Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.12.2017, 11:42:52
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Religia: Ortodox
Implicit

Lucrurile sunt clare, dar nu vrei să pricepi, în ruptul capului.
Dacă admiți că rămâne valabil tot ce a scris Pavel, atunci trebuie să admiți că există ”multe feluri de limbi”, după cum apostolul însuși scrie. Există limbi care sunt pentru zidire personală dar și limbi care servesc ca semn pentru necredincioși, limbile de tip Penticostă.
Aceste limbi, de tip Penticostă, nu sunt pentru propovăduire nici pentru a învăța. Ele servesc ca semn pentru ca necredinciosul să fie stimulat în a se interesa de creștinism. Așa s-a întâmplat la Penticosta. Acele limbi au servit acestui scop, ca toți străinii să audă în limba lor, lucruri vorbite de persoane de altă etnie, care nu cunoșteau limba lor, respectiv apostolii.
În acest sens limbile funcționează ca semn pentru necredincioși.
Astăzi nu mai există niciun caz în acest sens!
Deci trebuie să admiți că, măcar sub acest aspect limbile au încetat. Iar dacă limbile de tip Penticostă au încetat, fiindcă oricum nu mai este nevoie de ele, avem google translate, atunci foarte probabil că darul a încetat cu totul.
Vechi 15.12.2017, 11:49:36
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
Lucrurile sunt clare, dar nu vrei să pricepi, în ruptul capului.

Deci trebuie să admiți că, măcar sub acest aspect limbile au încetat. Iar dacă limbile de tip Penticostă au încetat, fiindcă oricum nu mai este nevoie de ele, avem google translate, atunci foarte probabil că darul a încetat cu totul.
Daca tu crezi ca google translate inlocuieste vorbirea in limbi ( Doamne fereste ce-i duce pe unii capul! ), pricep ca ori habar n-ai ce scrie Biblia despre vorbirea in limbi și despre manifestarea darului in Biserica Primara, ori te prefaci.
Vechi 15.12.2017, 12:36:06
Cornel Urs's Avatar
Senior Member

Implicit

Problema o pui greșit.
Da, limbile ar fi mult mai eficiente decât google translate.
Problema nu e asta!
Problema e că mișcarea penticostalo-carismatică deși conține zeci de milioane de vorbiri în limbi, totuși nu înregistrează niciun caz de vorbire în limbi de tip Penticosta, ca semn pentru necredincioși, cu toate că misionarii carismatici au fost în țări exotice, de multe ori. Un exemplu concludent este misionarul Cornel Urs, trimis în Burundi. Acest escroc vorbește doar în limbi de tip extatic, care nu se înțeleg deloc și plătește traducător pentru a se înțelege cu băștinașii.

https://youtu.be/DZgomC36thE
Vechi 15.12.2017, 14:22:24
Senior Member

Implicit

Citat:
Cornel Urs, trimis în Burundi. Acest escroc vorbește doar în limbi
Unul in vorbeste in limbi in Burundi, altul pe forumu ortodox.
Simpatici, amandoi...

De obicei fac minuni mari.
Cand nu, se fac de minune...
Vechi 15.12.2017, 17:59:38
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul

Adica tu debitezi o traznaie si imi ceri mie sa ti-o argumentez si exemplific?
Cred ca tu duci lucrurile in zona ridicola maxima.

Scriptura intreaga este un exemplu in care Dumnezeu vorbeste cu oamenii.

Cum? Folosind pentru fiecare limba lui, greaca, engleza, franceza.

Sensul vorbirii este acela de suport pentru comunicare.

A inventa notiunea de "limbi straine" il transforma pe Dumnezeu intr-un ridicol nefunctional care inventeaza vorbiri straine si mecanisme complicate pe care noi oamenii sa nu le putem asuma.

Vorbirea in "limbi" este de fapt capacitatea pe care o dobandeste cineva, cu lumina si energia si puterea lui Dumnezeu de a "vorbi intr-o limba" si de "a fi auzit in alta".

Sfantul Paisie Aghioritul vorbea cu Parintele Cleopa, fiecare in limba lui, si se intelegeau perfect.
La fel sunt si alte exemple in care el vorbea greaca si celalalt auzea franceza.

Despre asta este vorba.

Capacitatea pe care o ofera lumina de a ne ajuta in comunicare.
Vechi 15.12.2017, 18:34:45
Cornel Urs's Avatar
Senior Member

Implicit

Acum, pocăitul ”Penticostal tradițional” va veni, sigur de victorie, cu versetul :

In adevar, cine vorbeste in alta limba nu vorbeste oamenilor, ci lui Dumnezeu; caci nimeni nu-l intelege si, cu duhul, el spune taine. (1Cor.14:2)

...zicând, uite, uite ce scrie!
Dar, în ignoranța lui, nu realizează nici acum că, fiind ”felurite limbi”, existau, pe timpul apostolilor, și limbi ca semn pentru necredincioși, de tipul celor vorbite la Penticosta.
Dacă tabloul nu este complet și ceva lipsește, atunci fenomenul nu este de la Dumnezeu. Duhul Sfânt nu vine cu jumătăți de măsură, El dă Bisericii tot, toate limbile, le traduce, profețește, vindecă, face minuni, etc.
Această harismă a limbilor practicată la pocăiți și la catolici ridică un mare semn de întrebare și motivul pentru care spun asta a fost deja amintit de câteva ori.
Aș dori să adaug, pretenția pocăiților că limbile lor bolborositoare sunt semnul unic și sigur pentru botezul cu Duhul sfânt este nebiblică.
Vechi 15.12.2017, 20:51:25
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul
Cred ca tu duci lucrurile in zona ridicola maxima.
Doar pentru cei care stiu bine povesti insa nu cunosc nici Scripturile si nici puterea lui Dumnezeu.
Citat:
În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul
Sensul vorbirii este acela de suport pentru comunicare.

