![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Buna tuturor,
Va cer ajutorul in numele acestor doamne,Silvia(56ani) si Ioana(83ani).Au nevoie de ajutor,soarta a facut sa ramana vaduve,bolnave si fara sprijin.Pensia lor este de 486,00,respectiv 383,00.In mare se duce pe medicamente,utilitati si restul(adica....mai nimic),ar trebui sa ajunga de hrana.Locuind la tara au nevoie de sprijin pentru a-si procura in primul rand lemne pt iarna,reparatiile urgente la locuinta,singure no sa reuseasca...de aceea va cer ajutorul sa le sprijinim si pe aceste vaduve.Pentru unii poate insemna putin,pentru altii mult,pentru ele orice banut poate insemna...un brat de lemne. Avem nevoie de oameni care sa stie sa imbatraneasca frumos,batranii nu sunt si ei tot ai nostri?practic suntem noi...peste cativa ani si este f.dureros cand trebuie sa alegi intre-medicamente si mancare. Ticleanu Silvia,str.Petrolistilor,nr.320,Loc.Ticleni,Jud.Go rj Doamne ajuta! Last edited by Alexuta; 01.08.2011 at 23:06:31. |
|
|||
|
|||
![]()
Sunteti tot domnul George???
![]() Citat:
Last edited by Melissa; 02.08.2011 at 01:34:45. |
|
|||
|
|||
![]()
La 83 de ani e normal dar la 56 deja pensie? Exista metode alternative de a mari veniturile. De exemplu, pentru batrane vaduve si bolnave, exista varianta tricotat/crosetat. Iar daca ne uitam la ce lasa in urma, batranele respective au o viata mult prea buna. Nu putem incuraja inconstienta. Fiecare trebuie sa se gandeasca si la cum isi va petrece batranetile fara sa fie incurajat de numarul mare de batrani care cersesc.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
As vrea sa te pot privi cand vei fi batran. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si mi se pare ciudat sa ne "incercuiasca" asa:-)) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
ce puteau sa faca ? intr-o societate de cacao unde NIMENI NU E INTERESAT DE APROAPE ? ca tine sunt multi si tot fvoi veniti si spuneti ca nu intelegeti ..... Citat:
ce ai auzit tu este irelevant AI FOST MACAR O ZI LA CERSIT ? asa ca sa iti faci O IDEE cum e ? ca de dat din gura poti , dar AI EXPERIMENTAT asta ? si de ce nu iti faci si tu vile si ce alte bazaconii mai spui acolo CERSIND ? ca daca ii compatimesti pe ei , FI DIN RINDUL LOR ..... HMMMM indiferent ce munca au avut acei pensionari AU FACUT-O pentru tara ..... si DA AU DREPTUL SA TRAIASCA LA BATRINETE DECENT ..... intelegi amice ? tu in loc sa le dai peste nas celor care fura , TU TE IEI DE AMARITI ? CITA PROSTIE ( LIPSA DE CULTURA ) asadar astia ca tine ar trebui sa fie alungati si asa societatea ar deveni mai buna Citat:
batrinii SUNT TRISTI , AMAGITI , DEPRIMATI dupa ce TU CA SI ALTII II CALCATI IN PICIOARE si tot tu vrei de la ei intelepciune ? nu amice ... DACA VEDEM CE SE INTIMPLA CU EI , e bine sa schimbam ceva IN SOCIETATE , CA SA NU AJUNGEM CA EI ..... asemenea mentalitati CA ALE TALE trebuie schimbate .... intr-o societate unde egoismul primeaza , VEI AJUNGE SI TU la ce au ajuns ei .... multa iubire Citat:
