Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.12.2017, 02:20:17
hurricane hurricane is offline
Banned

Data înregistrării: 17.04.2013
Locație: Romania, Piatra Neamt
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Nu te cred, nu te supara.
Orice comunitate care incalca normele Noului Testament se descalifica in a mai purta numele de Biserica.

Absolut de acord. Biserica crestina, nu confesiunea ortodoxa.
Da, insa nu numai ale lor ci si ale crestinilor.

Tot din Vechiul Testament sunt si versetele care sustin vestimentatia preotilor, cultul icoanelor sau al moastelor.

Nu i-am judecat pe ortodocsi pentru ca eu sunt mai pacatos decat ei.
Dar nu uita ca nici tie nu ti-a dat nimeni dreptul sa-i judeci pe penticostali.

E fals. Le gasesti si in Catolicism si Protestantism.

Aha, deci documentele Bibliei nu au vorbit nimic despre tinerea Duminicii.

Aceasta este corect. Nu e nimic rau in a pazi Duminica. Avem suficiente motive pentru aceasta. Insa e o greseala sa interzici unei comunitati crestine sa pazeasca Sambata, daca ea aceasta isi doreste.
  1. Nu ma supar absolut deloc, e fix alegerea ce vrei sa crezi si ce nu. In schimb te-as ruga sa nu mai faci afirmatii cu sens de adevar si de crestinism cand se vede de la o posta ca astea sunt doar parerile tale neargumentate. Si modul cum trunchiezi un text, lasa de dorit intentiile tale nevinovate. "Documentele" bibliei sunt niste carti si crestinismul nu s-a oprit doar la Noul Testament cu cartile care se regasesc in el "Dar sunt și alte multe lucruri pe care le-a făcut Iisus și care, dacă s-ar fi scris cu de-amănuntul, cred că lumea aceasta n-ar cuprinde cărțile ce s-ar fi scris." Ev. Ioan cap21,25 si deasemenea "Multe lucruri aveam să-ți scriu; totuși, nu voiesc să ți le scriu cu cerneală și condei" Ioan III cap 1,15 si mai sunt...cauta si vei gasi ca nu s-a scris absolut totul in Noul Testament. E si logic ca acelea sunt scrisori si doar ce au considerat ei la momentele acelea au scris. Dupa epistolele sfintilor apostoli au urmat si alte epistole ale sfintilor care au urmat.
  2. Ortodoxia nu este o confesiune, o religie, se numeste ortodoxie doar pentru ca exista sectele precum penticostalii si restul, ca sa se arate deosebirea dintre invataturile de credinta
  3. Normele Noului Testament, ce indrugi tu acolo mai ? :)
  4. Referitor la "Da, insa nu numai ale lor ci si ale crestinilor." tu citesti pe sarite, mai citeste odata aici caci crestinii nu au treaba cu iudeii si legamantul lor "Iata vin zile, zice Domnul, cand voi incheia cu casa lui Israel si cu casa lui Iuda Legamint Nou. Insa nu ca Legamantul pe care l-am incheiat cu parintii lor in ziua cand i-am luat de mana ca sa-i scot din pamantul Egiptului. Acel Legamant ei l-au calcat, desi Eu am ramas in legatura cu ei, zice Domnul. Dar iata Legamantul pe care-l voi incheia cu casa lui Israel, dupa acele zile, zice Domnul: voi pune Legea Mea inauntru lor si pe inimile lor voi scrie si le voi fi Dumnezeu, iar ei imi vor fi Mie popor" (Ier. XXXI, 31-33). "Nimeni nu pune petic de postav nou la haina veche...; nici nu pun oamenii vin nou in burdufuri vechi... ; ci pun vin nou in burdufuri noi si amandoua se pastreaza impreuna" (Matei IX, 16-17)."Legea si proorocii au fost pana la Ioan (Botezatorul) ; de atunci imparatia lui Dumnezeu se binevesteste si fiecare se sileste spre ea" (Luca XVI, 16 ; cp. Matei XI, 12-13)
  5. Catolicism impropriu spus(desi credca ai zis bine deoarece si-au format propria religie cu papa cap al lor) , poate romano-catolici ca asa s-au autoproclamat ei dupa schisma de biserica primara, protestantii sunt rodul romano-"catolicilor" ,iar penticostalii si restul rodul protestantilor si se tot scindeaza in "n" denominatiuni sectante si eretice.
  6. Dar sa disctuam despre ereziile sectare, si anume ca nu cinstesc sfanta cruce, nu cinstesc pe Maica Domnului, nu cinstesc pe sfinti, nu au sfinte taine, un nu continuu ,etc. Se vede si de unde sunt aceste erezii din necredinta, necredinta ca Hristos a lucrat si lucreaza prin sfintii parinti de-a lungul veacurilor, a impodobit biserica sa cu randuiala si cu frumusete, cu miliarde de sfinti care multi dintre ei nu sunt cunoscuti oamenilor, iar ereticii inca din cele mai vechi timpuri au fost rusinati si afurisiti din biserica(adica alungati) pana se indrepteaza din parerile lor proprii.

