Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Umanitare
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.08.2011, 22:55:08
Alexuta Alexuta is offline
Junior Member

Data înregistrării: 31.07.2011
Implicit doua batrane,vaduve ,singure si bolnave au nevoie de ajutor

Buna tuturor,

Va cer ajutorul in numele acestor doamne,Silvia(56ani) si Ioana(83ani).Au nevoie de ajutor,soarta a facut sa ramana vaduve,bolnave si fara sprijin.Pensia lor este de 486,00,respectiv 383,00.In mare se duce pe medicamente,utilitati si restul(adica....mai nimic),ar trebui sa ajunga de hrana.Locuind la tara au nevoie de sprijin pentru a-si procura in primul rand lemne pt iarna,reparatiile urgente la locuinta,singure no sa reuseasca...de aceea va cer ajutorul sa le sprijinim si pe aceste vaduve.Pentru unii poate insemna putin,pentru altii mult,pentru ele orice banut poate insemna...un brat de lemne.
Avem nevoie de oameni care sa stie sa imbatraneasca frumos,batranii nu sunt si ei tot ai nostri?practic suntem noi...peste cativa ani si este f.dureros cand trebuie sa alegi intre-medicamente si mancare.

Ticleanu Silvia,str.Petrolistilor,nr.320,Loc.Ticleni,Jud.Go rj

Doamne ajuta!

Last edited by Alexuta; 01.08.2011 at 23:06:31.
Reply With Quote
Vechi 02.08.2011, 01:28:25
Melissa
Guest

Implicit

Sunteti tot domnul George???Dar de ce ne-nconjurati?

Citat:
În prealabil postat de Alidana Vezi mesajul
Buna tuturor,ma numesc George,va cer ajutorul in numele a doua batrane,Silvia(56ani),Ioana(83ani),doamnele respective traiesc in Jud.Gorj ,nu au rude,sunt bolnave si au nevoie de ajutor pt.a-si procura medicamentele,lemne de foc,mancare,haine precum si unele reparatii urgente la locuinta.Va rog din suflet sa punem mana de la mana sa le ajutam.
Adresa lor este:Ticlenau Silvia,str.Petrolistilor,nr.320,Loc.Ticleni,Jud.Go rj,cod postal 215600

Doamne ajuta!

Cu respesct,
George

Last edited by Melissa; 02.08.2011 at 01:34:45.
Reply With Quote
Vechi 02.08.2011, 13:02:09
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

La 83 de ani e normal dar la 56 deja pensie? Exista metode alternative de a mari veniturile. De exemplu, pentru batrane vaduve si bolnave, exista varianta tricotat/crosetat. Iar daca ne uitam la ce lasa in urma, batranele respective au o viata mult prea buna. Nu putem incuraja inconstienta. Fiecare trebuie sa se gandeasca si la cum isi va petrece batranetile fara sa fie incurajat de numarul mare de batrani care cersesc.
Reply With Quote
Vechi 02.08.2011, 13:40:02
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Iar daca ne uitam la ce lasa in urma, batranele respective au o viata mult prea buna.
.............fara sa fie incurajat de numarul mare de batrani care cersesc.
Poate ca cel care a initiat topicul este vreun impostor (asta ma face sa cred raspunsul Melissei, adica un troll, asa o fi), se poate, dar raspunsul tau ai2 lasa mult de dorit.......spune tare multe despre dragostea, grija si intelegerea de aproapele tau.. trist

As vrea sa te pot privi cand vei fi batran.
Reply With Quote
Vechi 02.08.2011, 15:08:21
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul
Poate ca cel care a initiat topicul este vreun impostor (asta ma face sa cred raspunsul Melissei, adica un troll, asa o fi), se poate, dar raspunsul tau ai2 lasa mult de dorit.......spune tare multe despre dragostea, grija si intelegerea de aproapele tau.. trist

Nu stiu daca este vreun impostor/troll, cert este un singur lucru : citind mesajul lui "Alexuta", mi-am amintit clar ca datele expuse in mesaj le-am mai citit o data undeva. Am cautat in forum si am gasit userul "Alidana" care in luna martie 2011 posta aproximativ acelasi mesaj.

