Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.04.2009, 14:13:09
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Dragă Fani, AmonAmarth s-a inregistrat de (cel puțin) șase ori pe acest forum. Într-o singură seară s-a inregistrat de patru ori. În seara respectivă a încărcat forumul cu tot felul de filmulețe de propagandă sectară culese de pe youtube. Tu probabil nu cunoști aceste aspecte și ne acuzi pe unii din noi de orecari lipsuri dar el (sau ea) a dat dovadă de multă nesimțire în repetate rânduri. Tu dacă ești dată pe ușă-afară de undeva, fie și în mod abuziv, ce faci? Intri pe fereastră?
Reply With Quote
Vechi 30.04.2009, 14:33:20
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Dragă Fani, AmonAmarth s-a inregistrat de (cel puțin) șase ori pe acest forum. Într-o singură seară s-a inregistrat de patru ori. În seara respectivă a încărcat forumul cu tot felul de filmulețe de propagandă sectară culese de pe youtube. Tu probabil nu cunoști aceste aspecte și ne acuzi pe unii din noi de orecari lipsuri dar el (sau ea) a dat dovadă de multă nesimțire în repetate rânduri. Tu dacă ești dată pe ușă-afară de undeva, fie și în mod abuziv, ce faci? Intri pe fereastră?
Ok! mea culpa! Imi retrag acuzatia si imi cer scuze.. ;-)
Nu stiam lucrurile astea. Intre timp m-a lamurit si administratorul.

Dar eu cred ca ar trebui ca unora dintre noi, ortodocsii, care sunt nepoliticosi si jignitori, sa li se dea macar cate un avertisment si daca persista, sa fie banati. Poate ca se si face asta deja! Nici noi nu avem dreptul sa ii facem pe ceilalti (de altfel, nici pe noi intre noi!) cu ou si cu otet numai pentru ca suntem pe situl nostru ortodox.
Daca vine un neortodox la noi acasa avem dretul sa-i dam suturi in fund numai pentru ca e de alta parere ca noi? Nu ar cere oare legea ospitalitatii sa fim macar politicosi? Hm, dragi forumisti?
Reply With Quote
Vechi 15.05.2009, 19:01:53
icjulian icjulian is offline
Member

Data înregistrării: 12.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Parintele Staniloaie a fost intrebat, la finalul unui interviu, daca Raiul este numai pentru ortodocsi sau si pentru catolici. A raspuns ca si catolicii ajung in Rai, dar vor sta un pic mai departe de slava lui Dumnezeu. La care reporterul a continuat sa intrebe acelasi lucru si despre (neo)protestanti. Bineinteles ca Parintele a raspuns in acelasi fel: se vor mantui, insa vor sta mai departe de lumina lui Dumnezeu decat catolicii.

Dupa cum spunea si alt parinte ortodox serios, s-ar putea sa avem surprize la usa Raiului...

Deci, nu va pripiti sa ingustati prea mult calea, ca nu stiti judecatile Domnului.

Parerea mea de ortodox convins.
Doua aspecte :

1. Interesant ar fi sa stim care este cultul sau religia de care apartine interlocutorul parintelui Staniloaie .
2. Mi se par cam ciudate afirmatiile astea , le aveti din surse sigure ?
Reply With Quote
Vechi 09.07.2009, 16:49:05
habacuc habacuc is offline
Banned

Data înregistrării: 09.07.2009
Locație: Ucraina
Religia: Protestant
Implicit

Citat:
Parintele Staniloaie a fost intrebat, la finalul unui interviu, daca Raiul este numai pentru ortodocsi sau si pentru catolici. A raspuns ca si catolicii ajung in Rai, dar vor sta un pic mai departe de slava lui Dumnezeu. La care reporterul a continuat sa intrebe acelasi lucru si despre (neo)protestanti. Bineinteles ca Parintele a raspuns in acelasi fel: se vor mantui, insa vor sta mai departe de lumina lui Dumnezeu decat catolicii.

Dupa cum spunea si alt parinte ortodox serios, s-ar putea sa avem surprize la usa Raiului...

Deci, nu va pripiti sa ingustati prea mult calea, ca nu stiti judecatile Domnului.

Parerea mea de ortodox convins.
mîntuirea numai la ortodocși?
Mai zi că nu mai aveti si pacat...
Reply With Quote
Vechi 09.07.2009, 20:02:35
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de habacuc Vezi mesajul
mîntuirea numai la ortodocși?
Mai zi că nu mai aveti si pacat...
Ai inteles gresit, mai citeste o data. Eu nu condamn automat non-ortodocsii de pretutindeni la o eternitate de intuneric si singuratate. Insa comparativ cu ortodocsii, catolicii si protestantii si ceilalti sunt mai departe de Adevar, deci vor ramane mai departe de Hristos si dupa moarte. Pe de alta parte, noi ortodocsii vom avea parte de o judecata mult mai aspra si vai de cel ce a stiut calea, dar nu L-a urmat pe Hristos dupa modelul Sfintilor.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 04.12.2009, 12:16:57
catalin_ catalin_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.05.2009
Smile parerea mea!

