Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.01.2018, 21:58:27
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Cum, domnule penticostal, dar nu tremuri de frică după ce te-a amenințat pravoslavnicul Cătălin2 cu banarea ?! Extraordinar !
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

"Laudato si, mi Signore, per frate Uento
et per aere et nubilo et sereno et onne tempo,
per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento"
- Sfântul Francisc de Assisi
Reply With Quote
Vechi 09.01.2018, 22:39:30
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Tot ceea ce imi ceri mie, trebuie sa faci tu primul, nu uita! Ca sa arati ca nu esti mincinos trebuie sa prezinti o dovada istorica in care sa se ateste ca penticostalii au boscorodit sau au bolborosit.
Eu am zis de adevar, nu sa negi complet adevarul si realitatea. Uiti ca am dat citate inca de acum sapte ani, in care chiar protestantii de atunci, care intrau in contact cu acestia spuneau ca sunt manifestari ale ingerilor cazuti. Bolborosorea inseamna vorbire nedeslusita. Arata tu ca penticostalii vorbesc intr-o limba straina. Altfel e vorbire nedeslusita, nu?
Citat:
Dimpotriva sunt un ecumenist, dupa cum ai zis de zeci de ori. Singurul lucru pe care il fac este ca, atunci cand se spune despre penticostali minciuna ca ar bolborosi, prezint opinia istoricilor: singurii care au boscorodit sunt preotii ortodocsi. Nu e parerea mea, eu nu sunt istoric. Asa spun documentele. In mod special "Scurta Istorie a Bisericii Romanilor" de Episcop Ioan Ploscaru. Ca tie nu iti place ce scrie in carte, nu e treaba mea.
Tu ai prezentat niste neadevaruri, argumentele erau false. Daca la inceput nu stiai asta, dupa ce ti-am aratat stii, deci nu mai e nestiinta, e minciuna si, deci, denigrare. daca nu suporti adevarul ca penticostalii nu vorbesc intr-o limba deslusita, asa cum scrie in Sfanta Scriptura, nu poti afirma o minciuna despre ortodoxia romana, ca sa faci in ciuda. Stiai dinainte sa intri pe forumul ortoodx ce parere au majoritatea ortodocsilor despre penticostalism.
Citat:
Si altii au fost banati de multe ori pe nedrept. Evanghelici sau ortodocsi. Adminul nu s-a sfiit sa baneze un preot ortodox pe care-l cunosc si despre care stiu ca este un om al lui Dumnezeu, veritabil.
Aici ai dreptate, in schimb nu a atentionat pe cei ce se comportau urat, preferand sa nu mai raman useri pe forum, decat sa faca ce era normal sa faca. Si aici nu ma refer la tine, acum, ca acum e vorba de credinta, nu de comportament. dar si tu erai agresiv in trecut.
Citat:
In limbile in care au vorbit apostolii in Ierusalim, romanii in Cezareea, ucenicii lui Ioan in Efes si grecii in Corint. Penticostalii se roaga lui Dumnezeu in limbi si transmit mesaje prin vorbire in limbi urmata de talmacire. Dupa cum arata Scriptura.

Insa nu bolborosesc NICIODATA.
Doar cei care denigreaza credinta penticostala mint ca ar bolborosi.

Ce vezi tu e ceea ce au postat cei care vor sa batjocoreasca.
Nu ai absolut niciun argument, sunt acuzatii complet neadevarate.
Nu are importanta ce cred penticostalii, ci argumentele reale. Crestinii vorbeau in limbi, limbile popoarelor. Penticostalii nu vorbesc in nicio limba. Daca nu e asa adu o dovada, un argument. Important e care e adevarul, nu ce cred penticostalii, ca toti, din orice religie cred ca religia lor e cea adevarata.
Reply With Quote
Vechi 09.01.2018, 23:02:38
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Uiti ca am dat citate inca de acum sapte ani, in care chiar protestantii de atunci, care intrau in contact cu acestia spuneau ca sunt manifestari ale ingerilor cazuti.
Pai aia erau nespus de invidiosi ca penticostalii au depasit numeric confesiunile lor si ii denigrau din rasputeri, de ciuda.