Si mi se pare ciudat sa ne "incercuiasca" asa:-))
Reply With Quote
Vechi 02.08.2011, 15:16:55
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Nu stiu daca este vreun impostor/troll, cert este un singur lucru : citind mesajul lui "Alexuta", mi-am amintit clar ca datele expuse in mesaj le-am mai citit o data undeva. Am cautat in forum si am gasit userul "Alidana" care in luna martie 2011 posta aproximativ acelasi mesaj.

Si mi se pare ciudat sa ne "incercuiasca" asa:-))
In raspunsul meu am accentuat pe atitudinea lui ai2 fata de cei in nevoi...reali sau nu...
Reply With Quote
Vechi 07.08.2011, 12:03:03
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul
Nu pot sa-mi inteleg aproapele care nu are grija de sine si apeleaza la mila publica. Ce au facut acele batrane pentru a-si schimba situatia? Au dat sfoara-n tara ca primesc sponsorizari? Am vazut si auzit de prea multe cazuri de cersetori care castiga mult mai mult decat salariul mediu pe economie dar se dau saraci lipiti pamantului. Prea multi asistati social cu vile, prea multi pensionari pe caz de boala, prea multi pensionari care considera ca au muncit niste zeci de ani desi munca lor nu a produs nimic avantajos pentru economia de la care vor pensii cat mai mari nu pentru ca merita, ci pentru ca vor bani cat mai multi. Am vazut prea multi batrani egoisti pana la extrem. Pe strada fac tot posibilul ca sa te incurce si sa te critice, dupa care li se pare normal sa-ti ceara bani de pensie si eventual mai mult inventand povesti despre saracie. Batranii, desi ar trebui sa fie vazuti drept intelepti, dau un exemplu negativ in fiecare aspect al vietii lor. Discut evident despre majoritate, nu despre toti. Educatia pe care am mostenit-o de la pensionari lasa mult de dorit, iar exemplul cu care s-a deschis topicul este relevant in acest sens. Daca vom gandi ca ei, vom ajunge ca ei. Consider ca asemenea mentalitati nu trebuie nicidecum incurajate.
Citat:
Poate vom scrie pe forum si cand voi fi eu batran :) Important e sa ne mai amintim ca am avut aceasta discutie :)
Reply With Quote
Vechi 07.08.2011, 12:26:06
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
Nu pot sa-mi inteleg aproapele care nu are grija de sine si apeleaza la mila publica. Ce au facut acele batrane pentru a-si schimba situatia?
:)
se vede ca nu poti , asadar taci si nu mai spune timpenii , macar
ce puteau sa faca ? intr-o societate de cacao unde NIMENI NU E INTERESAT DE APROAPE ? ca tine sunt multi si tot fvoi veniti si spuneti ca nu intelegeti .....

Citat:
Au dat sfoara-n tara ca primesc sponsorizari? Am vazut si auzit de prea multe cazuri de cersetori care castiga mult mai mult decat salariul mediu pe economie dar se dau saraci lipiti pamantului. Prea multi asistati social cu vile, prea multi pensionari pe caz de boala, prea multi pensionari care considera ca au muncit niste zeci de ani desi munca lor nu a produs nimic avantajos pentru economia de la care vor pensii cat mai mari nu pentru ca merita, ci pentru ca vor bani cat mai multi.
tu iara vorbesti TIMPENII ..nu amice , ALTII VAZIND SARACIA LOR , au adus in discutie MILOSTENIA si DACA vrei sa ii ajuti ... ai priceput ?
ce ai auzit tu este irelevant AI FOST MACAR O ZI LA CERSIT ? asa ca sa iti faci O IDEE cum e ? ca de dat din gura poti , dar AI EXPERIMENTAT asta ? si de ce nu iti faci si tu vile si ce alte bazaconii mai spui acolo CERSIND ? ca daca ii compatimesti pe ei , FI DIN RINDUL LOR ..... HMMMM
indiferent ce munca au avut acei pensionari AU FACUT-O pentru tara ..... si DA AU DREPTUL SA TRAIASCA LA BATRINETE DECENT ..... intelegi amice ?
tu in loc sa le dai peste nas celor care fura , TU TE IEI DE AMARITI ? CITA
PROSTIE ( LIPSA DE CULTURA )
asadar astia ca tine ar trebui sa fie alungati si asa societatea ar deveni mai buna

