Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.01.2018, 19:50:14
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Traducerea in Biblia catolică este:

Am auzit glasul cuvintelor lui; când auzeam glasul cuvintelor lui, eram ca adormit, cu fața la pământ

In Vulgata:

et audivi vocem sermonum eius et audiens iacebam consternatus super faciem meam vultusque meus herebat terrae

Dar s™i versetul anterior:

Numai eu, Daniél, am văzut arătarea; oamenii care erau cu mine nu au văzut arătarea, ci o mare teamă a căzut peste ei și au fugit să se ascundă. 8 Eu am rămas singur și am văzut această apariție mare. Nu a mai rămas în mine nicio putere, aspectul mi s-a schimbat ca al unui [om] distrus și nu mi-a mai rămas nicio putere.

ego autem relictus solus vidi visionem grandem hanc et non remansit in me fortitudo sed et species mea inmutata est in me et emarcui nec habui quicquam virium
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

"Laudato si, mi Signore, per frate Uento
et per aere et nubilo et sereno et onne tempo,
per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento"
- Sfântul Francisc de Assisi

Last edited by GMihai; 10.01.2018 at 19:55:46.
Vechi 10.01.2018, 23:23:02
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Am o veste buna, am gasit care este adevarul
Pai si inaintea vestii bune tot adevarul pretindeai ca-l prezinti.
Eu zic sa lasam acest pasaj! Important este doar principiul: trebuie sa studiem in mod asiduu, cu mare atentie si rugaciune textele Scripturii.
Vechi 11.01.2018, 15:02:35
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Nu e adevarat. Important este tot versetul. Si versetul anterior.
In care Daniel afirma ca
- si-a pierdut toata puterea
- fata i s-a deformat ingrozitor
- nu mai avea pic de vlaga
- a cazut cu fata la pamant
Daca tu vezi aici un om foarte linistit care face, pios, o metanie, treaba ta.
Eu vad un om care a experimentat schimbari semnificative (si) in trupul lui, ca urmare a prezentei lui Dumnezeu.
prietene, cand Hristos s-a schimbat la fata in muntele Tabor, nu scrie nicaieri ca cei 3 apostoli care l-au insotit au suferit schimbari semnificative ale trupului, cu toate ca au experimentat dumnezeirea lui Hristos. Mai mult, Petru spune ca ar fi bine sa ramana acolo, ceea ce arata starea de bine si de liniste sufleteasca pe care o are omul in prezenta lui Dumnezeu, nu secari de energie sau deformari ale fetei. Practic, muntele Tabor devenise Raiul
Vechi 11.01.2018, 15:24:14
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
nu scrie nicaieri ca
Nu iti poti baza credinta pe ce nu scrie ci pe ceea ce scrie.

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
starea de bine si de liniste sufleteasca pe care o are omul in prezenta lui Dumnezeu, nu secari de energie sau deformari ale fetei.
"Atunci eu am rămas singur și am văzut această mare vedenie și n-a rămas în mine putere, fața mea și-a schimbat înfățișarea, stricându-se, și nu mai aveam vlagă."
Crezi ca Sfantul tragea minciuni?
Vechi 11.01.2018, 17:05:22
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Pai si inaintea vestii bune tot adevarul pretindeai ca-l prezinti.
Eu zic sa lasam acest pasaj! Important este doar principiul: trebuie sa studiem in mod asiduu, cu mare atentie si rugaciune textele Scripturii.
Vestea buna era pentru tine, ca am gasit de ce e tradus altfel in Bibliile protestante. Adevarul era deja in Sfanta Scriptura in romaneste, unde era tradus "inmarmurit". Si chiar si unele catolice, asa cum scrie si aici: https://ro.wikipedia.org/wiki/Text_masoretic
Citez: "Textul masoretic este utilizat pe scară largă ca bază pentru traducerile din Vechiul Testament în Bibliile protestante și, în ultimii ani (din 1943), pentru unele Biblii catolice." Eu am cautat in Biblia in italiana si Biblia Vulgata.
Vechi 11.01.2018, 17:09:28
Senior Member

Implicit

Citat:
"Atunci eu am rămas singur și am văzut această mare vedenie și n-a rămas în mine putere, fața mea și-a schimbat înfățișarea, stricându-se, și nu mai aveam vlagă."
Crezi ca Sfantul tragea minciuni?
Asa cum am mai scris, acest pasaj infatiseaza faptul ca Sfantul Daniel s-a infricosat, s-a cutemurat. Arata ca fata a devenit palida si simtea cum isi pierde vlaga, aceasta reactie apare la orice om care se infricoseaza, se sperie, etc.
Vechi 11.01.2018, 17:10:58
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Eu am cautat in Biblia in italiana si Biblia Vulgata.
Daca ai inceput sa cauti sensul un ebraica si sa citesti in diferite traduceri, ma bucursi te felicit!
Vechi 11.01.2018, 17:15:12
Ali Baba Ali Baba is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2017
Implicit

cataline, ca sa nu raman bivol, explica-mi si mie pasajul asta:

16. Fiindcă dacă vei binecuvânta cu duhul, cum va răspunde omul simplu "Amin" la mulțumirea ta, de vreme ce el nu știe ce zici?
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul.
Vechi 11.01.2018, 17:36:02
Senior Member

Implicit

Citat:
Daca ai inceput sa cauti sensul un ebraica si sa citesti in diferite traduceri, ma bucursi te felicit!
Asa cum ti-am scris, texetele masoretice sunt compilatii facute de iudei in sec. IX. Manuscrisele de la Marea Moarta arata ca sunt deviate de la original, in multe locuri. Asa cum Septuaginta e in concordanta cu manuscrisele.
Vechi 11.01.2018, 17:39:36
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ali Baba Vezi mesajul
cataline, ca sa nu raman bivol, explica-mi si mie pasajul asta:

16. Fiindcă dacă vei binecuvânta cu duhul, cum va răspunde omul simplu "Amin" la mulțumirea ta, de vreme ce el nu știe ce zici?
Spune ca daca il binecuvanteaza in sinea sa nu stei acel om ce a gandit. Aici se refera la faptul ca daca ii spune intr-o limba necunoscuta acel om nu stie ce a spus, ca sa ii si raspunda.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Miscarea Legionara anonim97 Generalitati 366 26.08.2013 13:58:23
Miscarea Sfantului Graal alexandra28again Generalitati 4 16.07.2008 19:40:13