Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.11.2008, 23:28:55
C.tin C.tin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Iubirea si slujirea aproapelui, ca pe tine insuti, la orice ora cand e nevoie, e "tabietul" la care trebuie sa ravnim....
Reply With Quote
Vechi 09.11.2008, 00:02:37
Loryb Loryb is offline
Member

Data înregistrării: 31.10.2008
Locație: Statele Unite
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Loryb sti ce ar putea sa te faca sa renunti pana la urma? Un Duhovnic bun, dur in sensul bun al cuvantului. Oprirea de la impartasanie , te va pune serios pe ganduri !
Hmm, poate. Fumez de 10 ani, de pe vremea cand eram in Romania, aveam duhovnic si ma spovedeam si impartaseam regulat. Acu na, nu vreau sa dau vina pe preot, Doamne iarta-ma, dar eu i-am spus lui ca fumez si ca , si ca...dar mi-a dat voie la impartasit. Si-atunci creca mi-am creat impresia ca daca preotul 'ma iarta' de fiecare data, de ce m-as lasa? Bine, nici coapta la minte nu eram, copil de 16-17 ani, pe vremea aceea. Poate din acelasi motiv ma lasa sa ma impartasesc...ca eram copil. Habar n-am.
Reply With Quote
Vechi 09.11.2008, 14:32:50
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de C.tin Vezi mesajul
Iubirea si slujirea aproapelui, ca pe tine insuti, la orice ora cand e nevoie, e "tabietul" la care trebuie sa ravnim....
Tabietul luat ca virtute ! Da , bine ar fi Constantin , sa avem cu totii , tabietul amintit de tine.
Vechi 09.11.2008, 15:23:05
Anca-Miha
Guest

Implicit Cum sa ne lasam de fumat

Citat:
În prealabil postat de Loryb Vezi mesajul
Nu exista nici un beneficiu, nici un avantaj, nici o scuza pt fumat! Este pur si simplu dependenta de nicotina de care nu pot scapa. Daca-mi dai reteta de renuntat la tigari, te numesc eroul meu. :)
Uite o metoda usoara si simpla de la te lasa de fumat:
In primul rand stabileste o data cand vrei sa te lasi de fumat.
Cea mai buna data este 1 ianuarie; vei vedea de ce, dar orice alta data e la fel de buna.

Din clipa in care iti stabilesti aceasta data, iti vei spune de fiecare data cand aprinzi o tigara:
" Ce rau imi face aceasta tigara; dar ce bine ca ma voi lasa pe 1. ianuarie."
Nu trebuie sa te retii de la fumat, doar sa-ti spui "poezia" de mai sus.

Apoi de revelion schimbi tigarile cu unele care nu-ti plac si fumezi de doua ori mai multe. De aceea se potriveste perfect data de 1 ian.
A doua zi cand te scoli, vei constata ca dorinta de a aprinde tigara a disparaut; nu-ti lipseste. E ca si cand nu ai fumat niciodata in viata ta.

Atentie: dupa cateva luni iti va da diavolul tarcoale cu intrebari de genul:
- chiar nu mai esti tentat sa fumezi?
- oare daca iti aprinzi o tigara te mai poti lasa?
Te vei simti atat de sigur pe tine ca nu te mai poti lua de fumat, incat esti in stare sa-ti spui: "Uite imi aprind o tigara si apoi iti demonstrez ca ma pot lasa iar de fumat!"
Ajunge sa aprinzi una singura si incet-incet se reinstaleaza dorinta de fumat.
DECI NU CEDA TENTATIEI!

In felul acesta m-am lasat de fumat acum 15 ani si depasind acea perioada de tentatie, am ajuns sa urasc fumatul ca pe cel mai rau viciu. Am avut o perioada de pregatire de cca 6 luni; dar cunosc persoane care s-au lasat de fumat cu aceasta metoda dupa o luna. Deci se poate, dar trebuie sa vrei cu adevarat sa te lasi de acest viciu, care iti arde banii si iti mananca sanatatea.