Citat:
Am vazut prea multi batrani egoisti pana la extrem. Pe strada fac tot posibilul ca sa te incurce si sa te critice, dupa care li se pare normal sa-ti ceara bani de pensie si eventual mai mult inventand povesti despre saracie. Batranii, desi ar trebui sa fie vazuti drept intelepti, dau un exemplu negativ in fiecare aspect al vietii lor. Discut evident despre majoritate, nu despre toti. Educatia pe care am mostenit-o de la pensionari lasa mult de dorit, iar exemplul cu care s-a deschis topicul este relevant in acest sens. Daca vom gandi ca ei, vom ajunge ca ei. Consider ca asemenea mentalitati nu trebuie nicidecum incurajate.
si eu am vazut destui tineri plini de FITZE , care te injura si alte bazaconii ... povesti despre saracie ? da-ti ochelarii de cal jos ca sa vezi .... sau GINDESTE inainte sa mai scoti timpenii pe gura ....
batrinii SUNT TRISTI , AMAGITI , DEPRIMATI dupa ce TU CA SI ALTII II CALCATI IN PICIOARE si tot tu vrei de la ei intelepciune ?
nu amice ... DACA VEDEM CE SE INTIMPLA CU EI , e bine sa schimbam ceva IN SOCIETATE , CA SA NU AJUNGEM CA EI ..... asemenea mentalitati CA ALE TALE trebuie schimbate .... intr-o societate unde egoismul primeaza , VEI AJUNGE SI TU la ce au ajuns ei ....
multa iubire
Citat:
Poate vom scrie pe forum si cand voi fi eu batran :) Important e sa ne mai amintim ca am avut aceasta discutie :)
daca o sa mai ai net , ca tu poti sa iti amintesti , dar sa nu mai ai pe ce sa scrii ...
multa iubire
ps asadar nu mai scrie posturi lungi si pline de timpenii , ci GIDESTE inainte , scrie putin si bine , nu mult si prost
multa iubire

Last edited by the_Listener; 07.08.2011 at 12:56:25.
Reply With Quote
Vechi 07.08.2011, 20:52:00
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Unhappy

Citat:
Nu pot sa-mi inteleg aproapele care nu are grija de sine si apeleaza la mila publica. Ce au facut acele batrane pentru a-si schimba situatia? Au dat sfoara-n tara ca primesc sponsorizari? Am vazut si auzit de prea multe cazuri de cersetori care castiga mult mai mult decat salariul mediu pe economie dar se dau saraci lipiti pamantului. Prea multi asistati social cu vile, prea multi pensionari pe caz de boala, prea multi pensionari care considera ca au muncit niste zeci de ani desi munca lor nu a produs nimic avantajos pentru economia de la care vor pensii cat mai mari nu pentru ca merita, ci pentru ca vor bani cat mai multi. Am vazut prea multi batrani egoisti pana la extrem. Pe strada fac tot posibilul ca sa te incurce si sa te critice, dupa care li se pare normal sa-ti ceara bani de pensie si eventual mai mult inventand povesti despre saracie. Batranii, desi ar trebui sa fie vazuti drept intelepti, dau un exemplu negativ in fiecare aspect al vietii lor. Discut evident despre majoritate, nu despre toti. Educatia pe care am mostenit-o de la pensionari lasa mult de dorit, iar exemplul cu care s-a deschis topicul este relevant in acest sens. Daca vom gandi ca ei, vom ajunge ca ei. Consider ca asemenea mentalitati nu trebuie nicidecum incurajate.

