![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ai dreptate in privinta curatirii organismului cu apa, insa obiectivul postului este cresterea duhovniceasca care se realizeaza indirect prin neglijarea severa a cerintelor trupului, una dintre ele fiind si setea.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De aceea acest tip de post trebuie încheiat nu cînd reapare setea, ci atunci cînd vezi că nu mai produci urină. În primele zile am eliminat foarte multă urină deși nu băusem apă. Explicația e că tot la nivelul ficatului hidrogenul din grăsimile proprii (saturate cu hidrogen) și oxigenul din aer se compun și așa-numita apă endonenă sau metabolică. Este motivul pentru care ideal ar fi să fie ținut la munte sau undeva unde aerul e foarte curat și bine oxigenat.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Orice post este si o cura, insa o simpla cura nu este post. Postul este abtinerea voluntara de la cele trupesti in vederea atingerii unor obiective duhovnicesti. Daca un crestin, in vederea sporirii in cele duhovnicesti, tine orice fel de tip de post, inclusiv postul "de dulce", acesta nu poate fi numit "cura". Este post. Citat:
2. Daca ori de cate ori tii post, vei vrea sa te abtii si de la apa, nu vei putea posti niciodata o perioada mai indelungata. Singura modalitate naturala de a tine post de douazeci si una de zile (sau de partruzeci) este sa tii post cu apa. Last edited by Penticostalul Traditional; 18.08.2018 at 08:45:14. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu se poate post "penticostal", adica si sufletesc si trupesc.