![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Nu știu însă prin ce procedeu mental te-ai regăsit în țânțari și drosofile, căci nu eram ironic și nu băteam apropoul la tine. Mă rog... fiecare are libertate de înțelegere. Dar văd că ești gata de supărare, gata să-mi schimbi veterinarul, sau pur și simplu faci o superbă glumă ironică la apartenența mea animalică. Să zicem că ești un glumeț foarte simpatic... care pricepi simpatic și răspunzi celor ce te ''jignesc'' cu aceiași monedă (eu nu te-am jignit și nu m-am referit la tine când vorbeam de țânțari și drosofile ci era o formă plastică de a ușura înțelegerea textului), te întreb atunci dacă spui că nu ești creștin, ce anume ești în afară de a fi un om bun care cauți răspunsuri la întrebările vieții? Cu cine am deci onoarea să dialoghez? Care este credința ta, dacă nu e o taină de neâmpărtășit?
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈LUMEjuglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-antisimțidur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârf-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasiamin∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporkd∈luvulps sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu e nici o onoare....e un simplu refugiu...un mod de a ne justifica eșecurile,de a ne linge rănile discutând cu necunoscuți. (Curiozitate si pierdere de timp pentru ăștia mai puțin profunzi:)) N-am luxul de a avea credințe deocamdată.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Păi e ceva ce nu pricep la starea ta constantă. Deprimarea survine în general când ți se scufundă toate corăbiile adică întreaga flotă pe care mizai pentru a ajunge cu ea pe tărâmul făgăduinței și în această alegorie, simbolic, te doare de scufundarea fiecărei corăbii purtătoarea a unei înalte credințe. Deci dacă nu ai credințe asociate cu luxul și confortul pe care-l oferă ele deși defapt lor, credințelor adevărate le este asociată sărăcia, sacrificiul, altruismul, cum atunci de tu te simți deprimat, mâhnit, descurajat în loc să fii doar apatic, relaxat și plin de pasivitate? Și de ce nu este onorant a sta de vorbă cu un alt semen? Nu simți că te înalță darul și faptul că putem schimba mesaje, că putem vorbi, că putem să ne înțelegem și că putem să ne ''pierdem'' timpul mult mai frumos decât în singurătate?
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈LUMEjuglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-antisimțidur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârf-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasiamin∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporkd∈luvulps sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa Last edited by Moroco; 11.04.2019 at 16:15:58. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu...deprimarea poate surveni când nu ai nicio corabie și tu vrei sa navighezi oriunde numa sa fi dus. Dacă te afiliezi idealurilor creștine ai cam greșit epoca domnu meu....Azi aceste idealuri sunt mimetizate,formalizate s.a. Nu stiu ce sa zic...Poate singurătatea e luxul pe care nu e dispus nimeni sa si-l asume.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Păi dacă vrei să folosești idealurile creștine pentru desfătările EULui să știi că ai cam răsturnat norocool și idealurile. Dintre sute de catarge de Mihai Eminescu Dintre sute de catarge Care lasă malurile, Câte oare le vor sparge Vânturile, valurile? Dintre pasări călătoare Ce străbat pământurile, (mai degrabă ceruruile) Câte-o să le-nece oare Valurile, vânturile? De-i goni fie norocul, (defapt norocool) Fie idealurile, Te urmează în tot locul Vânturile, valurile. Neînțeles rămâne gândul Ce-ți străbate cânturile, Zboară vecinic, îngânându-l, Valurile, vânturile.
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈LUMEjuglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-antisimțidur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârf-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasiamin∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporkd∈luvulps sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa Last edited by Moroco; 12.04.2019 at 13:18:29. |
|
||||
|
||||
![]()
Așa suntem datori să revenim și să ne primim între noi. E o datorie filoxenică sfântă. Suntem datori Cuvântului pe care L-am auzit cu urechile noastre și pe care L-am văzut cu ochii noștrii, crezându-L, gustându-L, iubindu-L, urmându-L.
“Bun venit” de Maria Lovin. Bun venit Abecedar! Auzisem Doar de tine, Cum arati N-aveam habar, Azi te stiu Si-mi pare bine. Ne cunoastem Asadar, Eu, Codrut, Noul scolar, Nu-s prea mare Nici prea mic, Nu-s prea slab Nici prea voinic, Dar voi sti Sa te deschid, Taina noua Sa-ti cuprind, Ca pe-un dar Sa te pastrez, Slova sfanta Sa-ti urmez.
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈LUMEjuglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-antisimțidur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârf-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasiamin∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporkd∈luvulps sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa |
|
||||
|
||||
![]()
Sărbători Fericite tuturor ortodocșilor, creștinilor și oamenilor, de Sfintele Paște.
E o mare bucurie ca după săptămâni de sfinte pătimiri alături de Hristos să participi la Înviere, să te bucuri pentru învierea vieții tale, căci cel ce crede trece de la moarte la viață, de la judecată și osândă la Rai și la pace, de la păcătuire și distrugere la sfințenie și iubire adevărată. Ferice de cel ce moare și învie în Domnul. Slăvit să fie Domnul pentru această lucrare sfântă de mântuire a creației și a făpturii.
|