Citat:
În prealabil postat de simpllu
Eu nu interpretez nimic. Tocmai ți-am spus că termenul și canonul îl stabilește duhovnicul. Acum când ți-am dat ce spune Sf. Serafim o dai la întors ca așa spune Biserica.
|
Ti-am spus ca toate citatele sunt scoase din contex si interpretate partizan, in mod gresit. Am gasit ce spune Sfantul Serafim de Sarov, tot intr-un articol scris de un adept al impartasirii dese. "Unui mi*rean el i-a dat această poruncă: "Împărtășește-te de patru ori. Măcar și o dată e bine. Așa cum te va învrednici Dumnezeu. Cel ce se împărtășește va fi mântuit; dar cel ce nu se împăr*tășește, cred că nu va fi mântuit." Asadar, asa cum se face azi la noi recomanda si sfantul impartasirea. Impartasirea deasa insemna impartasirea mai deasa de o data pe an, nu saptamanala: "Cel ce cu dragoste se împărtășește cu Sfintele Taine, și aceasta nu doar o dată într-un an, se va mântui, va prospera și va trăi mult pe acest pământ". Mai spunea si de impartasirea cu nevrednicie: "Aceasta se întâmplă câteodată: aici, în această lume, oamenii iau Sfânta Împărtășanie; dar, după judecățile Domnu*lui ei rămân neîmpărtășiți. Un altul poate dori să se împărtășească, dar dorința sa rămâne neîmplinită, independent de voința sa. Unui astfel de om Sfânta Împărtă*șanie îi poate fi dăruită în chip nevăzut, printr-un înger al lui Dumnezeu."
Ti-am aratat ca aproape toate arguementele sunt eronate, in mod sigur n-o sa asculti ce spune Sfantul Serafim, tu intotdeauna ramai la aceleasi pareri, chiar daca ai vedea ca tot ce sustii e gresit, pentur ca nu poti accepta ca te inseli vreodata.
Citat:
În prealabil postat de simpllu
însă nu să renunți la șabloane gen termenul de 40 zile - de care Biserica NU amintește.
Dar nici de cea la 40 zile, deci termenul îl stabilește duhovnicul. Tu dă-i înainte cu șabloanele.
|
Termenul de 40 de zile nu are cum sa fie inventat de mine, din moment ce apare in cartea atribuita Sfantului Nicodim. Deci se gasea si atunci in Biserica, ti-am mai spus asta de cateva ori. Cum sa aminteasca de el in acea carte de acum 250 de ani, daca el nu exista? Oricum, nici nu e nevoie de acest termen, de 4 ori pe an e suficient, cum spun si sfintii si Biserica. Si tu o poti face daca te intorci la invatatura ortodoxa si lasi alte invataturi eterodoxe (ce tin de ecumenism).