehnicile martorilor. Ei au alte proceduri, le stim cu totii. Si este foarte clar: nici nu cred in „minunile„ de felul respectiv.

Daca autorul zicea ca excrocul era penticostal sau ca voia sa obtina bani, il credeam. Dar asa, povestea lui e doar distractiva.

Oare chiar nu se pot observa aceste aspecte atat de evidente?
Evidente pentru tine, sau vrei sa spui ca trebuie sa fie evidente si pentru mine, de ce?

Excroci nu sunt numai cei care vor bani, si sper ca ai si tu o lista mai bogata in conotatiile acestui termen, ca de nu...nu-i a buna.

Excrocii "minunati" cu siguranta sunt de astia disperati sa mai aduca ceva membri la casuta din vale...unde pastorul e depresiv pentru faptul ca a lui comunitate e cam mica, de crescut nu creste, si tre sa de raportul la sediul central din USA, cum ca... creste...creste...lumea vine, vine, vine...si se boteaza non stop, cu zecile de mii .

Cam asa trebuie sa fi fost si domnul vindecator...ca altfel nu se ducea el in gara, cu o strategie de racoling atat de " avansata"!

Dar eu zic asa, daca ma duc in orasul cu pricina, si intreb la fata locului care sunt strategiile martorilor, si lumea spune si de vindecatorul din gara, care uneori mai sta in fata cluburilor, sau in piata de legume...ce ne facem?
Vechi 18.05.2010, 23:06:22
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Frate gibilica, pentru ca tu ai talent literar am sa te mai ajut inca o data.

Vezi ca eu sunt primul care te-a descoperit. Cand vei ajunge un celebru autor de bancuri, ar trebui sa-mi dai o dedicatie pe prima ta carte.

Deci am sa-ti editez textul pentru a putea fi citit si gustat de cat mai multi amatori de glume:

Citat:
În prealabil postat de gibilan Vezi mesajul
Acum am sa va povestesc ce am patit cu un penticostal care spunea ca are darul vindecarilor.

Totul s-a petrecut la intreprinderea la care imi duceam veacu si unde sectari vinatori umblau cu scafirliile incinse doar doar vor putea sa converteasca vriun biet nestiutor.

Pe la atelierul nostru tot venea un penticostal asa constant si facea mici tentative de evanghelizare.

Intr-o buna zi ii zic: „ - Daca crezi ca ai darul vindecarilor poti sa o demonstrezi?” El: „- Da cum sa nu!”. „ - Atunci nu imi ramine decit sa probam!” ca Toma zic eu.

Ca sa nu fim luati in ris de auditoriu ne retragem undeva pe un hol mai deoparte ii spun ca am sinuzita.
„ - Nimic mai simplu!”, spune el pune miinile la mine pe cap si incepe rugaciunea un amestec de vorbe rominesti printre care s-au strecurat in cascade vorbe latine, multe fiind cunoscute de mine dar care nu aveau nici o legatura cu rugaciunea propriu-zisa.

Totul a facut cu ochii inchisi. Dupa ce s-a racorit de fierbintiala care l-a cuprins imi spune cu voce calma: „ - Ti-am vazut acel punct de infectie care acum nu mai e.”

Din primul moment am stiut ca e pe dinafara, deoarece mai nainte cu ceva timp imi facusem un tomograf si infectia arata ca un soare cu raze spre virful capului.

Ce a urmat a fost un dezastru: ma durea capul ingrizitor. Chear de a doua zi, dupa citeva zile vine sectarul cu o figura de biruitor ma intreaba: „ - no cum ii?
I-am zis: „ - stai sa imi aduc sa iti platesc pentru binele ce mi-ai facut!” si merg la magazie unde i-am pregatit un ciumag sanatos sa il dau pe circa[spate]. Dar a fost avertizat de colegi ce plata va primi si o taiat-o la goana deoarece nu a simtit necesar darul meu.

De atuncia nu ne-a mai onorat cu prezenta iar eu am urmat un tratament combinat de presopunctura cu medicatie lamurindu-ma pe viu de ce pot face laudarosii-mincinosi...
Vechi 18.05.2010, 23:21:10
Banned

Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Excrocii "minunati" cu siguranta sunt de astia disperati sa mai aduca ceva membri la casuta din vale...unde pastorul e depresiv pentru faptul ca a lui comunitate e cam mica, de crescut nu creste, si tre sa de raportul la sediul central din USA, cum ca... creste...creste...lumea vine, vine, vine...si se boteaza non stop, cu zecile de mii .

