Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.01.2021, 17:40:38
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Moroco Vezi mesajul
Nu scoate cuvintele si proozitiile din context. E o practica vicleana.
Exact asa sustin ateii si psihologii lumii: aiurezi, halucinezi, aburesti, ce sunt alea Tarie, Credinta, grosime a straturilor de pamant... de parca n-ar fi vazut pamant in viata lor. Nu-s tarani, sunt executori judecatoresti. Asa l-au "facut" baietii si pe Eminescu, l-au sinucis cu mercur, cu plumb, ca tratament pentru nevroza. Nu-ti apare forma pamantului in minte? Asta te doare. Reciteste si o sa-ti apara pana la urma. Trebuie sa pricepi si nu sa tot vi cu nemultumiri, pretentii si sclifoseli de popa raspopit.

(Care vasazica iti dai seama ca suntem aproape de sfarsitul veacurilor. Macar atat. Altii nu stiu pe unde ne aflam cu vremurile desi toata ziua stau cu degetul pe textul scripturii.)

Dragule nu te victimiza, nu am scos nimic din context, dupa cum bine vezi ti-am dat ditamai paragraful care este COMPLET INDEPENDENT CA LOGICA de restul - este o definite si o descriere complet indepedenta.

Din nou, vorbessti prostii te victimizezi si pozezi in milogeala argumentativa. Ia vezi mai bine paragraful respectiv sa vezi ca debitezi numai prostii in el.

Nu prea intelegi de fapt tu nimic din ce zici, de aia folosesti termeni confuzi...
Reply With Quote
Vechi 28.01.2021, 12:06:56
Moroco's Avatar
Moroco Moroco is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.04.2019
Locație: Crestin Ortodox cu Calea ✝ Apocalipsa
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul
Citat:
Deci Pământul nu este nici plat nici glob ci într-un spațiu finit este o suprafață a unui nivel gros spre care cade apa din ambele sensuri de la o înălțime maximă finită. Odată trecută bariera înălțimii maxime finite de la care cad apa și corpurile se iese din stratul din proximitatea pământului și mărilor și se ajunge în zona de imponderabilitate, în stratul în care apa și corpurile se mișcă liber în Cer fără a fi supuse atracției între ele sau atracției ”gravitației” respectiv căderii accelerate pe pământ. Există însă forțe electromagnetice care fac să existe cicluri repetabile ale mișcăriilor soarelui, lunii și a stelelor existând atracții și respingeri.
Dragule nu te victimiza, nu am scos nimic din context, dupa cum bine vezi ti-am dat ditamai paragraful care este COMPLET INDEPENDENT CA LOGICA de restul - este o definite si o descriere complet indepedenta.

Din nou, vorbessti prostii te victimizezi si pozezi in milogeala argumentativa. Ia vezi mai bine paragraful respectiv sa vezi ca debitezi numai prostii in el.

Nu prea intelegi de fapt tu nimic din ce zici, de aia folosesti termeni confuzi...
Domnule draga se pare ca nu prea iti dai seama ce faci, stiu oboseala. Pai chiar nu ai sesizat diferenta dintre ce ai citat dumneata (partea bolduita de mine) si paragraful pe care l-am completat eu in postarea ta acolo unde m-ai citat? Uite aici ce ai citat dumneata. Sesizezi diferenta? Daca lasam citarea ta lasam posibilitatea sa nu se inteleaga clar ce am scris in teorie deoarece respectivul paragraf era concluziv recapitulativ si incepea cu DECI si daca o concluzie o citezi trunchiat atunci pot sa apara neclaritati. Tu asta ai vrut, sa scoti in evidenta ceva ce am scris unde nu intelegi suficient de clar.

Asa ca aici pe forum nu eu vorbesc prostii. Altii nu dam nume.

Nu mă milogesc la nimeni sa ma creada, nici macar la tine. Eu stiu si inteleg ce scriu, din Har, tu insa nu vrei sa crezi nu pentru ca nu poti intelege.