multa iubire ps asadar nu mai scrie posturi lungi si pline de timpenii , ci GIDESTE inainte , scrie putin si bine , nu mult si prost ![]() multa iubire Last edited by the_Listener; 07.08.2011 at 12:56:25. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu o sa uit nici acum cand ma intorceam cu o prietena de-a mea din Polonia,de la o expozitie,ca intr-o benzinarie,pe un ger cumplit era un batran ca vai de el care ne-a cerut un banutz.Se vedea ca nu era vreo persoana care sa fi trait o viata pe strazi,ca nenorocirea il adusese acolo si incercarile vietii.La insistentele prietenei mele ne-a povestit plangand ca fiica lui il pacalise si ii luase casa,iar de atunci era pe drumuri,pentru ca pe ea nu o mai interesa de el. Stiu,poate o sa-mi spui ca probabil imi spunea doar o poveste lacrimogena,insa nu cred,l-am avut in fata,durerea lui era autentica,iar afara era un ger,incat noi am intzepenit doar cele cateva minute cat am alimentat masina si am vorbit cu el. Si nu este singurul caz pe care l-am intalnit...sa ne fereasca Dumnezeu de asemenea incercari,pentru ca nu sunt usor de dus.Sunt alti amarati de pensionari,cu o pensie de mizerie,ridicola,din care nici un om tanar si sanatos nu s-ar putea intretine,daramite sa isi mai cumpere si medicamente cum fac multi dintre ei. Tin minte si acum,de cand eram copil cam de 11 ani,langa scoala,o doamna mai in varsta,se vedea ca era o persoana cu scoala multa,vorbea multe limbi straine (cel putin patru fluent),desena,picta,avea diplomele de pe unde studiase cu dansa,murdare,alaturi de alte cateva haine si lucruri pe care le tinea intr-un carut pe care il tara dupa ea,alaturi de doi sau trei catei maidanezi pe care ii hranea din putinul pe care reusea sa il faca rost...nu mai tin minte ce i se intamplase,ce nenorocire o adusese pe strazi.Era limpede ca saraca nu mai avea mintile foarte intregi,iar din disperarea de a gasi o solutie,ca lumea sa o creada si probabil sa ii ofere ori un loc de munca ori un banutz pentru ce picta,ne arata diplomele, vorbea de multe ori in 4-5 limbi deodata,alternandu-le in decursul a cateva fraze.Noi eram copii,ne era mila de ea,stateam de vorba,ii mangaiam cateii,am fi vrut sa o ajutam,insa era prea mult pentru noi...Cred ca singuratatea o chinuia mai tare decat foamea si neajunsurile... ![]() Eu chiar nu sunt o persoana care sa incurajeze mafia cersetorilor si desigur e important sa ai discernamant si cand oferi ajutor,insa reusesc sa fac diferenta intre cei "de profesie" si un batran slab mort,livid la fata,care sta bataind de frig,de multe ori si fara sa spuna sau sa ceara ceva,doar cu o rugaminte muta in privire, lipit de coltul unei alimentari,sperand ca poate Dumnezeu se va milostivi de el sa inghita un coltuc de paine in acea zi... Asa cum ne comportam cu batranii,copiii,natura si animalele noastre,asa vom avea viitorul noi si copiii nostri si cred ca ar trebui sa ne deschidem sufletul sa intelegem ca nu suntem noi...si restul,ci suntem un tot si ca nu ne putem astepta daca parti din acest intreg au de suferit,pentru ceilalti sa fie bine,nu are cum,e doar o iluzie!
Sa invatam de la ingerul nostru pazitor...http://www.youtube.com/watch?v=pG52f...&feature=share Last edited by heaven; 07.08.2011 at 20:57:14. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mare este nesimtirea celor care-au primit/primesc totul de-a gata! Last edited by Adriana98; 02.09.2011 at 01:21:58. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Va rog,am nevoie de ajutor! | claudelina | Despre Biserica Ortodoxa in general | 5 | 08.08.2011 22:12:30 |
Am nevoie de ajutor! | Oanalia | Generalitati | 20 | 17.08.2010 08:14:51 |
Am nevoie de ajutor | Idyahoo | Generalitati | 36 | 13.04.2010 21:38:50 |
Am nevoie de ajutor | anitag | Generalitati | 14 | 12.11.2007 11:01:37 |
|