Cam asa trebuie sa fi fost si domnul vindecator...ca altfel nu se ducea el in gara, cu o strategie de racoling atat de " avansata"!

Dar eu zic asa, daca ma duc in orasul cu pricina, si intreb la fata locului care sunt strategiile martorilor, si lumea spune si de vindecatorul din gara, care uneori mai sta in fata cluburilor, sau in piata de legume...ce ne facem?
Se vede ca nu prea faci racoling, Andrusca :))
Sunt niste legi care nu pot fi incalcate pentru ca se darama sandramaua.

Dar despre ele...un pic mai tarziu.
Vechi 18.05.2010, 23:41:35
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Se vede ca nu prea faci racoling, Andrusca :))
Sunt niste legi care nu pot fi incalcate pentru ca se darama sandramaua.

Dar despre ele...un pic mai tarziu.
De ce aceasta strategie...de a lasa impresia ( chipurile) ca mai ai ceva de spus, dar ca inca nu e momentul?

Eu zic ca sandramaua e daramata bine, numai ca unii din cei care mai tin scandurile...mai pleaca pe la gara, si uite asa...tranc zdrang, sandramaua nu mai e nici macar sandramaua aia aparenta.
Vechi 19.05.2010, 00:05:16
Banned

Implicit

Citat:
Eu zic ca sandramaua e daramata bine, numai ca unii din cei care mai tin scandurile...mai pleaca pe la gara, si uite asa...tranc zdrang, sandramaua nu mai e nici macar sandramaua aia aparenta.
Vasalie si cu mine am prezentat doar rational punctul nostru de vedere asupra istorioarei.

Logic vorbind, povestea are o fisura foarte serioasa: Martorii nu cred in vindecari si nu practica astfel de evanghelizari. Nu se stie s-o fi facut vreodata pana acum.

Dar daca intuitia ta se dovedeste a fi conforma cu realitatea si singurul caz in istorie s-a petrecut tocmai atunci?

Eu, unul sunt aproape sigur ca ai dreptate.
Vechi 19.05.2010, 08:54:50
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Nu, nu ma conving...pentru ca nu cred in ce se spune pe sit-urile oficiale ale diverselor denominatiuni,
Citat:
În prealabil postat de vasalie Vezi mesajul
Dar in ceea ce povesteste maestrul "gibilan" crezi?
Citat:
Da normal....cum sa nu?
Deci care ar fi criteriile dupa care recunosti un om care spune adevarul? Trebuie musai sa fie ortodox, eventual sa aiba barba...Si musai sa-i vorbeasca de rau pe sectari, nu? Daca se implinesc aceste conditii adevarul celor spuse e garantat.
Pe de alta parte nu credem ce spun sectarii nici macar pe siturile oficiale, unde isi expun doctrina pe care o predica saptamana de saptamana in bisericile lor...Daca sunt sectari, asa le trebuie...automat sunt rai si mincinosi orice ar spune...

Vise placute in continuare, Andrusca! Inaintea lui Dumnezeu tu nu vei putea spune ca nu ai stiut; ti s-au explicat mai multe lucruri ca oricui, dar sari peste ele de parca ar avea curent si tot scoti poticniri din negurile unor idei preconcepute...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 19.05.2010, 12:42:58
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Deci care ar fi criteriile dupa care recunosti un om care spune adevarul? Trebuie musai sa fie ortodox, eventual sa aiba barba...Si musai sa-i vorbeasca de rau pe sectari, nu? Daca se implinesc aceste conditii adevarul celor spuse e garantat.
Pe de alta parte nu credem ce spun sectarii nici macar pe siturile oficiale, unde isi expun doctrina pe care o predica saptamana de saptamana in bisericile lor...Daca sunt sectari, asa le trebuie...automat sunt rai si mincinosi orice ar spune...

Vise placute in continuare, Andrusca! Inaintea lui Dumnezeu tu nu vei putea spune ca nu ai stiut; ti s-au explicat mai multe lucruri ca oricui, dar sari peste ele de parca ar avea curent si tot scoti poticniri din negurile unor idei preconcepute...
Nu prea cred ca ai inteles punctul meu de vedere...sincer!

