Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfintele Pasti - Invierea Domnului
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.06.2018, 22:34:39
simpllu simpllu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Asta spune si Biserica, numai ca tu interpretezi numai in prisma a aceea ce spun cei cu impartasirea deasa.
:)) Eu nu interpretez nimic. Tocmai ți-am spus că termenul și canonul îl stabilește duhovnicul. Acum când ți-am dat ce spune Sf. Serafim o dai la întors ca așa spune Biserica, însă nu să renunți la șabloane gen termenul de 40 zile - de care Biserica NU amintește.

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Pentru bolnavi nu se da post prea mult, unii preoti dau post de trei zile, unii de patru, sau chiar o zi, in cazuri speciale. Iar cat de des se spovedeste cineva, am scris ca sfantul se referea la impartasania mai deasa de o data pe an. Adica de doua ori, de trei ori, de patru ori, la 40 de zile etc. Niciunde nu scrie de impartasirea saptamanala.
Dar nici de cea la 40 zile, deci termenul îl stabilește duhovnicul. Tu dă-i înainte cu șabloanele.

Last edited by simpllu; 04.06.2018 at 01:41:46.
Reply With Quote
Vechi 04.06.2018, 14:55:26
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de simpllu Vezi mesajul
Eu nu interpretez nimic. Tocmai ți-am spus că termenul și canonul îl stabilește duhovnicul. Acum când ți-am dat ce spune Sf. Serafim o dai la întors ca așa spune Biserica.
Ti-am spus ca toate citatele sunt scoase din contex si interpretate partizan, in mod gresit. Am gasit ce spune Sfantul Serafim de Sarov, tot intr-un articol scris de un adept al impartasirii dese. "Unui mi*rean el i-a dat această poruncă: "Împărtășește-te de patru ori. Măcar și o dată e bine. Așa cum te va învrednici Dumnezeu. Cel ce se împărtășește va fi mântuit; dar cel ce nu se împăr*tășește, cred că nu va fi mântuit." Asadar, asa cum se face azi la noi recomanda si sfantul impartasirea. Impartasirea deasa insemna impartasirea mai deasa de o data pe an, nu saptamanala: "Cel ce cu dragoste se împărtășește cu Sfintele Taine, și aceasta nu doar o dată într-un an, se va mântui, va prospera și va trăi mult pe acest pământ". Mai spunea si de impartasirea cu nevrednicie: "Aceasta se întâmplă câteodată: aici, în această lume, oamenii iau Sfânta Împărtășanie; dar, după judecățile Domnu*lui ei rămân neîmpărtășiți. Un altul poate dori să se împărtășească, dar dorința sa rămâne neîmplinită, independent de voința sa. Unui astfel de om Sfânta Împărtă*șanie îi poate fi dăruită în chip nevăzut, printr-un înger al lui Dumnezeu."

Ti-am aratat ca aproape toate arguementele sunt eronate, in mod sigur n-o sa asculti ce spune Sfantul Serafim, tu intotdeauna ramai la aceleasi pareri, chiar daca ai vedea ca tot ce sustii e gresit, pentur ca nu poti accepta ca te inseli vreodata.
Citat:
În prealabil postat de simpllu Vezi mesajul
însă nu să renunți la șabloane gen termenul de 40 zile - de care Biserica NU amintește.
Dar nici de cea la 40 zile, deci termenul îl stabilește duhovnicul. Tu dă-i înainte cu șabloanele.
Termenul de 40 de zile nu are cum sa fie inventat de mine, din moment ce apare in cartea atribuita Sfantului Nicodim. Deci se gasea si atunci in Biserica, ti-am mai spus asta de cateva ori. Cum sa aminteasca de el in acea carte de acum 250 de ani, daca el nu exista? Oricum, nici nu e nevoie de acest termen, de 4 ori pe an e suficient, cum spun si sfintii si Biserica. Si tu o poti face daca te intorci la invatatura ortodoxa si lasi alte invataturi eterodoxe (ce tin de ecumenism).
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Lumina sfanta de la Ierusalim mihai_1991 Intamplari adevarate 195 05.05.2011 23:34:45
Lumina de la Ierusalim Baciu Ciprian Intrebari utilizatori 0 03.04.2010 16:04:00
Sfanta Lumina de la Ierusalim ileana61 Despre Biserica Ortodoxa in general 40 17.01.2009 17:56:11