Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.02.2018, 15:42:49
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Nu știu daca, in afara de vreo trei ortodocsi printre care te numeri si tu, mai exista crestini care sa nu stie ca, prin poporul evreu, Dumnezeu a vrut sa fie facut de cunoscut tuturor neamurilor.

Reiese din Sfanta Scriptura ca evreii nu au primit porunca de a-L face de cunoscut pe Dumnezeu, neamurilor?
Poate scrii un verset ceva, sa ma uimesti cu adevarat.

Prietene, eu zic mai bine sa comentezi la topicul despre icoane.
Ca la capitolul "Principii Misionare in Vechiul si Noul Testament", cunostinte zero.

Uite aici ce reiese din Sfanta Scriptura:
- vestiti minunile lui Dumnezeu paganilor din toate neamurile! Faceti de cunoscut marimea Numelui Lui!

Si mai citeste si pe aici ce zic cercetatorii Vechiului Testament: https://www.google.ro/search?ei=xRN2....0.MJdJPoRD2yw
Tu ii persiflezi si iti bati joc de toti ortodocsii care nu te aproba si nu aproba ratacirile tale si ale cultului tau si apoi te plangi daca cineva iti raspunde la fel. Daca cineva se duce pe strada si trage cate o palma trecatorilor in mod sigur nu toti vor intoarce si celalalt obraz, se va gasi unul sau mai multi care nu ii vor da doar o palma. Cam asa faci si tu, mai ciudat e ca te astepti ca toti sa iti accepte comportamentul si toanele tale de superioritate si dorinta de a domina. Am spus asta legat nu doar de acest mesaj, ci de felul cum te comporti de cand ai intrat pe forum, ca si atunci faceai la fel. Ai avut noroc ca ortodocsii au fost gentlemeni cu tine si cu adminul care te-a tolerat, ca esti ecumenist.

Legat de subiect, denaturezi, ca intotdeauna. Noi vorbeam de prozelitismul iudeilor, nu am contestat ce spun acele citate, am si scris in mesajul precedent. Vad ca ai gasit un scriitor adventist care spune acelasi lucru ca sitine, deci nu esti singurul. Argumentele pe care le da el sunt doar amuzante, majoritatea nu aunicio legatura cu ceea ce vrea sa demonstreze, se refera la altceva. Da si el pe Sfantul Prooroc Iona, de exemplu. Dar am gasit si citatul care dovedeste ca evreii nu faceau prozelitism, nici macar nu aveau aceasta conceptie. Autorul mentioneaza Cartea lui Rut, avem acolo ce ii spune soacra, care era evreica: "Și a zis Noemina către Rut: "Iată cumnata ta s-a întors la poporul său și la dumnezeii săi. Întoarce-te și tu după cumnata ta!" Desi Rut insista sa mearga si ea in locurile locuite de iudei, soacra sa o tot indemna sa se intoarca la zeii poporului ei. Deci nu era vorba de niciun prozelitism la evrei. Asa cum spune si autorul adventist, ca doar in ultima vreme cativa scriitori au inceput sa spuna ca evreii ar fi fost indemnati sa faca misiune intre alte popoare.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Vorbirea despre Dumnezeu George.m Spiritualitatea ortodoxa 28 02.02.2011 13:01:53
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10