A inventa notiunea de "limbi straine" il transforma pe Dumnezeu intr-un ridicol nefunctional care inventeaza vorbiri straine si mecanisme complicate pe care noi oamenii sa nu le putem asuma.
Daca te-ai calauzi dupa Biblia Ortodoxa, ai intelege ca ceea ce ai bolduit in postarea ta corespunde doar realitatilor lumesti.

Biblia subliniaza realitati duhovnicesti.
Nu e cazul sainventezi notiunea de limbi straine pentru ca Biblia vorbeste despre acestea si NU "il transforma pe Dumnezeu intr-un ridicol nefunctional". Nicidecum. Uite ce spune Biblia ta:

Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel Cap. 14
2. Pentru că cel ce vorbește într-o limbă străină nu vorbește oamenilor, ci lui Dumnezeu; și nimeni nu-l înțelege, fiindcă el, în duh, grăiește taine.
4. Cel ce grăiește într-o limbă străină pe sine singur se zidește, iar cel ce proorocește zidește Biserica.
13. De aceea, cel ce grăiește într-o limbă străină să se roage ca să și tălmăcească.
14. Căci, dacă mă rog într-o limbă străină, duhul meu se roagă, dar mintea mea este neroditoare.
19. Dar în Biserică vreau să grăiesc cinci cuvinte cu mintea mea, ca să învăț și pe alții, decât zeci de mii de cuvinte într-o limbă străină.
27. Dacă grăiește cineva într-o limbă străină, să fie câte doi, sau cel mult trei și pe rând să grăiască și unul să tălmăcească

NU penticostalii au "inventat notiunea de limbi straine".
Biblia ortodoxa a facut-o.

Last edited by Penticostalul Traditional; 15.12.2017 at 21:03:51.
Vechi 15.12.2017, 21:11:34
Senior Member

Implicit

Citat:
”Penticostal tradițional” va veni, sigur de victorie
Penticostalul Traditional nu se poate bucura de vreo "victorie" decat atunci cand discuta cu persoane sincere care vor sa citeasca si să înțeleagă Scripturile, care vor sa experimenteze lucarea curata a Duhului Sfant.

Cata vreme discuta cu persoane neavizate, care nu cunosc nici ce spune Biblia pe acest subiect, care nici nu au vreo experienta in domeniu si nici nu vor sa se informeze direct din Scripturi ci doar din traditiile omenesti sau din diverse filmulete traznite, NU poate fi vorba despre vreo victorie.
Vechi 15.12.2017, 22:31:24
Ali Baba Ali Baba is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2017
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Biblia subliniaza realitati duhovnicesti.
Nu e cazul sainventezi notiunea de limbi straine pentru ca Biblia vorbeste despre acestea si NU "il transforma pe Dumnezeu intr-un ridicol nefunctional". Nicidecum. Uite ce spune Biblia ta:
uite, ai pretentia ca bolborseala aia caricaturala este biblica?

ca simplu cititor, ca sa zic asa, mereu mi-am explicat pasajele respective asa cum spune gpalama mai sus. in sensul ca vorbeau o limba pe care n-o cunosteau, pentru a transmite mesajul. simplu si la obiect. dar ce spune PT mi-a adus o indoiala si e foarte posibil ca lucrurile sa fie mai complexe.
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul.
Vechi 16.12.2017, 00:25:02
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ali Baba Vezi mesajul
Mereu mi-am explicat pasajele respective asa cum spune gpalama mai sus. in sensul ca vorbeau o limba pe care n-o cunosteau, pentru a transmite mesajul. simplu si la obiect.
Userul gpalama spune povestile pe care le-a auzit sau le-a citit prin oaresce carti, NU in Biblie.

Spusele cum ca vorbirea in limbi inseamna DOAR ca un credincios predica paganilor intr-o limba pe care el nu o intelege insa interlocutorii lui, da, sunt istorisiri inchipuite.

Biblia vorbeste deslusit despre vorbirea in limbi ca RUGACIUNE adresata lui Dumnezeu.
In mod explicit. In repetate randuri. In mai multe versete.

Citat:
În prealabil postat de Ali Baba Vezi mesajul
uite, ai pretentia ca bolborseala aia caricaturala este biblica?
Eu prefer sa discut mai intai ce este, cu adevarat, vorbirea in limbi in Biblie.
Si abia apoi despre ibolboroseli, caricaturi si falsuri din zilele noastre.

Cum ar putea cineva sa isi dea seama ce este fals daca nu a vazut niciodata in viata lui, originalul? Daca nici macar nu vrea sa studieze singur in Scripuri pentru a avea informatii corecte despre original?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Vorbirea despre Dumnezeu George.m Spiritualitatea ortodoxa 28 02.02.2011 13:01:53
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10