De ce vorbele acelor protestanti ar trebui crezute?
Si de ce cele scrise de Episcopul greco-catolic ar trebui respinse?

Doar pentru ca asa iti convine tie.
Placerile tale nu pot fi numite "argumentare corecta", colegu'.

Citat:
Arata tu ca penticostalii vorbesc intr-o limba straina.
Penticostalii nu vorbesc in nicio limba. Daca nu e asa adu o dovada, un argument.
Cum doresti sa iti arat eu un miracol, Catalin?
Ce fel de argument si de dovada vrei sa iti aduc?

Vrei vreun film, cumva? Vrei sa se faca vreo dezbatere televizata si cineva sa faca un show cu vorbire in alte limbi? Vrei sa-mi spui ca daca vezi un clip cu penticostali romani vorbind in japoneza, vei crede?

Nu exista niciun argument care sa-l faca pe un om sa creada ceva.
A crede este lucrarea Duhului Sfant in viata unui om.
Altfel, orice dovada e zadarnica.

Tu crezi ca daca Lumina de la Sfantul Mormant a fost filmata, un ateu crede minunea pentru ca a vazut un clip? Nici vorba. El vrea alt argument. Ca asta-i fosfor alb. Si alt argument. Si apoi altul. Si, daca nu vine Duhul Sfant sa-i dovedeasca in inima lui, nu va crede niciodata.

Tot la fel, eu nu iti pot dovedi ca darul vorbirii in alte limbi functioneaza si astazi. Doar Duhul Sfant iti poate dovedi. Eu pot sa iti vorbesc, sa arumentez din Scripturi, sa iti spun despre sute si mii de cazuri in care credinciosii s-au rugat in limbi si unii straini prezenti din intamplare langa ei, au inteles limba.

Dar eu sunt constient ca Doar Duhul Sfant converteste un om la mantuire si ca doar Duhul Sant convinge un om ca lucrarile supranaturale sunt la fel si astazi ca acum 2000 de ani.
Reply With Quote
Vechi 10.01.2018, 16:45:28
Ali Baba Ali Baba is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2017
Implicit

mai, ganditi-va logic, in ce limba puteau predica popii valahilor de la nord de dunare? logic, fara texte si istorii, primele tentative de traduceri partiale ale bibliei in romaneste au fost la mijlocul secolului XVI, ce limba puteau sti preotii nostri? probabil ca stiti ca multi dintre ei erau analfabeti si vorbeau in biserica dupa ureche, nu? (e foarte posibil ca asta sa fi fost un motiv intemeiat pentru lasarea fara organ, ii obliga sa se alfabetizeze in felul asta) de unde sa stie aia latineste? pe de alta parte la sud de dunare multi vlahi erau apartinatori de roma, exista si o controversa privindu-i pe primii basarabi, dar nu asta e discutia. preotii nostri nu aveau cum sa predice in alta limba decat in slavona sau in greaca. dealtfel exista un document foarte interesant, cel pe care a fost pus sa-l semneze atanasie, tradatorul ortodoxiei, cand a fost numit mitropolit al ardealului. el s-a obligat ca popii din ardeal sa nu predice in romaneste sau in latineste, doar in slavona sau greaca.

Citat:
Daca faptul ca penticostalii bolborosesc nu e adevarat, arata in ce limba vorbesc.
:)) asta e de senzatie si aici l-ai prins pe PT, chiar nu mai are ce sa raspunda. din doua una, ori stie cum suna si nu e cuser deloc, rugaciunea trebuie sa se faca in intimitate si nu in biserica, ceea ce ar insemna sa-si loveasca biserica recunoscand ca e chestie uzuala, ori iti spune clar ca nu se stie decat pe el, ca in biserica nu se practica vorbitul in limbi.
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul.
Reply With Quote
Vechi 10.01.2018, 17:32:43
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ali Baba Vezi mesajul
:)) asta e de senzatie si aici l-ai prins pe PT, chiar nu mai are ce sa raspunda. din doua una, ori stie cum suna si nu e cuser deloc, rugaciunea trebuie sa se faca in intimitate si nu in biserica, ceea ce ar insemna sa-si loveasca biserica recunoscand ca e chestie uzuala, ori iti spune clar ca nu se stie decat pe el, ca in biserica nu se practica vorbitul in limbi.
Prietene, eu nu am nicio problema sa "lovesc" in biserica mea, daca sunt lucruri care trebuiesc schimbate, revizuite, reformate.