Ideea e nu ca as crede tot ce as citi/auzi, sau ca as nega orice as auzi/citi, pentru ca aceasta atitudine cam are fisuri mari-crapaturi, si asta inseamna subiectivism-inchistarism.

Eu orice citesc, trec prin filtrul ratiunii, normal...dar iti dai seama ca e hilar sa nu cred nimic, doar pentru ca as alege sa port un val pe creier.

Da, cred si lucruri negative auzite despre Bo, despre preoti...chiar daca pe site-urile oficiale nu ar scrie asa ceva, si ar intra in contradictie cu ce se aude despre unul, altul...nu crezi?

In concluzie, impresia mea e ca ati reactionat asa, doar pentru ca e vorba de comicariile pe care le fac unii NP, in disperarea de a strange oameni, de a atrage atentia...si de a schimba strategiile, clar! Mie mi s-a parut comic, insa imaginea despre secte eu oricum o am...dar probabil voi inca mai credeti ca mai e ceva de ascuns, de mascat...si ca ati putea prezenta altceva, pe cand lucrurile nu stau asa.

Cat despre Vasalie, pe bune daca nu am mai citit postari de ale lui, si la orice era spus negativ despre NP... comenta intr-o parere, iar la final adauga placa: "Ai scris numai minciuni, nimic din ce ai scris nu e adevarat"...adica ce mai vrei?
Vechi 19.05.2010, 12:50:25
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Si Doriana, nu imi veni mie cu sarmale stricate pe aici...ca nu merge, ar trebui sa fii constienta ca ai spus numai prostii despre trairile tale, despre darul ala, sau despre cautarile tale fara odihna...deci putin calm nu ti-ar strica!

Nu prea cred ca eu sunt aia care intr-o postare afirma ca era perfect constienta in timpul vorbirii in limbi, dupa care afirma ca nu stia de fapt ce spune...si ca de fapt asa e darul, Dumnezeu iti da un dar, ca sa nu stii ce spui, si sa iti puna calus liberului arbitru, ok?

Si apoi, vezi ca tu esti aia daruita, si mantuita...nu uita, ori observ ca te cam zgarai pe dupa monitor, si nu prea emani prin postarile tale sentimentul ca ai avea un suflet linistit, calm, bun, daruit...sau de ce nu, induhovnicit!
Vechi 19.05.2010, 13:10:09
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Cum am mai spus, parerea ta e importanta pentru noi... desi e singulara...
In ce priveste ceea ce ai scris, cred ca nici tu nu ai citit inainte de a apasa butonul "raspunde"; de analizat nici atat. Ai fi vazut ca te contrazici singura...Sa nu mai zic de atitudinea asta batjocoritoare care nu-ti face cinste dar te caracterizeaza, din pacate...ca si emoticonul . Iar persoana mea , asa cu lipsuri cum este, nu este nici subiectul topicului nici problema ta, desi e deseori preocuparea ta... . So,
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 19.05.2010, 13:22:26
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Cum am mai spus, parerea ta e importanta pentru noi... desi e singulara...
In ce priveste ceea ce ai scris, cred ca nici tu nu ai citit inainte de a apasa butonul "raspunde"; de analizat nici atat. Ai fi vazut ca te contrazici singura...Sa nu mai zic de atitudinea asta batjocoritoare care nu-ti face cinste dar te caracterizeaza, din pacate...ca si emoticonul . Iar persoana mea , asa cu lipsuri cum este, nu este nici subiectul topicului nici problema ta, desi e deseori preocuparea ta... . So,
Mdea...hai mai bine sa eviti sa mai comentezi postarile mele, ca nu de alta...dar se vede ca nu iti face bine!

Tu esti cea care ai venit aici sa faci reclama darurilor tale, sa ne convingi, sa ne schimbi opiniile negative legate de ele, de cultul tau...asa ca nu ataca degeaba in virtutea faptului ca iti pica rau anumite lucruri, ca agravezi lucrurile..si stii tu, imaginea aia mult ravnita!

Adios, si spre binele tau...evita sa mai citesti ce scriu eu, si mai ales sa postezi, face rau la corason!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? petrut-angel Secte si culte 1534 12.03.2018 22:00:37
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali gpalama Secte si culte 4 29.05.2010 21:11:29
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10