Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.03.2025, 21:49:42
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia Vezi mesajul
Ambele cazuri, tata-fiica, si fiu-mama nu pot fi adevarate decat in cazul in care banii dati rudelor de gradul 1 nu pot fi justificati de cel care a initiat circulatia banilor in banca. Dupa ce aduci documentatia care demonstraza ca i-ai castigat prin salarizare sau alte cai legale, BANCAte lasa in pace fara sa platesti nimic. Am trecut si eu prin ceva similar, de acolo stiu.
Ar fi culmea ca un parinte sau un copil sa nu poata face ce vrea cu banii munciti indiferent daca-i 10 lei sau 10 miliarde.

Atunci pentru ce mai traiesti daca rodul muncii tale nu-l poti folosi pentru familia ta?
Pentru cine mai strangi bani, pentru straini, pentru curve si lepre taxatoare?
Ce ne mai ramane in viata asta daca nu poti cheltui pentru propria familie?
Nu are treabă cu banca, ci cu ANAF, hingherii fiscali îl pun pe ce cel mai slab financiar să justifice de unde își ia cu bani cash o casă, un teren, peste puterile lui de câștig.
Dacă declară că de la părinți e pasibil să i se tragă impozit 70% din achiziție că nu o poate justifica.
E criză în toată regula dacă nu știu de unde să mai scoată bani ca să-i dea pe războaie pierdute, cheltuieli de pandemie, alegeri anulate de 300 milioane de euro.
Vechi 11.03.2025, 23:28:58
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Nu are treabă cu banca, ci cu ANAF, hingherii fiscali îl pun pe ce cel mai slab financiar să justifice de unde își ia cu bani cash o casă, un teren, peste puterile lui de câștig.
Dacă declară că de la părinți e pasibil să i se tragă impozit 70% din achiziție că nu o poate justifica.
E criză în toată regula dacă nu știu de unde să mai scoată bani ca să-i dea pe războaie pierdute, cheltuieli de pandemie, alegeri anulate de 300 milioane de euro.
Banuiesc ca stii tu ce stii. O sa ma interesez si eu de latura asta. In orice caz, chestionarul bancii nu este al bancii cum zici tu ci evident ca fix de la ANAF, ca altfel ce treaba ar avea o banca de una singura sa ne ia la intrebari, ca doar nu este institutie de control al misculatiilor de bani.

Vin orezii si alti asiaticii in occident cu valize/vagoane de cash de depus in banca pentru zeci de neamuri si nu-i intreaba si cucu. Mai mult le astern astora covoare rosii la intrarea in tara si le asigura contra cost servicii de protectie.
Vechi 13.03.2025, 15:43:45
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

După ce a avertizat în privința taxării sumelor date de părinți copiilor, av. Gheorghe Piperea revine: Statul va naționaliza banii din bănci, țineți bine de CASH

„Și mai cool este că vă atrag atenția tuturor asupra falimentului care vine, asupra foametei de bani a statului, care vă va naționaliza banii din bănci (treabă posibilă mai ales prin scăderea puterii de cumpărare a banilor și prin bail-in, adică, salvarea băncilor, a societăților de asigurări, a big tech și big pharma ori a industriei de armament cu banii voștri din depozitele bancare), asupra demenței luptei cu schimbările climatice, asupra “democrației militante” și asupra “justiției de tranziție” (nume noi, drăguțe, pentru noul totalitarism european), iar voi mă înjurați și mă jigniți și mă acuzați de nepricepere sau bla bla, doar pentru că vă pun pe tavă adevăruri inconfortabile.

Bună treabă, n-am ce zice…

Cu toate acestea: hai Liberare!

Fun fact: Ciolacu ar trebui impozitat cu 70% pe sumele primite ilegitim de la Nordis, precum și pentru banii primiți ca revoluționar cu merite deosebite și absolvent de bac; el nu a probat niciodată că are surse identificate pentru aceste venituri; dimpotrivă, a sporit mereu suspiciunea că a primit foloase necuvenite…
Vechi 14.03.2025, 04:36:30
cozia cozia is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
După ce a avertizat în privința taxării sumelor date de părinți copiilor, av. Gheorghe Piperea revine: Statul va naționaliza banii din bănci, țineți bine de CASH

„Și mai cool este că vă atrag atenția tuturor asupra falimentului care vine, asupra foametei de bani a statului, care vă va naționaliza banii din bănci (treabă posibilă mai ales prin scăderea puterii de cumpărare a banilor și prin bail-in, adică, salvarea băncilor, a societăților de asigurări, a big tech și big pharma ori a industriei de armament cu banii voștri din depozitele bancare), asupra demenței luptei cu schimbările climatice, asupra “democrației militante” și asupra “justiției de tranziție” (nume noi, drăguțe, pentru noul totalitarism european), iar voi mă înjurați și mă jigniți și mă acuzați de nepricepere sau bla bla, doar pentru că vă pun pe tavă adevăruri inconfortabile.