In Biserica Penticostala inca se fac multe greseli. Una dintre ele este faptul ca, pe alocuri, se vorbeste public in limbi fara talmacire. Este o greseala facuta uneori chiar de pastori. Macar ca si Scriptura si randuiala bisericii penticostale este clara: 1 Corinteni 14:27,28.

Si aceasta nu este singura greseala. Noi suntem perfecti. La fel ca toti crestinii, suntem intr-un proces de desavarsire.
Sunt lucruri pe care trebuie sa le invatatam. Sunt unele lucruri bune pe care nu le facem atat cat ar trebui, sunt altele pe care le facem gresit si trebuie sa ne corectam. Asta e realitatea. De care nu imi este rusine. Pentru ca noi nu am ajuns la capatul unui proces, suntem in mijlocul lui.

Last edited by Penticostalul Traditional; 10.01.2018 at 17:35:10.
Reply With Quote
Vechi 10.01.2018, 18:59:32
Senior Member

Implicit

Citat:
Pai aia erau nespus de invidiosi ca penticostalii au depasit numeric confesiunile lor si ii denigrau din rasputeri, de ciuda.
Nu aveau cum sa fie invidiosi, pentru ca erau cand aparuse penticostalismul, deci numarul penticostalilor era foarte mic. Dar ce ne facem ca si acum aproape toate cultele au aceeasi parere despre penticostali. Ca sa nu mai vorbim de ortodocsi.
Citat:
De ce vorbele acelor protestanti ar trebui crezute?
Si de ce cele scrise de Episcopul greco-catolic ar trebui respinse?
Pentru ca istoria nu are legatura cu pareri personale, ci cu fapte reale. Ca sa sustina acele pareri erau date si niste argumente, care s-au dovedit a fi false. Tu nu faci deosebirea intre adevar si neadevar? Daca cineva spune ca Bucurestiul e in Japonia trebuie sa-l luam in seama doar pentru ca a spus si el ceva? Nu trebuie sa fie si adevarat?
Citat:
Doar pentru ca asa iti convine tie.
Placerile tale nu pot fi numite "argumentare corecta", colegu'.
Ce placeri? Sunt realitati istorice, nu poti spune ca Mihai Viteazu a fost chinez din dinastia nu stiu care, din moment ce realitatea istorica este alta, realitatea cunoscuta. Tu nu ai fost la scoala, nu ai studiat si alte materii? Istoria se bazeaza pe documente si fapte, nu pe pareri.
Citat:
Cum doresti sa iti arat eu un miracol, Catalin?
Ce fel de argument si de dovada vrei sa iti aduc?
Vrei vreun film, cumva? Vrei sa se faca vreo dezbatere televizata si cineva sa faca un show cu vorbire in alte limbi? Vrei sa-mi spui ca daca vezi un clip cu penticostali romani vorbind in japoneza, vei crede?
Cine a zis ceva de un miracol sau de a crede ceva? E vorba de realitate, de fapte reale, la fel ca la istorie. E si amuzant ca ne contrazicem pe tema asta, cand pana acum chiar tu ai sustinut cateva saptamani ca vorbirea in limbi nu e o vorbire intr-o limba straina, a unui popor. Nu despre asta ne-am contrazis pana ieri, de cateva saptamani? Tu ai afirmat ca e o minciuna ca penticostalii ar bolborosi, dar chiar tu ai sustinut asta pana acum. Adica faptul ca nu e vorba de o limba straina, a unui popor. Exact asta insemna bolborosire, chiar tu ai sustinut asta, nu e nevoie sa spuna nimeni altcineva. Daca spui ca nu e asa inseamna ca spui ca vorbirea in limbi e vorbire intr-o limba straina, asa cum scrie si in Sfanta Scriptura, la Pogorare.
Legat de faptul ca vorbirea in limbi e rugaciune, ti-am mai spus ca e un nonsens ca cineva sa fie talmaci ca sa talmaceasca in fiecare zi o rugaciune. Un crestin ar fi trebuit sa vina la biserica doar ca sa auda cum traduce talcuitorul zece Tatal nostru, patru Crezuri si alte cateva rugaciuni, de fiecare data. E comic in interpretarea asta, vezi ca totul are o logica?
Reply With Quote
Vechi 10.01.2018, 23:55:29
Senior Member

