![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
[SIZE=4][COLOR=black]Ce ne-au adus toate acestea? [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=black]Ce au adus prietenelor noastre inflamatiile si durerile pe care le-au suportat din cauza gaurilor din urechi, timpul pierdut cu smulsul sprîncenelor, cu frunzele de varza, castravetii si galbenusul de ou pe care si le pun pe fata? Epilarile, pe care un barbat, daca ar fi, nu stiu daca le-ar suporta fara lacrimi; si toate celelalte lucruri, pe cît de absurde pe at?t de jenante? Toate acestea, fara sa urmar-easca nici un scop, ci “pur si simplu”?[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]Iata ziua în care timpul le va egala pe toate, atunci si cele blonde si cele brunete vor încarunti de o potriva! Si nu vor mai fi plete pe spate, nici fuste scurte, nici tricouri transparente. Caci de toate cu care acum ne laudam atunci ne vom rusina. Atunci vom privi cu teama si îngretosare la propriul trup, dar mai bine zis, la ceea ce va mai ramînea din el. Si-atunci va fi mirosul cel greu, de batrîna, pe care nu-l vom înlatura cu nici un sapun, oricît l-am spala. Lanticuri, cercei, coliere care acum ne înfrumuseteaza atunci ne vor sluti si vor arata batrînetea noastra si mai cruda, în timp ce iubitii din tineretea noastra vor juca sah în parc sau se vor ?ntoarce cu laptele de la alimentara, ?ntr-un oras strain, pentru nepotii de la alta femeie. Iar asta se va înt?mpla negresit. De ce nu vrem sa fim vesnici, ci ne ucidem singuri, fara nici un rost?[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]Uite cu c?ta migala însiruieste proorocul armele mortii noastre! “Inele, sori, lunite, cercei, bratari, valuri, cununi, lantisoare, cingatori, miresme, talismane, inele, verigi de nas, vesminte de sarbatoare, mantii, saluri, pungi, oglinzi, p?nzeturi subtiri, turbane si tunici”. Vr?nd de la noi parca sa-l oprim, sa strigam: “Ajunge! Nu mai voiesc sa le cunosc!” Parca ar astepta sa-i zicem: “Nu-i adevarat! Nu despre mine se zic acestea!” [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]Dar glasul nostru ?nt?rzie sa se auda. Caci nu mai avem nici inocenta ca sa zicem: “Nu-i adevarat!” Dar nici puterea ca sa zicem: “Ajunge, nu mai voiesc sa le cunosc!” Caci setea noastra de placeri nu ne da voie. Inima noastra nu ne mai asculta. Nu mai sîntem stapîni, ci robi.[/COLOR][/SIZE] |
|
|
||||
|
||||
|
[COLOR=green]Da' podoabe de tinichea e voie de purtat daca cele de aur sunt interzise?[/COLOR]
|
||||
|
||||
|
Citat:
„Asa precum atunci când vezi o viperă sau un scorpion într-o colivie de fildes sau de aur, nu le iubesti si nici nu le fericesti datorită materialului pretios al coliviei în care stau, ci, întrucât prin firea lor pângăresc si contaminează, te întorci în altă parte si te scârbesti, tot asa când vezi răutatea locuind înconjurată de bogătie, cinstiri si demnităti, să nu rămâi uimit de strălucirea exterioară, ci să dispretuiesti caracterul ei mincinos". |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Sf. Ioan Gura de Aur are dreptate :)
|
|
|
||||
|
||||
|
Ceea ce tulbură pe oameni nu sunt lucrurile, ci ideile pe care și le fac ei despre lucruri.Un exemplu:Cantareti de muzica rap poarta lanturi de platina si aur la gat cu Sfanta Cruce.Si crestini poarta lanturi de aur la gat cu aceeasi cruce.Numai ca cei crestini o poarta in chip smerit,sub tricou pe cand rapperi o poarta pe dinafara ca sa isi etaleze fanilor sau privitorilor bogatia lor,deci o fac spre slava desarta si spre osanda lor si sminteala celor din jur.Rapper-ul iubeste aurul din care este facuta crucea pe cand crestinul iubeste crucea si nu materialul din care este facuta.Ce a zis Sfantul Ioan Gura de Aur pe tema acestui subiect este clar si limpede pentru oricine iar cine nu a inteles a fost completat cu pararea Ieromonahului Savatie Bastovoi in legatura cu acelasi subiect.Cine nu intelege cele spuse de cei doi si vrea mai multe lamuriri pentru a se convinge o face spre ispita si nu spre indreptare.Doamne ajuta!
|
|
|
|||
|
|||
|
Eu ma fardam foarte tare inainte sa ma reintorc la ortodoxism, dupa aceea am renuntat total iar sotul meu imi spunea mereu sa ma fardez, ca imi statea mai bine inainte. Eu care incercam acum din toate puterile sa nu-l mai supar pe Dumnezeu macar atat cat imi dau seama, nici nu vroiam sa aud drept urmare l-am intrebat pe duhovnicul meu care mi-a zis: "poti sa te fardezi un pic, nu trebuie sa fii cauza de sminteala pentru altii acum, tu stii ca pentru tine fardurile nu conteaza dar daca pentru ei conteaza, da-te putin, nu cand vii la biserica " Mi-a mai zis un lucru pe care incerc sa-l inteleg si sa-l aplic atat cat pot: "Voia ta sa fie ultima, sa nu fii motiv de cearta, sa nu cauti si sa nu starnesti cearta".
