![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Cum, domnule penticostal, dar nu tremuri de frică după ce te-a amenințat pravoslavnicul Cătălin2 cu banarea ?! Extraordinar !
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De ce vorbele acelor protestanti ar trebui crezute? Si de ce cele scrise de Episcopul greco-catolic ar trebui respinse? Doar pentru ca asa iti convine tie. Placerile tale nu pot fi numite "argumentare corecta", colegu'. Citat:
Ce fel de argument si de dovada vrei sa iti aduc? Vrei vreun film, cumva? Vrei sa se faca vreo dezbatere televizata si cineva sa faca un show cu vorbire in alte limbi? Vrei sa-mi spui ca daca vezi un clip cu penticostali romani vorbind in japoneza, vei crede? Nu exista niciun argument care sa-l faca pe un om sa creada ceva. A crede este lucrarea Duhului Sfant in viata unui om. Altfel, orice dovada e zadarnica. Tu crezi ca daca Lumina de la Sfantul Mormant a fost filmata, un ateu crede minunea pentru ca a vazut un clip? Nici vorba. El vrea alt argument. Ca asta-i fosfor alb. Si alt argument. Si apoi altul. Si, daca nu vine Duhul Sfant sa-i dovedeasca in inima lui, nu va crede niciodata. Tot la fel, eu nu iti pot dovedi ca darul vorbirii in alte limbi functioneaza si astazi. Doar Duhul Sfant iti poate dovedi. Eu pot sa iti vorbesc, sa arumentez din Scripturi, sa iti spun despre sute si mii de cazuri in care credinciosii s-au rugat in limbi si unii straini prezenti din intamplare langa ei, au inteles limba. Dar eu sunt constient ca Doar Duhul Sfant converteste un om la mantuire si ca doar Duhul Sant convinge un om ca lucrarile supranaturale sunt la fel si astazi ca acum 2000 de ani. |
|
|||
|
|||
![]()
mai, ganditi-va logic, in ce limba puteau predica popii valahilor de la nord de dunare? logic, fara texte si istorii, primele tentative de traduceri partiale ale bibliei in romaneste au fost la mijlocul secolului XVI, ce limba puteau sti preotii nostri? probabil ca stiti ca multi dintre ei erau analfabeti si vorbeau in biserica dupa ureche, nu? (e foarte posibil ca asta sa fi fost un motiv intemeiat pentru lasarea fara organ, ii obliga sa se alfabetizeze in felul asta) de unde sa stie aia latineste? pe de alta parte la sud de dunare multi vlahi erau apartinatori de roma, exista si o controversa privindu-i pe primii basarabi, dar nu asta e discutia. preotii nostri nu aveau cum sa predice in alta limba decat in slavona sau in greaca. dealtfel exista un document foarte interesant, cel pe care a fost pus sa-l semneze atanasie, tradatorul ortodoxiei, cand a fost numit mitropolit al ardealului. el s-a obligat ca popii din ardeal sa nu predice in romaneste sau in latineste, doar in slavona sau greaca.
Citat:
![]()
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In Biserica Penticostala inca se fac multe greseli. Una dintre ele este faptul ca, pe alocuri, se vorbeste public in limbi fara talmacire. Este o greseala facuta uneori chiar de pastori. Macar ca si Scriptura si randuiala bisericii penticostale este clara: 1 Corinteni 14:27,28. Si aceasta nu este singura greseala. Noi suntem perfecti. La fel ca toti crestinii, suntem intr-un proces de desavarsire. Sunt lucruri pe care trebuie sa le invatatam. Sunt unele lucruri bune pe care nu le facem atat cat ar trebui, sunt altele pe care le facem gresit si trebuie sa ne corectam. Asta e realitatea. De care nu imi este rusine. Pentru ca noi nu am ajuns la capatul unui proces, suntem in mijlocul lui. Last edited by Penticostalul Traditional; 10.01.2018 at 17:35:10. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Legat de faptul ca vorbirea in limbi e rugaciune, ti-am mai spus ca e un nonsens ca cineva sa fie talmaci ca sa talmaceasca in fiecare zi o rugaciune. Un crestin ar fi trebuit sa vina la biserica doar ca sa auda cum traduce talcuitorul zece Tatal nostru, patru Crezuri si alte cateva rugaciuni, de fiecare data. E comic in interpretarea asta, vezi ca totul are o logica? |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Ce ne facem ca protestantii zic ca ortodocsii sunt pagani idolatri iar catolicii zic ca ortodocsii sunt schismatici? Ii credem? Punem pret pe ce zic ei? Citat:
Citat:
Vorbesti din perspectiva unui ateu. Trebuie sa metanoia ta sa fie deplina, prietene. Lupta pentru asta! Felul in care gandeai cand erai ateu trebuie sa fie schimbat radical. Citat:
Din nou incepi? Te rog selecteaza si pune aici o singura postare a mea in care am afirmat ca "vorbirea in limbi nu e o vorbire intr-o limba straina, a unui popor". Sau unde am sustinut eu ca "penticostalii bolborosesc". Eu cred ca te inseli. Ai vorbit cu altcineva sau ai visat. Citat:
Last edited by Penticostalul Traditional; 11.01.2018 at 16:37:59. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Nu mai stii despre ce am vorbit? Tu ai contestat faptul ca vorbirea in limbi este vorbirea intr-o limba straina, a unui popor si ca, astfel, nici penticostalii nu vorbesc intr-o limba cunoscuta. Daca spui acum ca ei vorbesc in limbi straine, de exemplu germana, hindusa, chineza, etc. e interesant. Din ce stiu eu si ce am vazut pe net nu vorbesc asa. Spun niste sunete si cuvinte fara legatura intre ele, adica nu o vorbire intr-o limba. Asta insemna ca bolborosesc, asta inseamna a bolborosi. E o dovada, nu doar o afirmatie. |
|
|||
|
|||
![]()
Continui sa minti cu nerusinare?
|
|
|||
|
|||
![]()
Asa, da-ti arama pe fata, tu te prefaceai ca te-ai schimbat doar pentru ca ai fost banat de atatea ori. Desigur, pe nedrept. Si de ce ai batut campii atatea saptamani, doar ca sa spui ce spuneam eu si alti ortodocsi, ca vorbirea in limbi din Sfanta Scritpura este vorbirea intr-o limba straina, a unui popor. Si ca penticostalii fac si ei la fel, vorbesc in limbi straine? Eu cred ca tu esti un moncinos, din atatea clipuri cu penticostali de pe net sau articole arata un exemplu ca ei vorbesc intr-o limba straina (nu pasareasca, bineinteles). Sau tu incerci sa ne vinzi gogosi?
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Marea inselaciune a sectei adventiste: "moartea pune capat constientei" | doctor_faustus | Secte si culte | 330 | 03.07.2013 18:09:58 |
mincions religios | gloupgloup | Generalitati | 46 | 04.02.2011 20:50:03 |
experiment "religios" | oni91 | Teologie si Stiinta | 10 | 22.01.2008 21:26:01 |
divortul "religios" | Corina_Mihaela | Nunta | 1 | 05.09.2007 10:28:13 |
extremismul religios | niceboyrom | Generalitati | 1 | 17.12.2006 13:20:57 |
|