Ai,nu stiu daca ai intalnit oameni adusi la disperare de foame,de frig,de singuratate...eu da.
Nu o sa uit nici acum cand ma intorceam cu o prietena de-a mea din Polonia,de la o expozitie,ca intr-o benzinarie,pe un ger cumplit era un batran ca vai de el care ne-a cerut un banutz.Se vedea ca nu era vreo persoana care sa fi trait o viata pe strazi,ca nenorocirea il adusese acolo si incercarile vietii.La insistentele prietenei mele ne-a povestit plangand ca fiica lui il pacalise si ii luase casa,iar de atunci era pe drumuri,pentru ca pe ea nu o mai interesa de el.
Stiu,poate o sa-mi spui ca probabil imi spunea doar o poveste lacrimogena,insa nu cred,l-am avut in fata,durerea lui era autentica,iar afara era un ger,incat noi am intzepenit doar cele cateva minute cat am alimentat masina si am vorbit cu el.
Si nu este singurul caz pe care l-am intalnit...sa ne fereasca Dumnezeu de asemenea incercari,pentru ca nu sunt usor de dus.Sunt alti amarati de pensionari,cu o pensie de mizerie,ridicola,din care nici un om tanar si sanatos nu s-ar putea intretine,daramite sa isi mai cumpere si medicamente cum fac multi dintre ei.
Tin minte si acum,de cand eram copil cam de 11 ani,langa scoala,o doamna mai in varsta,se vedea ca era o persoana cu scoala multa,vorbea multe limbi straine (cel putin patru fluent),desena,picta,avea diplomele de pe unde studiase cu dansa,murdare,alaturi de alte cateva haine si lucruri pe care le tinea intr-un carut pe care il tara dupa ea,alaturi de doi sau trei catei maidanezi pe care ii hranea din putinul pe care reusea sa il faca rost...nu mai tin minte ce i se intamplase,ce nenorocire o adusese pe strazi.Era limpede ca saraca nu mai avea mintile foarte intregi,iar din disperarea de a gasi o solutie,ca lumea sa o creada si probabil sa ii ofere ori un loc de munca ori un banutz pentru ce picta,ne arata diplomele, vorbea de multe ori in 4-5 limbi deodata,alternandu-le in decursul a cateva fraze.Noi eram copii,ne era mila de ea,stateam de vorba,ii mangaiam cateii,am fi vrut sa o ajutam,insa era prea mult pentru noi...Cred ca singuratatea o chinuia mai tare decat foamea si neajunsurile...
Eu chiar nu sunt o persoana care sa incurajeze mafia cersetorilor si desigur e important sa ai discernamant si cand oferi ajutor,insa reusesc sa fac diferenta intre cei "de profesie" si un batran slab mort,livid la fata,care sta bataind de frig,de multe ori si fara sa spuna sau sa ceara ceva,doar cu o rugaminte muta in privire, lipit de coltul unei alimentari,sperand ca poate Dumnezeu se va milostivi de el sa inghita un coltuc de paine in acea zi...
Asa cum ne comportam cu batranii,copiii,natura si animalele noastre,asa vom avea viitorul noi si copiii nostri si cred ca ar trebui sa ne deschidem sufletul sa intelegem ca nu suntem noi...si restul,ci suntem un tot si ca nu ne putem astepta daca parti din acest intreg au de suferit,pentru ceilalti sa fie bine,nu are cum,e doar o iluzie!

Last edited by heaven; 07.08.2011 at 20:57:14.
Reply With Quote
Vechi 04.08.2011, 23:55:17
Adriana98's Avatar
Adriana98 Adriana98 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
La 83 de ani e normal dar la 56 deja pensie? Exista metode alternative de a mari veniturile. De exemplu, pentru batrane vaduve si bolnave, exista varianta tricotat/crosetat. Iar daca ne uitam la ce lasa in urma, batranele respective au o viata mult prea buna. Nu putem incuraja inconstienta. Fiecare trebuie sa se gandeasca si la cum isi va petrece batranetile fara sa fie incurajat de numarul mare de batrani care cersesc.
Ma trec fiori de gheata citind astfel de sentinte. Si când te gândesti ca pensionarii din zilele noastre au lucrat cândva si pentru cei care acum se dau mari si tari si care cred ca ar fi ajuns asa prin propriile forte.
Mare este nesimtirea celor care-au primit/primesc totul de-a gata!

Last edited by Adriana98; 02.09.2011 at 01:21:58.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Va rog,am nevoie de ajutor! claudelina Despre Biserica Ortodoxa in general 5 08.08.2011 22:12:30
Am nevoie de ajutor! Oanalia Generalitati 20 17.08.2010 08:14:51
Am nevoie de ajutor Idyahoo Generalitati 36 13.04.2010 21:38:50
Am nevoie de ajutor anitag Generalitati 14 12.11.2007 11:01:37