Implicit

Citat:
Dar ce ne facem ca si acum aproape toate cultele au aceeasi parere despre penticostali. Ca sa nu mai vorbim de ortodocsi.
Trecem mai departe si nu dam doi bani pe parerea lor.
Ce ne facem ca protestantii zic ca ortodocsii sunt pagani idolatri iar catolicii zic ca ortodocsii sunt schismatici? Ii credem? Punem pret pe ce zic ei?

Citat:
Daca cineva spune ca Bucurestiul e in Japonia trebuie sa-l luam in seama doar pentru ca a spus si el ceva?
Nu poti spune ca Mihai Viteazu a fost chinez din dinastia nu stiu care
Pai vezi? Poti spune cele de mai sus? Sau poti spune traznai de aceeasi factura afirmand ca penticostalii bolborosesc?

Citat:
Cine a zis ceva de un miracol sau de a crede ceva?
E vorba de realitate, de fapte reale, la fel ca la istorie.
Miracolele sunt realitate, Catalin. Sunt fapte reale. Sunt istorie.
Vorbesti din perspectiva unui ateu.
Trebuie sa metanoia ta sa fie deplina, prietene. Lupta pentru asta!
Felul in care gandeai cand erai ateu trebuie sa fie schimbat radical.
Citat:
1. chiar tu ai sustinut cateva saptamani ca vorbirea in limbi nu e o vorbire intr-o limba straina, a unui popor.
2. Tu ai afirmat ca e o minciuna ca penticostalii ar bolborosi, dar chiar tu ai sustinut asta pana acum.
Ai mai facut acuzatiile astea mincinoase si, cand te-am confruntat te-ai scuzat ca ai avut o exprimare ambigua si nu ai vrut sa spui ceea ce ai spus.

Din nou incepi?
Te rog selecteaza si pune aici o singura postare a mea in care am afirmat ca "vorbirea in limbi nu e o vorbire intr-o limba straina, a unui popor". Sau unde am sustinut eu ca "penticostalii bolborosesc".

Eu cred ca te inseli. Ai vorbit cu altcineva sau ai visat.
Citat:
Legat de faptul ca vorbirea in limbi e rugaciune, ti-am mai spus ca e un nonsens ca cineva sa fie talmaci ca sa talmaceasca in fiecare zi o rugaciune. Un crestin ar fi trebuit sa vina la biserica doar ca sa auda cum traduce talcuitorul zece Tatal nostru, patru Crezuri si alte cateva rugaciuni, de fiecare data.

E comic in interpretarea asta, vezi ca totul are o logica?
Vad ca interpretarea asta, a ta, are o logica comica.