Iertare pentru off-topic.
Reply With Quote
Vechi 09.11.2008, 15:33:42
Anca-Miha
Guest

Implicit

Dar, ca sa raspund si eu la topic, cred ca toata lumea are tabieturi. Eu am unul din cele mai rele, care se numeste : forum.
Spuneti-mi va rog cum sa scap de acest tabiet, caci pe multa lume am suparat cu postarile mele. Intrebarile nu-mi dau liniste, pana nu le aflu un raspuns. Vreau sa ajut acolo unde nu e rezolvare si in general nu cred in cuvantul "nu se poate" ci in cuvantul "la Dumnezeu totul e posibil".

In rest cred ca tabieturile, care ne dau o rigiditate de orice fel, sunt daunatoare si trebuie sa ne indepartam de ele.
Reply With Quote
Vechi 09.11.2008, 16:05:18
veilur veilur is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.01.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Da, forumul este un tabiet de care nu scapam asa usor, dar bantuind pe-aicea, am dat si peste cateva bucurii. Si in general internetul este o dependenta, dar depinde la ce si cat il folosim.
Reply With Quote
Vechi 09.11.2008, 19:43:52
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de veilur Vezi mesajul
Da, forumul este un tabiet de care nu scapam asa usor, dar bantuind pe-aicea, am dat si peste cateva bucurii. Si in general internetul este o dependenta, dar depinde la ce si cat il folosim.
Asa este Stefane ! Dar mai ales, conteaza la ce este folosit.
Vechi 09.11.2008, 19:50:04
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Dar, ca sa raspund si eu la topic, cred ca toata lumea are tabieturi. Eu am unul din cele mai rele, care se numeste : forum.
Spuneti-mi va rog cum sa scap de acest tabiet, caci pe multa lume am suparat cu postarile mele. Intrebarile nu-mi dau liniste, pana nu le aflu un raspuns. Vreau sa ajut acolo unde nu e rezolvare si in general nu cred in cuvantul "nu se poate" ci in cuvantul "la Dumnezeu totul e posibil".

In rest cred ca tabieturile, care ne dau o rigiditate de orice fel, sunt daunatoare si trebuie sa ne indepartam de ele.
Anca daca tu ai suparat pe cineva, inseamna ca eu ce am facut ? Pai de la tine sî de la Mirela am invatat a b c -ul crestin, adaptat pentru forum. Sa sti ca e un tabiet forumul, dar e cu folos , atata timp cat nu ne indepartam de la rugaciune. Eu recunosc ca imi cam ciupeste din orele de rugaciune, dar asta e, scriu cu placere si va iubesc pe toti.
Vechi 09.11.2008, 20:23:53
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Anca daca tu ai suparat pe cineva, inseamna ca eu ce am facut ? Pai de la tine sî de la Mirela am invatat a b c -ul crestin, adaptat pentru forum. Sa sti ca e un tabiet forumul, dar e cu folos , atata timp cat nu ne indepartam de la rugaciune. Eu recunosc ca imi cam ciupeste din orele de rugaciune, dar asta e, scriu cu placere si va iubesc pe toti.
[COLOR=darkgreen]Gresesti, te incurci in notiuni. Forumul n-are cum sa fie tabiet. Intre tabiet si pasiune este diferenta foarte mare. Consulta un DEX. Vad ca si altii se iau dupa tine si fac confuzii regretabile.[/COLOR]
Vechi 09.11.2008, 20:37:59
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de silverstar Vezi mesajul
[COLOR=darkgreen]Gresesti, te incurci in notiuni. Forumul n-are cum sa fie tabiet. Intre tabiet si pasiune este diferenta foarte mare. Consulta un DEX. Vad ca si altii se iau dupa tine si fac confuzii regretabile.[/COLOR]
Probabil ai dreptate si nu probabil ci sigur ca in astfel de "chestii"nu te contrazic, ci invat de la tine. Placerea de a sta pe forum, este folositoare, pentru ca altfel nu ar mai fi placere. Nu?
Răspunde