In citatul bolduit scos din context de tine e vorba de iesirea in spatiul cosmic când te ridici pe verticala. Mergand cu naveta spatiala in sus la un moment dat vei trece de inaltimea maxima (nivelul) de la care se manifesta gravitatia (greutatea corpurior). Dincolo de acest nivel nu se mai manifesta greutatea si ai senzatia de imponderabilitate asa cum vezi astronautii in navele spatiale ca parca plutesc.

Tot asa exista un nivel si deasupra Cerului din moment ce exista apele de deasupra cerurilor si acolo, la fel ca aici la noi, exista un nivel de la care cad apele si corpurile spre apele de deasupra cerurilor deoarece si acolo se maifesta gravitatia, greutatea (corpurilor).

E simplu de priceput. Dumneata insa te prefaci ca nu pricepi ca sa zici ca eu debitez” lucruri de neinteles folosind termeni confuzi.

Iata ti-am si explicat ce e de inteles desi nu era nevoie caci citatul era concluziv pentru partea de text de deasupra.

Nu mai zic nimic vazand ca iar ma jignesti zicand ca scriu prostii sau ca debitez lucruri de neinteles. Unde nu e nici Dumnezeu nu cere.
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈maiLUMEUjUglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-antisimțidur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârf-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasia∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporkd∈luvulps sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa
Reply With Quote
Vechi 28.01.2021, 12:53:39
gpalama's Avatar
Senior Member

Implicit

Am pus un paragraf de 6-7 linii foarte lungi.

A pretinde ca un astfel de paragraf este scos din context este paranoia.

Nu are sens sa pun un post intreg de zeci de linii. Am pus un paragraf intreg.

Daca nu esti capabil sa iti organizezi corect intr-un paragraf complet ideile este problema ta.

Un paragraf de asta este o unitate distincta pentru ca rste cat de cat cimolet.

Am folosit un paragraf si nu o fraza din acesta.

Ce spui tu nu are sens. A cita un paragraf intreg este si normal.si de bun simt si complet. Invata sa scrii intai si apoi acuza problema nu este la mine nicidecum.

Iar te victimizezi fara sa dtii un minim de bun simt asupra.abordarii proboemeinrespective.

Daca iti citez toata opera dupa asta umbli imprsstiat prin decor si nu mai esti atent la nimic in fata ta.

De fiecare data ti-am dat citate si paragrafe intregi nerupte.

Invata sa svrii si nubte mai victimiza.

Last edited by gpalama; 28.01.2021 at 12:56:07.
Reply With Quote
Vechi 28.01.2021, 14:45:35
Moroco's Avatar
Moroco Moroco is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Am pus un paragraf de 6-7 linii foarte lungi.
Daca nu poti revedea postarile tale atunci te rog cerceteaza.
Ai intrat pe linkul pe care ti l-am dat ? Daca nu, atunci intra aici si te lamureste si dati seama ca minti si ca nu stii ce vorbesti si ce faci!

Citat:
A pretinde ca un astfel de paragraf este scos din context este paranoia.
Era o simpla fraza terminata cu punct pe care am bolduit-o cand ti-am atras atentia ca nu am spus prostii ca ai scos din context!!!!

Citat:
Nu are sens sa pun un post intreg de zeci de linii. Am pus un paragraf intreg.
Ai pus o propozitie mai lunga-fraza, restul am completat eu cand am citat postarea nu ca sa te scot ca nu stii ce faci si ce vorbesti ci ca sa poata intelege cei ce urmaresc discutia ca sa inteleaga mai bine ce am vrut sa spun in concluzie. Nu ai remarcat asta si ti-ai batut joc de mine sustinand ca nu ai scos din context pantru ca dumneata ai crezut ca ai dat tot citatul. Eu l-am completat pentru ca dumneata dand o propozitie ai scos din context concluzia care nu era completa si nu ai dat nici ce se intelege din textul la care se referea concluzia.

Citat:
Daca nu esti capabil sa iti organizezi corect intr-un paragraf complet ideile este problema ta.

Un paragraf de asta este o unitate distincta pentru ca rste cat de cat cimolet.
Era un paragraf concluziv din 2 sau 3 fraze. Folosind numai una se putea crea neclaritate si asta a fost scopul citarii tale trunchiate. Da-i pace.