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Sfantul Iustin Popovici Uite cum as zice eu(de fapt asta am sugerat si sotiei mele)pe cei din jur,adica pe rudele tale care se machiaza le-ar deranja daca tu nu te-ai machia pentru ca tu nu esti ca ele si invers daca ele nu s-ar machia si tu ai face-o,atunci ele se vor simti deranjate.Tu insa trebuie sa placi Lui Dumnezeu si nu celor din jur.Gandeste-te daca te va vedea fetita ta cu machiaj pe fata si ea la randul ei poate se va machia.Ca sa te pot ajuta mai bine am sa iti arat un mic fragment scris de Sfantul Nicolae Velimirovici: "Ce te lauzi omule,cu te mandresti atata?Oricine se lauda o face cu cele ale sale,nu cele ale altuia.Ce ai tu al tau cu care sa te poti lauda?Ce ai tu in afara de cele imprumutate,pe care la sfarsit trebuie sa le inapoiezi Celui ce ti le-a dat?Oare te lauzi cu frumusetea trupeasca?Du-te la cimitir si vezi unde se arunca din oras frumusetea trupeasca.Sau te lauzi cu ochii si gura?Cine stie de cate ori ti-ai scuturat plictisit praful de pe incaltari,fara sa te gandesti ca aceia sunt ochii si gurile celor ce au trecut pe drumul pe care mergi tu acum"! A te machia sau farda este pacat pentru ca ispitim pe apropele nostru.Gandeste-te ca la inceput se fardau babiloniencele,femeile pagane iar mai apoi iudaicele,fiind ispitite au preluat obiceiul pacatos. |
|
|
||||
|
||||
|
Podoabele omului sa fie virtutile crestine si nu cele exterioare care incanta,dar nu cuvanta.:)
|
|
|
|||
|
|||
|
Parintele Gabriel Nicu de asemenea ne recomanda sa urmam portul si smerenia Maicii Domnulul. Oare noi , femeile , o intrecem prin ceva pe Maica Domnului? De ce vrem sa parem in fata lumii ca suntem mai grozave decat Ea? Maica Domnului stia Cine este si, cu toate astea, a vietuit in mare smerenie. Stia ca este fecioara, dar in ochii celor din jur a preferat sa ramana o femeie oarecare. Doar 14 persoane au stiut Cine era Ea cu adevarat.
E greu sa te debarasezi de podoabele pentru care ai cheltuit bani multi. Nimeni nu poate face acest lucru daca nu se roaga mai intai. Orgoliul ne este ranit, nu mai suntem ,, la moda", vecina ne rade in nas... Asumarea unei tinute mai smerite este posibila numai cu ajutorul lui Dumnezeu. Putem sa optam pentru aceasta varianta in momentul in care dorim sa-I fim pe plac lui Dumnezeu. Caci nu putem, in acelasi timp, sa fim si pe placul lumii si pe placul lui Dumnezeu. Iar daca avem o infatisare exterioara cuviincioasa si nu avem fapte placute lui Dumnezeu, tot n-am facut mare lucru. Asa ca nu e cazul sa cadem in mandrie , considerand ca am realizat mare lucru daca am dobandit o tinuta mai smerita. Sfintii Parinti ne invata sa-i luam ca modele pe sfinti si sa tindem spre sfintenie. Sa nu lasam duhul lumesc sa ne stapaneasca, alunecand astfel incet si sigur spre prapastia pierzarii sufletelor noastre. Cu hotarare si cu lacrimi sa cerem cele de folos pentru suflet si trup. Sfantul Paisie Aghioritul spunea ca ,,Cea mai mare podoaba a femeii este smerenia." Aceasta este o mare virtute si cine si-o asuma poate avea multe bucurii duhovnicesti. Dumnezeu sa ne daruiasca intelepciune si sa ne ajute sa vedem ce este cu adevarat de folos sufletului si trupului nostru! |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez | Savonarola | Sfinti Parinti (Patrologie) | 15 | 20.07.2013 14:28:48 |
| despre imbracaminte si machiaj | oana72 | Generalitati | 183 | 19.11.2012 09:59:59 |
| Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei | tigerAvalo9 | Generalitati | 34 | 02.12.2010 16:37:16 |
| Despre machiaj si bijuterii | danyel | Generalitati | 102 | 20.07.2007 17:15:30 |
|
|