Fun fact: Ciolacu ar trebui impozitat cu 70% pe sumele primite ilegitim de la Nordis, precum și pentru banii primiți ca revoluționar cu merite deosebite și absolvent de bac; el nu a probat niciodată că are surse identificate pentru aceste venituri; dimpotrivă, a sporit mereu suspiciunea că a primit foloase necuvenite…
Pardon, aici:
https://www.digi24.ro/stiri/actualit...zitate-3155205
Vechi 14.03.2025, 13:03:09
ALARIC ALARIC is online now
Senior Member

Data înregistrării: 10.09.2020
Implicit

Eu nu am inteles de ce se agita astia de la finante cu tranzatiile intre membrii familiei, ca si cum ar fi ceva nou, chestia e veche, orice transfer mai mare de 10000 de euro intra in atentia bancilor si implicit a anaf-ului, nu conteaza ca e doar o tranzactie sau 10 a cate 1000 de euro. Cand se depaseste suma bancile o raporteaza, anaf-ul se uita imediat pe veniturile tale declarate, le ia probabil cateva secunde, daca nu ai nici un venit sau e mult mai mic te intreaba de sanatate.

Ce zice avocatul ala nu e ok, lumea poate sa dea iama prin banci sa-si scoata toti banii, s-ar bloca integul sistem bancar, nici o banca nu ar putea onora cash instant la toti clientii. Dar statul nu cred ca ar face asa ceva, nu poate legal, dar ce poate sa faca e sa se imprumute la romani, cu dobanzi ok, dupa care o sa-i dea inapoi, fara probleme numai ca investitorii o sa descopere ca de fapt nu au castigat mai nimic, preturile au crescut intre timp si dobanda abia le acopera, adica poate sa devalorizeze banii.

Last edited by ALARIC; 14.03.2025 at 13:19:26.
Reply With Quote
Vechi 14.03.2025, 20:44:08
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ALARIC Vezi mesajul
Eu nu am inteles de ce se agita astia de la finante cu tranzatiile intre membrii familiei, ca si cum ar fi ceva nou, chestia e veche, orice transfer mai mare de 10000 de euro intra in atentia bancilor si implicit a anaf-ului, nu conteaza ca e doar o tranzactie sau 10 a cate 1000 de euro. Cand se depaseste suma bancile o raporteaza, anaf-ul se uita imediat pe veniturile tale declarate, le ia probabil cateva secunde, daca nu ai nici un venit sau e mult mai mic te intreaba de sanatate.
Evaziunea trebuie probată de ei, nu tu să-ți dovedești buna intenție, iar ăștia au niște mijloace că te puteau termina cu popriri pe venituri din salariu să nu-ți poți debloca toți banii.

Citat:
În prealabil postat de ALARIC Vezi mesajul
Ce zice avocatul ala nu e ok, lumea poate sa dea iama prin banci sa-si scoata toti banii, s-ar bloca integul sistem bancar, nici o banca nu ar putea onora cash instant la toti clientii. Dar statul nu cred ca ar face asa ceva, nu poate legal, dar ce poate sa faca e sa se imprumute la romani, cu dobanzi ok, dupa care o sa-i dea inapoi, fara probleme numai ca investitorii o sa descopere ca de fapt nu au castigat mai nimic, preturile au crescut intre timp si dobanda abia le acopera, adica poate sa devalorizeze banii.
Vreo 43% din români încă primesc banii de salariu cash, ceea ce e bine dpmdv, dar e prea puțin.
Cash is king va fi noua deviză, observi că au mania de a limita cashul fiindcă nu te pot urmări ce cumperi, de aceea au introdus și sistemul de facturare pe persoană fizică la comenzi online.
De aceea nu e bine să comanzi online, ci doar cash din magazin, chiar dacă vânzătorii vor să-și scoată costurile de logistică și limitează anumite produse să fie aduse numai din online.
Vechi 14.03.2025, 21:47:14
cozia cozia is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Vreo 43% din români încă primesc banii de salariu cash, ceea ce e bine dpmdv, dar e prea puțin.
Nu stiam.
Asta-i cea mai buna veste din ultima vreme! Si nu este putin deloc. Sa o tinem tot asa!
In occident este jale, cred ca bani in mana mai primesc doar cei care lucreaza la negru. Ei constituie masa sa zicem de maxim 5-10% care inca primesc bani. Restul adormitilor considera depunerea salariului in cont o mare cucerire tehnologica....plus cei constienti si pe faza dar care n-au ce face decat sa-i scota din banca cashm ptr folosinta...

Citat:
Cash is king va fi noua deviză, observi că au mania de a limita cashul fiindcă nu te pot urmări ce cumperi, de aceea au introdus și sistemul de facturare pe persoană fizică la comenzi online.
Urmarirea este vax albina, pot sa urmareasca cat vor, cate pizze mi-am comandat, problema este intr-o eventuala situatie care poate cu usurinta sa APARA, cand organe diverse pot decide daca MERITI SAU NU acei bani in functie de comportamentul tau civic, evident asa cum il vor considera ei, nu noi oamenii.
Stim deja ca vor urla de la tribune, ca "Poporul a decis si a dres, poporul in lupta sa cu coruptia a luat fraiele in mana impotriva chiaburilor si a celor care fac si dreg", samd. E clar, nu?