Pe langa fii sunt si slugi credincioase care vor fi primite. Cred ca ortodocsii reprezinta poporul ales deci cei chemati sa mosteneasca Imparatia Cerurilor in lumina si bucuria Sfintei Treimi. Ceilalti daca fac cele ale legii (adica sunt intr-adevar oamenii) dar s-au indepartat de credinta adevarata vor fi primiti si ei dar nu in randul fiilor ci in alte locasuri (caci multe sunt ...ne spune Mantuitorul). Dar totodata avem si cea mai mare raspundere , pentru ca avem legea dar nu o respectam si dupa acest fapt vom fi judecati. Am mai citit undeva ca un sfant parinte a explicat astfel: crestinii vor fii judecati dupa Scriptura, evreii dupa Vechiul Testament iar ceilalti dupa CONSTIINTA . Chiar de gresim mostenirea se lasa fiilor si nu slugilor chiar daca nu au gresit niciodata. Deci sa ne marturisim ca niste fii ca iertarea ne asteapta si doar asa vom mostenii Imparatia gatita de la inceputurile veacurilor.
Reply With Quote
Vechi 23.12.2009, 16:51:40
ayabinha
Guest

Implicit de ce?

Citat:
În prealabil postat de catalin_ Vezi mesajul
Pe langa fii sunt si slugi credincioase care vor fi primite. Cred ca ortodocsii reprezinta poporul ales deci cei chemati sa mosteneasca Imparatia Cerurilor in lumina si bucuria Sfintei Treimi. Ceilalti daca fac cele ale legii (adica sunt intr-adevar oamenii) dar s-au indepartat de credinta adevarata vor fi primiti si ei dar nu in randul fiilor ci in alte locasuri (caci multe sunt ...ne spune Mantuitorul). Dar totodata avem si cea mai mare raspundere , pentru ca avem legea dar nu o respectam si dupa acest fapt vom fi judecati. Am mai citit undeva ca un sfant parinte a explicat astfel: crestinii vor fii judecati dupa Scriptura, evreii dupa Vechiul Testament iar ceilalti dupa CONSTIINTA . Chiar de gresim mostenirea se lasa fiilor si nu slugilor chiar daca nu au gresit niciodata. Deci sa ne marturisim ca niste fii ca iertarea ne asteapta si doar asa vom mostenii Imparatia gatita de la inceputurile veacurilor.
de ce crezi tu ca ortodoxii reprezinta poporul ales?
Asta a propovaduit Domnul Isus?
Din cate tin eu minte,El a vorbit despre credinta,dragoste si ne-a cerut sa venim la El cu toate problemele si pacatele noastre.De ce presupui tu ca numai ortodoxii se califica ca fii?
Care lucru anume cerut de Dumnezeu in Biblie este indeplinit numai de Ortodoxi,si nu si de catolici,baptisti,penticostali,evanghelici si luterani?
Reply With Quote
Vechi 23.12.2009, 23:27:57
Ioana-Andreea's Avatar
Ioana-Andreea Ioana-Andreea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2009
Locație: Ploiesti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Ioana-Andreea
Implicit

Citat:
Care lucru anume cerut de Dumnezeu in Biblie este indeplinit numai de Ortodoxi,si nu si de catolici,baptisti,penticostali,evanghelici si luterani?
Nu Il credeti cand va spune ca ceea ce legati,legat va fi(Spovedanie),nu vindeti tot si-L urmati(monasticism),nu Il credeti(f. grav) cand vb despre Trupul si Sangele Lui.
Va luati dupa oameni rebeli(Luther,papa,etc)nu dupa apostoli.
Vechi 10.02.2010, 23:54:37
amarius
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin_ Vezi mesajul
Are dreptate: ,,crestinii vor fii judecati dupa Scriptura, evreii dupa Vechiul Testament iar ceilalti dupa CONSTIINTA ,, bine a si zis.
Deci nu dupa o religie sau alta vom fi judecati, ci dupa Scriptura.
Sau poate o fi poporul ales ortodox, poporul putin ales catolic, poporul si mai putin ales protestant sau nouprotestant,...

Last edited by amarius; 10.02.2010 at 23:57:50.
Reply With Quote
Vechi 14.02.2010, 15:03:02
almaris
Guest

Implicit

Citat:
Mantuirea - numai la ortodocsi?!
Da, cu conditia sa nu fie ortodocsi doar cu numele, ci prin lumina care le-a fost descoperita au urmat pe Mantuitorul din toata inima
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta Ioana-Andreea Secte si culte 77 16.11.2013 23:42:56
Mantuirea Tartaruga Dogmatica 413 11.09.2012 04:18:26
Mantuirea danyel Despre Biserica Ortodoxa in general 1 24.12.2006 23:39:15