![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Iubirea si slujirea aproapelui, ca pe tine insuti, la orice ora cand e nevoie, e "tabietul" la care trebuie sa ravnim....
|
|
|||
|
|||
![]()
Hmm, poate. Fumez de 10 ani, de pe vremea cand eram in Romania, aveam duhovnic si ma spovedeam si impartaseam regulat. Acu na, nu vreau sa dau vina pe preot, Doamne iarta-ma, dar eu i-am spus lui ca fumez si ca , si ca...dar mi-a dat voie la impartasit. Si-atunci creca mi-am creat impresia ca daca preotul 'ma iarta' de fiecare data, de ce m-as lasa? Bine, nici coapta la minte nu eram, copil de 16-17 ani, pe vremea aceea. Poate din acelasi motiv ma lasa sa ma impartasesc...ca eram copil. Habar n-am.
|
|
||||
|
||||
![]()
Tabietul luat ca virtute ! Da , bine ar fi Constantin , sa avem cu totii , tabietul amintit de tine.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In primul rand stabileste o data cand vrei sa te lasi de fumat. Cea mai buna data este 1 ianuarie; vei vedea de ce, dar orice alta data e la fel de buna. Din clipa in care iti stabilesti aceasta data, iti vei spune de fiecare data cand aprinzi o tigara: " Ce rau imi face aceasta tigara; dar ce bine ca ma voi lasa pe 1. ianuarie." Nu trebuie sa te retii de la fumat, doar sa-ti spui "poezia" de mai sus. Apoi de revelion schimbi tigarile cu unele care nu-ti plac si fumezi de doua ori mai multe. De aceea se potriveste perfect data de 1 ian. A doua zi cand te scoli, vei constata ca dorinta de a aprinde tigara a disparaut; nu-ti lipseste. E ca si cand nu ai fumat niciodata in viata ta. Atentie: dupa cateva luni iti va da diavolul tarcoale cu intrebari de genul: - chiar nu mai esti tentat sa fumezi? - oare daca iti aprinzi o tigara te mai poti lasa? Te vei simti atat de sigur pe tine ca nu te mai poti lua de fumat, incat esti in stare sa-ti spui: "Uite imi aprind o tigara si apoi iti demonstrez ca ma pot lasa iar de fumat!" Ajunge sa aprinzi una singura si incet-incet se reinstaleaza dorinta de fumat. DECI NU CEDA TENTATIEI! In felul acesta m-am lasat de fumat acum 15 ani si depasind acea perioada de tentatie, am ajuns sa urasc fumatul ca pe cel mai rau viciu. Am avut o perioada de pregatire de cca 6 luni; dar cunosc persoane care s-au lasat de fumat cu aceasta metoda dupa o luna. Deci se poate, dar trebuie sa vrei cu adevarat sa te lasi de acest viciu, care iti arde banii si iti mananca sanatatea. Iertare pentru off-topic. |
|
|||
|
|||
![]()
Dar, ca sa raspund si eu la topic, cred ca toata lumea are tabieturi. Eu am unul din cele mai rele, care se numeste : forum.
Spuneti-mi va rog cum sa scap de acest tabiet, caci pe multa lume am suparat cu postarile mele. Intrebarile nu-mi dau liniste, pana nu le aflu un raspuns. Vreau sa ajut acolo unde nu e rezolvare si in general nu cred in cuvantul "nu se poate" ci in cuvantul "la Dumnezeu totul e posibil". In rest cred ca tabieturile, care ne dau o rigiditate de orice fel, sunt daunatoare si trebuie sa ne indepartam de ele. |
|
|||
|
|||
![]()
Da, forumul este un tabiet de care nu scapam asa usor, dar bantuind pe-aicea, am dat si peste cateva bucurii. Si in general internetul este o dependenta, dar depinde la ce si cat il folosim.
|
|
||||
|
||||
![]()
Asa este Stefane ! Dar mai ales, conteaza la ce este folosit.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Probabil ai dreptate si nu probabil ci sigur ca in astfel de "chestii"nu te contrazic, ci invat de la tine. Placerea de a sta pe forum, este folositoare, pentru ca altfel nu ar mai fi placere. Nu?