Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.04.2026, 22:30:03
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Îmi cer scuze de la bun început, însă mie mi se pare că aici este o capcană pe care vreau s-o semnalez, deoarece mândria din mine iese la iveală tocmai din compararea mea cu ceilalți și din impresia frumoasă despre mine pe care vreau să le-o cultiv celor din jurul meu.
Nu mă știu ceilalți, sunt doar un anonim care încearcă să găsească o strategie de Post pe termen lung, și se consultă și cu ceilalți.

Să nu uităm că există tot felul de influenceri, persoane publice, cu notorietate care vorbesc numai bălării și influențează tinerii spre pierdut timpul pe net, înjurături.

Eu m-aș bucura să găsesc scris la alții un jurnal de post, încercări reușite, poticniri, retrageri, abateri, răzbateri etc.

Singurul de la care m-am putut inspira era Remus Emilian, am zis că dacă el poate, poate oricine și a fost și el ca un imbold.

Sunt atâtea informații ascunse despre Post de zici că e ceva secret, nu găsești o carte despre post scrisă de călugări, episcopi, lucruri practice de la A-Z pe zile, luni, ani, anotimpuri, genetic, constituție biologică, zonă geografică, nu mă refer la cărți de bucate.

Am înțeles de la Cezar Elisei că prin fosta zonă sovietică și Germania erau tabere de post cu apă și oamenii împărtășeau impresii, efecte șamd.

Tags
ajunare, dezlegarelaulei, fasting, manastire, post