Citat:
Am folosit un paragraf si nu o fraza din acesta.
Ai intrat pe link sa te convingi? E postarea ta! Mai sus e linkul!

Citat:
Ce spui tu nu are sens. A cita un paragraf intreg este si normal.si de bun simt si complet. Invata sa scrii intai si apoi acuza problema nu este la mine nicidecum.
Sigur ca este de bun simt sa citezi suficient pentru un inteles corect, asa este, doar ca dumneata nu ai citat un paragraf ci eu am completat citarea ta in postarea mea!

Citat:
Iar te victimizezi fara sa dtii un minim de bun simt asupra.abordarii proboemeinrespective.
Nu ma victimizez ci raspund unor acuzatii. E un drept la replica, la lamurire.

Citat:
Daca iti citez toata opera dupa asta umbli imprsstiat prin decor si nu mai esti atent la nimic in fata ta.
Nu dragul meu, ci citand o fraza-propozitie dintro concluzie de 3 fraze ai sustinut ca e ceva de neinteles si ti-am raspuns ca de aia e de neinteles ca ai trunchiat concluzia caci fraza incepea cu un DECI si paragraful avea 3 fraze.

Citat:
De fiecare data ti-am dat citate si paragrafe intregi nerupte.

Invata sa svrii si nubte mai victimiza
E un sfat bun sa nu ma victimizez. Ok, nu ma victimizez. Dar sa-mi spui sa invat sa scriu in timp ce dumneata scri de abea pot oamenii intelege ce vrei sa spui, asta e ridicol, e o superioritate profesorala si o acuzare absurda, e ca si cum un om ce nu respecta regulile de scriere sau nu stie folosi regulile gramaticale ale limbii si care incurca litere si lipeste cuvinte fara sa fie atent si fara sa-i pese de cititori vine si iti cere sa inveti sa scrii si sa citesti daca vrei sa stai de vorba cu el. E o gluma trista.
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈maiLUMEUjUglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-antisimțidur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârf-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasia∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporkd∈luvulps sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa
Reply With Quote
Vechi 28.01.2021, 18:03:05
gpalama's Avatar
Senior Member

Implicit

Draga domnule, pai fraza asta este de sine statatoare si este complet independenta. Ai pus proprietati directe care nu au nevoie de explicatii.

Este foarte greu de sustinut ce spui tu, ca te-am citat gresit. Mai degraba esti tu confuz in exprimare si nu stii sa te exprimi corect. De aici ai si nevoie de zeci de fraze ca sa exprimi ca pamantul este plat... lol ???

Citat:
Deci Pământul nu este nici plat nici glob ci într-un spațiu finit este o suprafață a unui nivel gros spre care cade apa din ambele sensuri de la o înălțime maximă finită.

Nu e scos nimic din context, am vrut sa subliniez un punct specific.

Si toate textele tale sunt date in paragrafe amice... nu cred ca poti sa alegi o situatie si sa o generalizezi. Amice, despre ce vorbesti!!!
Reply With Quote
Vechi 29.01.2021, 14:27:22
Moroco's Avatar
Moroco Moroco is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Draga domnule, pai fraza asta este de sine statatoare si este complet independenta. Ai pus proprietati directe care nu au nevoie de explicatii.
Era o concluzie de 3 fraze ale unui text anterior mai lung. Prima fraza incepea cu DECI si adaugand la citarea ta si celelalte doua fraze pentru cititori defapt ti-am dat dreptate ca nu era prea clar la ce se refereau unii termeni "din ambele sensuri si inaltime maxima". Pentru o intelegere corecta era nevoie de celelalte doua fraze ale concluziei.

