![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Invatatura mea buna de acasa? Nu cunosti invatatura mea, prietene. Pentru ca nu doresti sa citesti epistolele apostolului Pavel. Eu de acolo imi doresc sa iau invatatura. In PRIMUL rand. Si abia apoi, la a doua mana, de la Iosif Isihastul si alte personaje care NU au dreptul sa contrazica scrierile apostolilor. Insa subiectul aici este despre vorbirea in limbi. Iar ceea ce eu afirm este ca tu habar n-ai ca apostolul Pavel vorbeste despre vorbirea in limbi ca rugaciune. A existat asa ceva? Scrie apostolul despre vorbirea in limbi ca rugaciune? Te-am provocat sa scrii daca ai citit in Biblie ceva pe aceasta tema iar tu faci pomelnice lungi ca o zi de post, cu orice altceva. Le ocolesti, le umfli, iti insulti interlocutorul, te dai mare, faci orice numai despre subiect nu vorbesti. Eu nu evit si nu ma sustrag de la o discutie onesta. Dar daca continui sa insulti si sa acuzi prosteste, nu trebuie sa-ti fie de mirare ca omul se retrage. Citat:
Hristos este in inima mea de treizeci de ani si imi umple viata de bucurie duhovniceasca, insa doresc sa-L cunosc tot mai mult, sa invat tot mai mult de la El si sa imi schimbe viata inspre asemanarea cu El. Daca iti inchipui cumva ca Adevarul e monopolizat de Cultul Ortodox si ca doar acolo-i mantuirea si că eu voi fi atras de asemenea blablauri ieftine pe care le tot aud, periodic, de sapte ani, vei fi crunt deziluzionat. Hristos nu poate fi tinut captiv de nici o confesiune. . Last edited by Penticostalul Traditional; 22.12.2017 at 11:15:31. |
|
||||
|
||||
![]()
Îți recomand cartea Răscumpărarea memoriei, e ieftină, 38 ron.
https://www.stephanus.ro/rascumpararea-memoriei/ în această carte, un pastor penticostal renumit descrie situația bisericii Penticostale din perioada comunismului...ce să vezi, peste 90% din pastori erau colaboratori ai Securitătii... Acum, fii atent. Vorbirea în limbi este considerată de către profeții penticostali ca fiind o ”cheie” folosită pentru a primi prorocia din Cer. Profetul începe cu limbile, apoi vine profeția. Limbile sunt deci o ușă către primirea profeției. Cum se face că niciun profet penticostal nu a descoperit măcar unul din acești pastori colaboratori / turnători ??? La ce bun limbile dacă nu deschid ușile care trebuie, ălea ziditoare ? Eu caut lucrurile ziditoare, nu circ, nu spectacol disgrațios, nu tămbălău! Ar fi fost nu ziditor, dar OBLIGATORIU ca darurile să zidească biserica, demascând pe PĂCĂTOȘI ! |
|
|||
|
|||
![]()
v-ati intrebat vreodata de ce s-a preferat scrierea aceasta alegorica si nu o exprimare clara, concisa, a Bibliei?
PT, chiar daca ai dreptate, desi stii foarte bine, mult mai bine decat mine, ca "vorbirea in limbi" este contestata de teologi foarte importanti, de pe pozitii neutre, uiti un lucru, daca este ceea ce sustineti atunci este vorba despre ceva foarte personal, ceva care se face in intimitatea persoanei, nu in pubic.