Last edited by Penticostalul Traditional; 11.01.2018 at 16:37:59.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2018, 16:52:31
Senior Member

Implicit

Citat:
Trecem mai departe si nu dam doi bani pe parerea lor.
Ce ne facem ca protestantii zic ca ortodocsii sunt pagani idolatri iar catolicii zic ca ortodocsii sunt schismatici? Ii credem? Punem pret pe ce zic ei?
Iisus a spus sa cautam adevarul, nu sa credem orbeste ce spun conducatorii cultului. Toti oamenii de pe glob cred ca e adevarat ce cred ei. Cum se mai converteau paganii daca ascultau doar de ce spune religia lor? Iisus a spus ca cine Il cauta Il gaseste, nu gaseste hristosi falsi.
Citat:
Pai vezi? Poti spune cele de mai sus? Sau poti spune traznai de aceeasi factura afirmand ca penticostalii bolborosesc?
Nu stiu daca ai inteles, nu e important ce spune cineva, ci daca e adevarat, daca are dovezi. Afirmatia despre mIhai Viteazu e falsa, exista dovezi. La fel si penticostalii, chiar tu ai cintestat vorbirea intr-o limba straina, a unui popor, chiar tu ai dat argumentul ca e o bolboroseala. Asta inseamna bolboroseala.
Citat:
Miracolele sunt realitate, Catalin. Sunt fapte reale. Sunt istorie.
Din vorbesti din perspectiva unui ateu. Trebuie sa metanoia ta sa fie deplina.
Felul in care gandeai cand erai ateu trebuie sa fie schimbar radical.
Eu nu am zis niciunde ca nu as crede in miracole, doar ca in Sfanta Scriptura spune sa deosebim duhurile. Si femeia care avea duh pitonicesc spunea adevarul, dar era posedata de un inger cazut. Miracole exista in Biserica inca de la inceput, chiar si in zilele noastre sunt o multime. Dar nu exista miracole divine in credinte false si in paganism, acolo sunt miracole de genul duhului pitonicesc.
Citat:
Din nou incepi?
Te rog selecteaza si pune aici o singura postare a mea in care am afirmat ca "vorbirea in limbi nu e o vorbire intr-o limba straina, a unui popor". Sau unde am sustinut eu ca "penticostalii bolborosesc".
Nu mai stii despre ce am vorbit? Tu ai contestat faptul ca vorbirea in limbi este vorbirea intr-o limba straina, a unui popor si ca, astfel, nici penticostalii nu vorbesc intr-o limba cunoscuta. Daca spui acum ca ei vorbesc in limbi straine, de exemplu germana, hindusa, chineza, etc. e interesant. Din ce stiu eu si ce am vazut pe net nu vorbesc asa. Spun niste sunete si cuvinte fara legatura intre ele, adica nu o vorbire intr-o limba. Asta insemna ca bolborosesc, asta inseamna a bolborosi. E o dovada, nu doar o afirmatie.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2018, 17:04:24
Senior Member

Implicit

Citat:
Tu ai contestat faptul ca vorbirea in limbi este vorbirea intr-o limba straina, a unui popor si ca, astfel, nici penticostalii nu vorbesc intr-o limba cunoscuta.
Continui sa minti cu nerusinare?
Reply With Quote
Vechi 11.01.2018, 17:21:18
Senior Member

Implicit

Citat:
Continui sa minti cu nerusinare?
Asa, da-ti arama pe fata, tu te prefaceai ca te-ai schimbat doar pentru ca ai fost banat de atatea ori. Desigur, pe nedrept. Si de ce ai batut campii atatea saptamani, doar ca sa spui ce spuneam eu si alti ortodocsi, ca vorbirea in limbi din Sfanta Scritpura este vorbirea intr-o limba straina, a unui popor. Si ca penticostalii fac si ei la fel, vorbesc in limbi straine? Eu cred ca tu esti un moncinos, din atatea clipuri cu penticostali de pe net sau articole arata un exemplu ca ei vorbesc intr-o limba straina (nu pasareasca, bineinteles). Sau tu incerci sa ne vinzi gogosi?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Marea inselaciune a sectei adventiste: "moartea pune capat constientei" doctor_faustus Secte si culte 330 03.07.2013 18:09:58
mincions religios gloupgloup Generalitati 46 04.02.2011 20:50:03
experiment "religios" oni91 Teologie si Stiinta 10 22.01.2008 21:26:01
divortul "religios" Corina_Mihaela Nunta 1 05.09.2007 10:28:13
extremismul religios niceboyrom Generalitati 1 17.12.2006 13:20:57