Citat:
Este foarte greu de sustinut ce spui tu, ca te-am citat gresit. Mai degraba esti tu confuz in exprimare si nu stii sa te exprimi corect. De aici ai si nevoie de zeci de fraze ca sa exprimi ca pamantul este plat... lol ???
Nu am sustinut ca ai citat gresit ci trunchiat pentru ca cu viclenie prin extrapolare sa demonstrezi ca teoria e confuza si ca e scrisa de un om confuz care nici el nu intelege ce scrie. Acum, desi ti-am dovedit cine e confuzul, contrazici evidenta si sustii ca nu tu ci eu sunt confuz ca nu stiu sa ma exprim si ca am nevoie de multe fraze pentru a exprima ceva simplu: ca pamantul e plat. Cum crezi ca as dori sa exprim faptul ca pamantul e plat din moment ce eu nu sunt de partea niciunei tabere in razboiul bila-versus-plat ci sustin TeoriaPacMan3D? Prin faptul ca tot repeti ca sustin altceva fata de ceea ce sustin dupa ce ti-am repetat de foarte multe ori te dovedesi a fi confuz sau viclean si provocator vrand sa frustrezi si sa prostesti in fata cititorii sa te creada pe cuvant de onoare ce spui in ciuda postarilor ce se pot citi din care se vede ca am declarat in repetate randuri ca nu sunt adeptul teoriilor pamant-moneda-farfurie zburatoare printre stele si nici bila-sfera-planeta.

Citat:
Nu e scos nimic din context, am vrut sa subliniez un punct specific.
Ai vrut sa subliniezi ca nu se intelege clar si ca nici eu nu inteleg ce scriu si extrapoland ai vrut sa demonstrezi prin scoaterea unei fraze din concluzia cu trei fraze ca nu se poate intelege ce sustin in fraza citata si extrapoland la toata concluzia si la toata teoria sa demonstrezi ca e o teorie confuziva scrisa de un om confuz. De aceea am reactionat pe baza unui drept la replica dandu-ti dreptate ca fraza citata nu e suficient de clara si tocmai de aceea am adaugat inca 2 fraze pentru a se putea citi concluzia completa cu 3 fraze reprosandu-ti ca ai scos fraza din context-concluzie ca sa-ti demonstrezi cu viclenie afirmatiile cu valoare de barfa, calomnie si denigrare. (Nu ma victimizez)

Citat:
Si toate textele tale sunt date in paragrafe amice... nu cred ca poti sa alegi o situatie si sa o generalizezi. Amice, despre ce vorbesti!!!
Un om ce se stie exprima nu confunda semnele de strigare cu semnele de intrebare, probabil voiai sa scrii "Amice, despre ce vorbesti?!!"

Poti cita cum vrei si cat vrei, un cuvant, o litera daca vrei si nu generalizez situatia, insa daca pe baza unui citat vrei sa incerci sa demonstrezi cu viclenie ceva am un drept la replica sa pot arata tie si altora ca vrei sa inseli.

Last edited by Moroco; 29.01.2021 at 14:43:17.
Reply With Quote
Vechi 29.01.2021, 14:37:22
gpalama's Avatar
Senior Member

Implicit

Amice ai o problema cu judecata sanatoasa.

Suferi de
1. Evitare cronica de raspunsuri
2. Lipsa totala de judecata nefiind in stare sa raspunzi la intrebare
3. Eludare a oricevti se spune

La orice zic eu de mere tu zici de pere. Nu esti capanil sa judeci ca un om normal din pacate.

1. O poza nu ai adus.
2. Binecuvantare nu ai de la episcop
3. Citare si ancorare in teologia Bisericii nu ai

Adica elementele de baza zero ale oricarui inceput de discursnu sunt prezente.

Du-te si te plimba ca vinzi gogosi sectare in alta parte dar nu pe un site ortodox.

Nu este ortodox ce faci tu.

La tine problema nu e teologica ci de juddcata sanstoasa.
Ai o minte imbolnavita inafara ascultarii si educata prin parere de sine.

Esti rezultatul propriilor tale inchipuiri...

Halucinezi tot felul de sentinte teologice...

De cine ziceai ca (nu) faci tu ascultare???

Cine ti-a dat binevuvantare pt nebunia asta? Preotul tau stie deviatiile tale de comportament si de judecata sanatoasa?

Mai ai si alte descoperiri? Mai ai alte teorii?

Last edited by gpalama; 29.01.2021 at 14:48:27.
Reply With Quote
Răspunde