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
A invatat apostolul asa ceva? Daca da, e ok, daca nu, ceea ce cred profetii penticostali e insignifiant. Unde sa mai punem ca, de fapt e doar opinia ta despre ceea ce cred profetii penticostali. Deci ce spui mai sus se apropie de valoarea zero. Citat:
Esti simpatic. Te-ai descris perfect. Doar ca l-ai pus pe "nu" inainte. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu observ un limbaj alegoric. Citat:
![]() Trei patrimi din crestinism cred ca vorbirea in limbi a incetat. Teologii din aceste grupari resping vorbirea in limbi contemporana. O patrime din crestinism crede ca vorbirea in alte limbi este un dar care trebuie mainifestat si astazi, la fel ca toate celelalte daruri ale Duhului Sfant. Teologii din aceste biserici accepta vorbirea in limbi. Ai dreptate. Orice show cu vorbiri in limbi, e o rusine. |
|
||||
|
||||
![]() Dacă ar fi descoperit, ar fi scris în cartea aceea. Limbile nu sunt semn pentru necredicioși iar prorocii degeaba vorbesc în limbi fiindcă nu descoperă supranatural pe trădători! Deci, ce folos? Ce faceți voi pe acolo, de fapt? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
O acceptă, dar nu o au pe cea biblică, fiindcă nu este prezent întreg tabloul zugrăvit de apostol, incluzând și vorbirea de tip penticostal, care se înțelege de auditoriu, ca semn pentru necredincioși, așa cum a fost la Cincizecime. Voi aveți vorbirea în limbi de tip montanist, fiindcă asta sunteți, montaniști. |
|
|||
|
|||
![]()
Interesanta concluzie.
Ba da. Prorocii prorocesc. Vorbitorii in limbi vorbesc in limbi ( ![]() Nu asta e slujba prorocului. Prorocia este spre zidire, sfatuire si mangaiere. Edificarea Bisericii Il iubim si il slujim pe Hristos. Ne inchinăm lui Dumnezeu, edificam sufleteste congregatia, evanghelizam pe cei ce nu au o relatie personala cu Domnul. |
|
|||
|
|||
![]()
Mie mi se pare ca tu nu o ai, doar vorbesti din auzite.
Citat:
Ai citit vreodata vreo propozitie despre Tertulian, acel urias om al lui Dumnezeu din Biserica Primara?? |
|
||||
|
||||
![]()
Ai spus că limbile slujesc spre edificarea bisericii.
Ar fi așa dacă: - ar exista suficiente daruri de tălmăcire, dar ele nu prea există, majoritatea bisericilor penticostale și carismatice nu au persoane care să dețină darul tălmăcirii. Tălmăcirea limbilor care se vorbesc în biserică este foarte rar întâlnită și atunci când se întâlnește e cu totul o bizarerie, pentru 3- 4 cuvinte în limbi, traducerea este de aproape o pagină, practic traducătorul nu tălmăcește cuvânt cu cuvânt, cum ar fi normal. - Nu există absolut deloc cazuri de vorbire în limbi care să fi fost semn pentru necredincioși - Penticostalii nu respectă regula de a vorbi doar pentru sine în limbi atunci când nu există tălmaci, limbile se rostesc de multe ori chiar de la amvon, de către pastori și nu numai. - Limbile penticostalilor, dar mai ales ale carismaticilor nu sunt cursive, fiind bolboroseli și nu limbi cu fonetică, vocabular, reguli gramaticale. - Limbile nu vin în mod natural ci sunt provocate în sesiuni numite emfatic ”stăruințe după Duhul sfânt”. Nu avem nicio dovadă biblică asupra acestei chestiuni, rugăciuni ore în șir pentru a primi glosolalia. Dealtfel, modul de stăruință este de tip oriental, din religiile budiste și yoghine, prin repetarea unui termen prestabilit de foarte multe ori, concentrarea asupra unei ”mantre”. - Există pastori penticostali dovediți a fi fost colaboratori ai Securității, totuși limbile lor nu au încetat, de asemenea, penticostali curvari ori hoți, vorbitori în limbi. Este dovedit faptul că darul limbilor se păstrează și după ce individul a părăsit biserica prin călcarea unei porunci divine, ori a divorțat fără a avea bază scripturală, ori a căzut într-un păcat din care nu dorit să se oprească devenind viciu și asta a dus la excludere, ori a părăsit penticostalismul în favoarea unui alt cult. În aceste cazuri, limbile rămân. Ele rămân chiar dacă respectivul alege să nu se mai roage în limbi niciodată! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Vorbirea in limbi la penticostali... | lacrimi | Secte si culte | 2217 | 03.04.2012 13:35:20 |
Vorbirea despre Dumnezeu | George.m | Spiritualitatea ortodoxa | 28 | 02.02.2011 13:01:53 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|