![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Hristos prin propriul exemplu demn de imitat, si Sfinții Parinti prin imitarea Lui, ne învață sa lucram ce ne face placere nu sa ne irosim scurta existenta pamanteana muncind la scârbici precum sclavii. Niciunul din ei nu a muncit ca un sclav, ci prin diverse binecuvântări ale Duhului Sfânt au renunțat la a mai munci ptr Mamona. Eu înțeleg încotro bați...
Menirea omului pe pamant nu este de a manca si de a-si face nevoile ci sa ajunga asemenea lui Dumnezeu Tatal. «τὸ γὰρ μυστήριον ἤδη ἐνεργεῖται τῆς ἀνομίας, μόνον ὁ κατέχων ἄρτι ἕως ἐκ μέσου γένηται·» |
|
|
|||
|
|||
|
Toti regii și împărații din VT aveau mii și mii de sclavi. Evident ca promovau MUNCA. Ca doar nu or sa ii indemne sa si facă de cap, sa se elibereze și sa împletească sacoșe și corturi.
Bașca întreaga lume în afara de Ei erau goimii.
Menirea omului pe pamant nu este de a manca si de a-si face nevoile ci sa ajunga asemenea lui Dumnezeu Tatal. «τὸ γὰρ μυστήριον ἤδη ἐνεργεῖται τῆς ἀνομίας, μόνον ὁ κατέχων ἄρτι ἕως ἐκ μέσου γένηται·» |
|
|
||||
|
||||
|
Am înțeles, VT e o vrăjeală să țină lumea cuminte, totul e o manipulare, și Cozia de pe crestinortodox.ro a descoperit adevărurile tainice ale universului.
|
||||
|
||||
|
Citat:
Am mari îndoieli că tu chiar înțelegi ceva din Evanghelie. Tu ai o obsesie cu aceeași placă despre bogați, aristocrați, bani, controlul lumii, pare că niciodată nu te desprinzi de lumea strict materială, mereu ajungi în același punct oricare ar fi subiectul. Te obsedează lucruri care nici nu ar trebui să conteze: dacă ești sclav sau nu, bogat sau sărac, stăpânul lumii sau ultimul om e irelevant, mântuirea e pentru oricine.