Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.05.2008, 19:56:08
Elena78 Elena78 is offline
Member

Data înregistrării: 04.04.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de E_my
6 ani in care nu ti-ai vazut iubitul? Mie nu imi suna a relatie, iarta-ma daca te ranesc. Este usor sa fii "alaturi" de cineva atunci cand esti la distanta, dar atunci cand 2 persoane se vad zi de zi este mult mai dificil sa acorzi atentie exact atunci cand este necesar (si nu atunci cand suna la telefon, email, etc)..

Mie mi se pare ca la 30 de ani visezi..eu sunt un om mai practic si am trecut prin cateva experiente, poate de asta nu am incredere intr-o relatie cu o persoana cu care nu ai impartit nimic, poate doar timpul(si suferintele vei spune tu).
Cei casatoriti iti pot spune mai multe despre ce inseamna sa iubesti, sa imparti, sa traiesti langa un om, sa ai rabdare cu el, etc.
Eu nu stiu cat de multa incredere as avea intr-un barbat probabil tot de varsta ta si necasatorit(stii tu la ce ma refer)..
Nu ne-ai spus despre prietenul tau, daca ti-a povestit ca merge la biseria, se roaga, se spovedeste, daca este crestin.

Nu am vrut nici pe departe sa te ranesc, Dumnezeu sa te ajute sa iei decizia corecta indiferent cat va dura pana atunci.

Downloadeaza de pe internet Paraclisul Maicii Domnului. Pe mine m-a ajutat enorm la nevoie. Iar tu acum ai nevoie, dupa cum ai spus, de rugaciune, a ta si a noastra.

Doamne ajuta!
Draga Emy,

Prietenul meu este crestin ortodox. Noi locuim in orase diferite, pur si simplu nu ne-am mai putut intalni, dar de vorbit am vorbit la telefon si prin scrisori. Si mie mi se pare ca viata este cam complicata,:thumbsup:
Iti promit ca voi citi paraclisul Maicii Domnului.
Reply With Quote
Vechi 06.06.2008, 05:31:58
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel
Mirela, faptul ca putem discuta o vreme diferit, ca in cele din urma sa incepem sa le raspundem altora - eu cu ajutorul cuvintelor tale, tu cu ajutorul cuvintelor mele, e un semn ca oamenii se pot cunoaste si intalni, nu doar pe o cale, ci pe diverse cai.
:) cand am facut referinta la rezolvarea consensuala ma gandeam la problema binecuvantarii parintilor pentru casatorie care se ridica la un moment dat intr-o familie...nu la discutiile dintre noi doi.
Reply With Quote
Vechi 06.06.2008, 08:24:00
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Pana la urma, urmei, draga Elena, urmeaza-ti calea si voia, cercetandu-ti cu atentie si rabdare sufletul si inima. Sa nu uiti , ca pasul pe care -l vei face, iti va marca viata, intr un fel sau altul. O discutie pe aceasta tema, cu Duhovnicul, este extrem de benefica.
Reply With Quote
Vechi 07.06.2008, 05:20:22
Hartford's Avatar
Hartford Hartford is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2005
Locație: USA
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Elena78
Va rog sa imi dati un sfat si sa va rugati la D-zeu pentru mine sa ma ilumineze. Traiesc cea mai mare dilema a vietii mele. Parintii mei nu sunt de acord sa mai vorbesc cu prietenul meu (mai ales mama e mai intransigenta in privinta asta)pentru ca nu are situatie materiala, iar matusile lui au fost niste depravate. Eu nu stiu ce vina are prietenul meu ca asta este "zestrea", dar mama mi-a spus categoric sa imi caut pe cineva, ca nu este pentru mine. Eu si prietenul meu am simtit ca suntem facuti unul pentru altul din prima clipa, dar am avut numai reprosuri din partea parintilor din cauza prieteniei nostre, acum sunt la varsta cand ar trebui sa imi intemeiez o familie si ma intreb ca daca le-as spune parintilor ca ma casatoresc cu un baiat al caror familie ei nu o cunosc,oare cum ar mai reactiona atunci? Va rog sa ma ajutati cu sfaturile si rugaciunile vostre.Multumesc anticipat.
Eu cred ca parintii tai vad mai bine daca e pentru tine sau nu prietenul tau. Eu daca ascultam de mama mea era poate mai bine. Imi amintesc cind m-a atentionat ca nu e de mine baiatul cu care umblam,si o vedeam ca pe o dusmanca. Of of ce bine era daca ascultam.Cind mi-am dat seama a fost prea tirziu.
Desigur ca e bine sa te uiti din ce familie vine, ca vorba aia "surcica nu sare departe de copac". Deaia sint parinti si-au sacrificat tineretea sa te cresca sa-ti dea o educatie si nu iti doresc raul acum.Asa e cind te indragostesti devii oarba.

Mai mediteaza inainte de a face pasul.
Dumnezeu sa te ajute.
Reply With Quote
Vechi 17.08.2008, 03:17:05
Elena78 Elena78 is offline
Member

Data înregistrării: 04.04.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
Pana la urma, urmei, draga Elena, urmeaza-ti calea si voia, cercetandu-ti cu atentie si rabdare sufletul si inima. Sa nu uiti , ca pasul pe care -l vei face, iti va marca viata, intr un fel sau altul. O discutie pe aceasta tema, cu Duhovnicul, este extrem de benefica.
Draga Crsitiboss,

Sa stii ca preotul la care m-am spovedit mi-a spus ca totul depinde de mine. Cred ca nici duhovnicul nu vrea sa intervina in astfel de situatii.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rugaciune pentru casatorie kty1980 Intrebari utilizatori 12 03.11.2012 11:16:55
Rugaciunea parintilor pentru copii tatolivia Intrebari utilizatori 7 20.04.2012 09:24:25
Sfat pentru casatorie Rodica50 Intrebari utilizatori 17 11.10.2010 20:33:12
Binecuvantarea de casatorie data de catre episcopul locului costel Preotia (Hirotonia) 8 05.09.2009 22:16:33
casatorie cu binecuvantarea lui Dumnezeu luciamanta Nunta 4 09.12.2008 22:51:56