![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Totuși există ispite peste puteri, pagube, distrugeri, șamd nu vreau să le detaliez care se întâmplă pe neașteptate, există și cazuri de ispitire ex Iov ispitit cu pierderea sănătății, îndepărtarea soției, pierderea avutului, batjocura din partea fostelor slugi, pierderea unui rând de urmași, despre Mântuitor se zice că a fost dus să fie ispitit: [Matei4:1] Atunci Iisus a fost dus de Duhul în pustiu, ca să fie ispitit de către diavolul. Am auzit o tâlcuire că la acest pasaj se referă acel ”și nu ne duce pe noi în ispită”, Papa a schimbat, Rugăciunea Domnească cum mai e numit Tatăl Nostru și a scris nu ne lăsa pe noi în ispită.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Altfel spus, orice ispita este suportabila fiindca Dumnezeu calibreaza ispita dupa puterea deja administrata celui ispitit, astfel ca acesta sa reziste pacatului. Citat:
Diavolul stia ca Iisus este Fiul lui Dumnezeu si nu va cadea, dar Iisus actiona in aceasta dimensiune materiala, Universul creat de Dumnezeu, care nu poate functiona fara ispite, adica altfel decat cum a fost creat. 12. Fericit este bărbatul care rabdă ispita, căci lămurit făcându-se va lua cununa vieții, pe care a făgăduit-o Dumnezeu celor ce Îl iubesc pe El.(Iacov1,12)
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Geneza 19:26 Femeia lui Lot însă s-a uitat înapoi și s-a prefăcut în stâlp de sare. Îi spuneam fratelui Adr că unele ispite sunt aduse de la vrăjmaș, nu de la om, el spunea că omul e singurul vinovat să nu dăm vina pe cel rău. Citat:
Nu Dumnezeu ne duce în ispită, ci Duhul îi îngăduie diavolului să ispitească cel puțin conform Mt4:1 și Lc4:1, dar și nu ne duce pe noi în ispită poate fi o rugăciune în care să-l rugăm pe Tatăl să nu permită diavolului nici măcar să ne ispitească, adică nici măcar să nu-i îngăduie lucrarea. „[Matei4:1] Atunci Iisus a fost dus de Duhul în pustiu, ca să fie ispitit de către diavolul. Luca 4:1 Iar Iisus, plin de Duhul Sfânt, S-a întors de la Iordan și a fost dus de Duhul în pustie,” http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?cap=4&id=48
|
|||
|
|||
![]()
Interesante și citatele acestea ref la ispită:
Cartea judecătorilor cap.3:1 Iată popoarele acelea pe care le-a lăsat Domnul ca să ispitească prin ele pe Israel și pe toți aceia care nu cunoșteau toate războaiele Canaanului; Cartea judecătorilor cap 2 21. De aceea nici Eu nu voi mai izgoni de la ei nici unul din acele popoare pe care le-a lăsat Iosua, fiul lui Navi, în țară, când a murit, 22. Ca să ispitească prin ele pe Israel și să vadă de va ține el calea Domnului și de va umbla pe ea, cum s-au ținut părinții lor, sau nu"
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ar trebui cautat intr-un dictionar definitia popor sau Canaan pentru a intelege mai exact versetul. Am aflat(fara simbolisme) citind Isaia cap 39(8 versete), ca israelienii au fost dusi in robie in Babilon de... averea lui Iezechia, regele lui Israel, care a investit in Babilon averea sa si a celor mai bogati israelieni, numai cei bogati au fost "dusi" in robie, iar cei saraci au ramas in Iuda. (Int. Suzanei1,1.4),(Neemia1,3), (Ieremia39,10). In Babilon au fost "robi" ca si in Egipt, robi ai profitului financiar; si in SUA, astazi, tot "inrobiti" sunt. Cui nu-i convine sa sacrifice din cand in cand sangele unui vitel ca sa se curete de pacatul "robiei"?