Citat:
Unde spune Iisus personal Mariei mama? Asta vreau sa mi arati. N ai cum sa mi arati pt ca nu exista.
Matei 12:46-50
50. Că oricine va face voia Tatălui Meu Celui din ceruri, acela îmi este frate și soră și mamă.
|
Maica Domnului a făcut voia Tatălui, deci în niciun caz acel citat nu o exclude, se referă la rudenia duhovnicească cu Hristos
„Iată roaba Domnului. Fie mie după cuvântul Tău” (Luca 1, 38)
Citat:
Aceia erau oamenii Vechiului Testament, cei care L au slujit pe Dumnezeu se duceau in buricul lui Avraam pana la venirea Celui Promis(Iisus) Noi parca vorbeam de cei de dupa Iisus.
Cum interpretezi tu versetele astea si Invierile impreuna Judecatile din Apocalipsa daca sufletele tuturor mortilor sunt deja judecate?
|
E menționat iadul în Biblie, ba chiar și chinurile, unde vor sta oamenii până la judecata finală ?
Citat:
Esti constient ca Apocalipsa cap 8 are legatura cu cea de a saptea pecete si cu cele 4 trambite(plagi aduse pe pamant) ?
Sincer nu ma astept sa stii ceva legat de ele. Probabil ca nici nu ai citit contextul si care sunt de fapt sfintii care se roaga.
|
Prostule ți-am arătat cu citat că rugăciunile sfinților se ridică din proximitatea lui Dumnezeu.
Citat:
Cartea Apocalipsa este o care care are legatura cu precadere cu lucrurile care vor avea loc in viitor. In Apocalipsa se gasesc multe lucruri cu care probabil nu esti familiar printre care: Invierea mortilor care au crezut in El(Sfintii Lui), Rapirea Bisericii Sale, Marele necaz, Judecata Neamurilor(judecata celor vii de pe pamant la a doua Sa venire), Scaunul Bema (de judecată) al lui Hristos, O Imparatire milenara a lui Hristos pe pamant, Judecata Marelui Tron Alb(tuturor mortilor care n au crezut in el si nu L au primit)
|
Milenarismul e erezie
https://ro.orthodoxwiki.org/Judecat%C4%83
Milenarismul (lat. millennium, „o mie de ani”) sau hiliasmul (gr. Χιλιασμός de la «χίλια χρόνια» - „o mie de ani”) este o doctrină care interpretează literal pasajul despre „împărăția de o mie de ani” din Apocalipsă 20, 1-8, și anume: judecata finală și instaurarea Împărăției lui Dumnezeu vor fi precedate de o perioadă de o mie de ani, în cursul căreia Hristos în slavă va domni pe pământ împreună cu sfinții unei „prime învieri”. El va împărați cu drepții, iar puterea lui Satan va fi biruită. După aceasta va veni sfârșitul lumii, învierea generală și Judecata de apoi.
Milenarismul sau hiliasmul a fost condamnat ca erezie în secolul al IV-lea la Sinodul I Ecumenic (325), condamnare indicată de articolul „(...) a Cărui Împărăție nu va avea sfârșit” din Crezul de la Niceea. Condamnarea este mai apoi confirmată de Sinodul II Ecumenic (Constantinopol, 381).
Milenarismul, dezvoltat în primele veacuri creștine, a fost combătut de mulți teologi și Sfinți Părinți, dar ideea sfârșitului apropiat și a împărăției lui Hristos s-a menținut, la unele secte din Evul Mediu și în epoca modernă, până azi, la numeroase secte protestante (cum ar fi Adventiștii, din care au ieșit apoi „Martorii lui Iehova“, Mormonii, în America ș.a).
Citat:
Legat de Apocalipsa 8:3, înainte de a se întâmpla ceva la deschiderea celui de-al Èaptelea sigiliu, rugăciunile poporului lui Dumnezeu vin înaintea Domnului Dumnezeu.
|
E vorba de un nr limitat de sfinți care se roagă acolo
8. Și când a luat cartea, cele patru ființe și cei douăzeci și patru de bătrâni au căzut înaintea Mielului, având fiecare alăută și cupe de aur pline cu tămâie care sunt rugăciunile sfinților.
Citat:
Binecuvantata intre femei ti se pare a fi la acelasi nivel cu a fi mai presus de heruvimi si serafimi asa cum o vad Parintii vostri bisericesti, sau ca ea poate asculta rugaciunile voastre sau ca ea e acoperamantul vostru sau mai stiu eu ce dobitocenii au fost inventate de voi care nu isi au baza Scripturistica?
|
Unde mai vorbește un arhanghel cu o femeie și o binecuvântează în toată Biblia prostalăule ?
S-a adeerit cuvântul profetic de acum mă vor ferici toate neamurile ?
Citat:
ce legatura are apa sfintita cu scaldatoare siloam?
Apa aceea avea propritati vindectoare doar la atingerea a apei de catre Inger si doar o singura persoana se putea vindeca.
|
Cum ce legătură are, e exact pasajul care se citește la slujba de Sfințire a apei, dacă tu ești analfabet dpdv ortodox și nu ai ascultat nicio slujbă de Sfințire a apei, nu e problema mea.
Citat:
Una e sa cugeti la cum si a trait viata un anumit om si alta e sa l cinstesti dupa moarte prin laude si rugaciuni. Mai are rost sa vorbesc de puparea moastelor? In VT doar aproprierea de un mort te facea necurat daramite atingerea sa
|
Prăznuirea despre asta e cinstirea faptelor de credință, în V.T. unul a înviat că l-au aruncat pe Elisei în groapă cu el.
În V.T. erau rare minunile la trupurile unora care nu mai trăiau, dar acum în unele situații se fac, tămăduiri la fel ca în vremurile apostolice.
Citat:
Ce legatura are taierea imprejur a lui Isaac cu botezul?
|
Păi ăla era primul botez, nu cerea nimeni voie copilului înainte de circumcizie, iar botezul cu apă se face și la neoprotestanți pe la 12-14 ani.
Ce discernământ are un om la 12-14 ani?
Citat:
). Policarp, un discipol al lui Ioan apostolul, a recunoscut 15 cărți (108 d.Hr.
). Ignatie din Antiohia a recunoscut aproximativ șapte cărți (115 d.Hr.
). Mai târziu, Irineu a menționat 21 de cărți (185 d.Hr.
). Hippolytus a recunoscut 22 de cărți (170-235 d.Hr.)
|
Nu cumva aceștia sunt EPISCOPI ai Bisericii, recunoscuți de ortodocși nu de tine neoprotestantul
Citat:
Dupa cum afirma si Archibald Alexander Hodge: Atunci când un țăran recunoaște un prinț și este capabil să-l cheme pe nume, nu îi dă dreptul de a conduce regatul. În mod similar, un consiliu bisericesc care recunoaște cărțile care au fost inspirate de Dumnezeu și care posedau trăsăturile unei cărți inspirate de Dumnezeu, nu dă consiliului bisericii o autoritate egală cu acele cărți.
|
Dacă nu erau Sfinții Părinți poate altul era canonul biblic al N.T., cert e că el s-a statornicit chiar în zona grecească ulterior ortodoxă a imperiului ca să fie clară continuitatea la fel ca cetățile apocalipsei care sunt în zona Răsăriteană, nicidecum în zona Atlanticului de Nord.
Ciudat e că tu citezi dintr-un mort Archibald ăsta era un presbiterian.