![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
![]() Observ ca nu doar protestantii afirma ca Biserica ar fi avut si invataturi gresite. Incet, incet, incepi si tu sa realizezi adevarul. Da, Catalin, in Biserica s-a propovaduit Adevarul Apostolic, insa s-au strecurat si invataturi omenesti. Si inainte de Marea Schisma, si dupa Marea Schisma, si la ortodocsi, si la catolici (dupa cum bine recunosti), si la protestanti. Din cate spune Florin Stefan, primatul papal a inceput sa fie propovaduit cu 800 de ani inainte de Marea Schisma. Deci timp de 800 de ani, Biserica, pe langa invataturile bune, avea si cel putin o invatatura falsa (dpdv ortodox, desigur). Daca in anul 1054 era o invatatura falsa care data la aceea vreme de 800 de ani, ce e de mirare ca in 1517 avea invataturi false? E normal si logic sa fi avut. Insa, din fericire, Dumnezeu are oamenii Lui in fiecare generatie. In anii 1500 L-a avut pe Marele Reformator Martin Luther, acel Apostol Pavel al mileniului II. Insa NU e suficient ca o data la 500 de ani se petrece o reforma. Ea trebuie sa aiba loc in fiecare generatie. Pentru ca MULTE mai sunt de curatit in Biserica Ortodoxa. Doamne, cand stai sa te gandesti te apuca o descurajare crunta. Iar in cea Protestanta si mai multe. Dar Dumnezeu are putere. Asa a zis Iisus: EU IMI VOI ZIDI BISERICA MEA. aceasta este singura noastra speranta. El, Mantuitorul Hristos ne va ajuta sa reformam biserica in care suntem membri, in asa fel incat sa avem, sa credem si sa practicam Invatatura Apostolica Deplina. Si nimic altceva. Doamne ajuta! |
|
||||
|
||||
![]()
Și dacă se curăță de toate acelea, ce va rezulta? O biserică carismatică, desigur, cu oameni tremurând ca și cum ar avea boala Parkinson.
|
|
|||
|
|||
![]()
De ce crezi tu ca este gresit sa tremuri inaintea Domnului, fiule?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Că de tremurat de frică, tremură demonii! (Iac.2:19) |
|
|||
|
|||
![]()
Deci nu ai niciun motiv sa crezi ca a tremura in fata Domnului ar fi ceva rau. Ok.
E chiar mai mult, Biblia iti porunceste sa tremuri inaintea lui Dumnezeu, prietene. Hai, tremura, nu mai dormi ca un trantor! Last edited by Penticostalul Traditional; 22.02.2018 at 23:33:03. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Evreii când tremurau înaintea Domnului, nu e bâțâiau ci acordau venerație și respect, acesta era tremuratul lor. De asemenea, mai este și tremurul de frică, acesta îl fac demonii, înaintea Domnului. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
OK, e in regula, grefierul a inregistrat, poti lua loc! |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Asa cum spuneam, probabil la inceput Luther nu a vut sa schimbe invataura catolica, ci practici ale clerului de atunci. Abia dupa ce a fost respins si apoi exclus din cultul catolic a schimbat si invatatura, pentru ca nu mai avea alta alternativa. Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
P.S. Am observat ca daca eu nu iti contrazic ceva, tu consideri ca ai zis bine. NU, chiar si in aceasta postare ai foarte multe greseli, dar eu aleg sa nu ti le corectez pe toate deodata. Ci rand pe rand. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In schimb protestantii spun ca Biserica ar fi deviat de la invatatura Apostolilor, dupa primele secole, avand si invataturi gresite. Si abia Luther ar fi adus reforma si revenirea la invatatura apostolica, deci la toata invatatura adevarata. Asadar, ca timp de peste 1000 de ani Biserica nu ar mai fi pastrat in totalitate invatatura adevarata, in toate secolele. Pentru ca Biserica sa fie stalp si temelie a adevarului trebuie ca toata invatatura sa fie adevarata, fara vreo greseala. Deci protestantii nu spun ca in toate epocile invatatura a fost in totalitate adevarata, e vorba de invatatura Bisericii ortodoxa si a cultului catolic, ca ele erau atunci. Nici nu ar putea spune asta, pentru ca ar sustine ca, de exemplu, invatatura ortodoxa e cea adevarata iar cea protestanta gresita. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Miscarea Legionara | anonim97 | Generalitati | 366 | 26.08.2013 13:58:23 |
Miscarea Sfantului Graal | alexandra28again | Generalitati | 4 | 16.07.2008 19:40:13 |
|