Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.07.2012, 01:31:56
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anna Vezi mesajul
De ce daca unul din parinti e violent se considera daunator pt copii dar daca isi inseala partenera nu e daunator? Cred ca un copil sufera la fel cand vede ca tatal isi inseala mama, sau invers.
Ai venit cu un bun exemplu.

Afirmatia asta face parte din seria argumentelor de care vorbeam mai sus - care incearca sa sustin "rational" o decizie izvorata din orgoliu.

Un copil nu poate respinge un parinte doar pe criteriul asta, dar parintele inselat poate avea "grija" sa-i cultive alte sentimente negative in baza acestui fapt si de cele mai multe ori asa se intampla.

Citat:
Chiar daca parintii vor incerca sa ascunda acest lucru, copiii vor simti, iti spun eu.
Cum, telepatic?

Citat:
Daca ascund, e totusi ok, dar daca unul dintre ei inseala pe fata si fara nerusinare, nu e bine ca un copil sa vada demnitatea celuilalt parinte calcata in picioare, ca si cum l-ar vedea lovit, si vor incepe chiar sa il invinovateasca pt ca nu a ripostat.
Exact.."demnitatea" e un alt cuvant sub care se ascunde "orgoliul" iar restul "judecatilor" nu tin in nici un caz de mintea de copil.

Nu-mi dau seama ce ai putea intelege prin "inselat pe fatza" si raportat la o situatie reala.
Vine cu prostituate/amanta acasa? Sa fim seriosi..
Reply With Quote
Vechi 20.07.2012, 01:39:23
Anna Anna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2006
Implicit

Tu confunzi demnitatea cu orgoliul, nu sunt acelasi lucru. Eu stiu ca pana si preotii accepta sa te desparti de sot/sotie daca esti inselat/a. Daca s-a intamplat o data, cred ca nu, dar daca e ceva repetat de care nu vrea sa se lase, nu prea ai ce face.

"Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski)
Reply With Quote
Vechi 20.07.2012, 09:33:14
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Sau pe scurt, toata lumea iubeste sa manince mancarea care ii place, intrebarea e ce fac cand li se serveste vrand nevrand ceea ce nu le place..
a manca e o nevoie fiziologica, iubirea NU este
Reply With Quote
Vechi 20.07.2012, 10:03:38
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul

Asta e replica zilei.
Reply With Quote
Vechi 20.07.2012, 10:20:00
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul

Asta e replica zilei.
daca zici tu...
Reply With Quote
Vechi 20.07.2012, 11:07:32
sad story sad story is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jamaica Vezi mesajul
nu stiu daca a mai fost pusa acesta intrebare aici, dar sunt curioasa, mai ales din prisma domnilor: exista soti care sa nu isi insele ( cu fapta ) nevasta?
de ce sa nu existe?
Reply With Quote
Vechi 20.07.2012, 11:09:49
sad story sad story is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
iubirea nu e fiziologica?

eu zic ca este, o viata in absenta iubirii (nu ai parinti care sa nutreasca sentimente pentru tine, sau prieteni etc.) duce la probleme psihice.
Reply With Quote
Vechi 20.07.2012, 11:30:39
Jamaica Jamaica is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Eu am zis ca acolo unde se zice "il iert, dar nu-l uit" - decurgand de aici o conduita paguboasa pentru evolutia pozitiva a relatiei dintre cele doua persoane e greu sa vorbesti de o iertare autentica.

Sigur, la un moment dat anumite relatii (de casatorie vorbesc) care implica convietuirea sub acelasi acoperis, nu pot continua si este de inteles atunci cand iti pun viata in pericol (sau a copiilor) ex. cazului unui alcoolic violent, dar cand e vorba de inseleat (cum? el?? pe MINE??) si tine strict de orgoliu (+eventual o tona de pseudoargumente care cauta sa-l indreptateasca) e altceva.
nu e vorba de orgoliu, si nici nu doresc sa dau detalii care nu isi au locul aici, dar infidelitatea este o "lovitura" mult mai puternica decat alte violente! nu degeaba scrie si in biblie ca acesta este singurul motiv pt care se accepta divortul, au stiut ei ceva. Anna a scris foarte corect
Vechi 20.07.2012, 12:22:34
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anna Vezi mesajul
Tu confunzi demnitatea cu orgoliul, nu sunt acelasi lucru. Eu stiu ca pana si preotii accepta sa te desparti de sot/sotie daca esti inselat/a. Daca s-a intamplat o data, cred ca nu, dar daca e ceva repetat de care nu vrea sa se lase, nu prea ai ce face.
Accepta dar nu indeamna.
Eu cred ca majoritatea care se despart se despart de la prima greseala, nu de la o greseala repetata sistematic.
Reply With Quote
Vechi 20.07.2012, 12:26:09
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jamaica Vezi mesajul
nu e vorba de orgoliu, si nici nu doresc sa dau detalii care nu isi au locul aici, dar infidelitatea este o "lovitura" mult mai puternica decat alte violente! nu degeaba scrie si in biblie ca acesta este singurul motiv pt care se accepta divortul, au stiut ei ceva. Anna a scris foarte corect
Este o lovitura in plan sentimental, care tine de cutumule sociale care n-au neaparat o legatura cu religia.
Dumnezeu poate ierta asta, si celalalt poate ierta asta (daca vrea), mai ales daca este la prima greseala.

Ceea ce nu se realizeaza de fapt este ca nu pre se ajunge peste noapte la lucrul asta, o casatorie de obicei scartie vizibil (daca nu esti si vrei sa fii orb si inert) cu mult inainte sa se ajunga la acest deznoadamt fatidic.

Si inca o data, se permite dar nu se obliga - permisiunea in acest sens avand probabil si un rol de constrangere/educatie.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Barbatii Anna Nunta 268 30.05.2013 18:22:26
doua batrane,vaduve ,singure si bolnave au nevoie de ajutor Alexuta Umanitare 61 24.01.2013 13:57:40
De ce barbatii vor doar aspectul fizic? AGabriela Nunta 151 09.11.2012 09:24:09
Valoarea unei femei zoridezi Generalitati 3 31.05.2010 13:28:16
Poemul unei singure respiratii vichy Rugaciuni 2 07.08.2008 15:14:49