Citat:
De aceea nu e bine să comanzi online, ci doar cash din magazin, chiar dacă vânzătorii vor să-și scoată costurile de logistică și limitează anumite produse să fie aduse numai din online.
Corect! Iar de cate ori suntem la casa si raspundem la intrebarea bani sau card, sa si dam o scurta explicatie de ce bani, ...pilonul de baza a libertatii noastre individuale. Si uite asa te mai aude si TRESARE un elev, un student bahaburez, un pensionar adormit, o gospodina plictisita, un IT-ist care "le stie pe toate"

Last edited by cozia; 14.03.2025 at 21:50:27.
Reply With Quote
Vechi 30.03.2025, 18:41:29
rentacarotopeni85 rentacarotopeni85 is offline
Member

Data înregistrării: 10.11.2020
Implicit

Citat:

Din pacate traim vremuri destul de grele si avem si guvernanti de tot rasul.
Reply With Quote
Vechi 30.03.2025, 21:34:38
cozia cozia is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de rentacarotopeni85 Vezi mesajul
Din pacate traim vremuri destul de grele si avem si guvernanti de tot rasul.
Tu pe astea le numesti vremuri grele?LOL:))
Orice om simplu, in trecut, sigur iobag sau muncitor la vre-o "Grivita Rosie"
are la dispozitie:

-Transport personal, cel putin o masina mica( ca tot esti esti expert la inchirieri:)
-Hrana la alegere inclusiv fructe si legume exotice
-Excursii anuale in Grecia, munte, mare
-Propietati private, case, apartamente, bani in banca, acces la apa potabila, facem baie in apa potabila, tragem apa la WC si totul dispare, lumina, gaze, incalzire, A/C
-Te poti lipi de un salariu baban in politica nefiind din familie buna ci un simplu smenar, golan stricat.
samd

99%, vorba aia, ne tragem din fosti iobagi...si iata ca in prezent traim cu mult mai bine decat regii de acum 150-200 de ani in urma.

Rau este, de exemplu, ca cele trei mese servite pe camp sau in bordei sa fie numai mamaliga si ceapa.

Last edited by cozia; 30.03.2025 at 21:39:56.
Reply With Quote
Vechi 30.03.2025, 22:25:54
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Cel mai scump Paște din ultimii 20 de ani

Economiștii avertizează că Paștele din 2025 va fi cel mai scump din ultimele două decenii. Inflația din România a ajuns la un nivel dublu față de media Uniunii Europene, ceea ce a dus la creșterea prețurilor pentru alimentele tradiționale de Paște.

Carnea de miel, ouăle, brânza, legumele și alte produse specifice vor costa cu până la 10% mai mult față de anul trecut.
Creșteri semnificative ale prețurilor

Românii resimt deja aceste scumpiri, iar mulți dintre ei și-au recalculat bugetele pentru masa de Paște. Unii consumatori sunt nevoiți să reducă din cantitatea de produse cumpărate sau chiar să renunțe la preparatele din carne.

„O să renunț la preparatele din carne. Simt că nu mă mai ajung cu banii. Și mai puțină cantitativ, aruncăm oricum după", spune un consumator, potrivit Observator.

Dacă anul trecut un kilogram de carne de miel costa între 35 și 45 de lei în piețe și supermarketuri, anul acesta prețul ar putea ajunge chiar la 55 de lei pe kilogram în Capitală. Pe lângă carne, se așteaptă scumpiri și la alte alimente esențiale, cum ar fi margarina, fructele și legumele de sezon.
Cauzele scumpirilor

Fermierii și comercianții pun creșterea prețurilor pe seama majorării costurilor de producție. Prețurile la semințe, ierbicide, utilaje agricole, energie electrică și gaze s-au dublat, ceea ce afectează competitivitatea producătorilor autohtoni.

Semințele s-au scumpit foarte tare, ierbicidele, tot ce se folosește în agricultură s-au dublat prețurile la utilaje. Cum putem să fim competitivi, să venim cu o hrană bună, să venim cu o hrană ieftină dacă prețurile la noi sunt de zece ori mai mari - curentul, gazul?”, explică Adrian, un fermier.

La rândul său, Ionuț Grama, proprietarul unei băcănii, spune că impredictibilitatea pieței face dificilă stabilirea unui preț corect, care să acopere costurile operaționale și să asigure profitabilitate pe termen lung.

„În aceste momente de foarte mare impredictibilitate este greu să ai un preț care să-ți acopere cheltuielile operaționale și care să-ți asigure și o profitabilitate pe termen lung. La început am încercat să acoperim aceste variații de preț, dar din păcate nu se poate. Suntem într-un lanț”, explică acesta.

________

Interesant e că dacă ar fi o dată comună a Paștilor cererea pune presiune pe piață și crește prețul, apropo de argumente lumești pt a muta Paștile după data catolică în logica Papahagi et co:

Anul acesta, Paștele ortodox și cel catolic vor fi celebrate în aceeași zi, pe 20 aprilie, ceea ce ar putea duce la o cerere mai mare pentru produse, amplificând presiunea asupra prețurilor.

Tags
impozit, povara fiscala, taxa