Last edited by hurricane; 08.12.2017 at 02:25:18.
Vechi 08.12.2017, 05:16:47
marivas6519 marivas6519 is offline
Member

Data înregistrării: 17.10.2017
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de hurricane Vezi mesajul
  1. Dar sa disctuam despre ereziile sectare, si anume ca nu cinstesc sfanta cruce, nu cinstesc pe Maica Domnului, nu cinstesc pe sfinti,
Dumneata ii faci eretici chiar si pe sfintii apostoli. Lor le corespund perfect caracteristicile enumerate de dumneata. Ei nici macar nu au pomenit-o pe Maica Domnului in epistolele lor si nu acceptau nicidecum cultul sfintilor (lucru lesne de dovedit cu Sfinta Scriptura).
Vechi 08.12.2017, 09:41:26
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

Da o urau pe Maica Domnului. As propune o noua banare la ce prostii debitezi.

Last edited by bairstow; 08.12.2017 at 09:50:14.
Vechi 08.12.2017, 09:55:58
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
Da o urau pe Maica Domnului.
Apostolii? Gresesti profund.
Ei o iubeau. Insa nu se inchinau ei.
Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
As propune o noua banare la ce prostii debitezi.
Ziceai ceva de ura?
Nu ma atinge. La palmaresul meu, o banare in plus sau in minus inseamna fix nimic.

Last edited by Penticostalul Traditional; 08.12.2017 at 10:40:43.
Vechi 08.12.2017, 08:25:46
Senior Member

Implicit

Citat:
se vede de la o posta ca astea sunt doar parerile tale neargumentate.
Sunt mai bine argumentate decat ale tale. Nu cu mult, ce-i drept.
Citat:
crestinismul nu s-a oprit doar la Noul Testament cu cartile care se regasesc in el
Corect. Insa Noul Testament este infailibil, pe cand crestinismul ulterior a adus si lucruri bune dar si greseli majore.
Citat:
Ortodoxia nu este o confesiune, o religie, se numeste ortodoxie
In acest sens al termenului, eu si multi alti crestini suntem pe de-a intregul ortodocsi.
Citat:
crestinii nu au treaba cu iudeii si legamantul lor
Crestinii adevarati au drept Carte Sfanta, Vechiul si Noul Testament.
Si au multa treaba cu iudeii, intrucat iudeii sunt radacina iar crestinii au au fost altoiti in maslinul iudaic. Romani 11: 13-18.
Citat:
Catolicism impropriu spus(desi credca ai zis bine deoarece si-au format propria religie cu papa cap al lor) , poate romano-catolici ca asa s-au autoproclamat ei dupa schisma de biserica primara
Exact la fel s-au atoproclamat si crestinii rasariteni, ortodocsi.
La acest capitol, nicio diferenta intre ei si catolici.
Citat:
Dar sa disctuam despre ereziile sectare, si anume ca nu cinstesc sfanta cruce, nu cinstesc pe Maica Domnului, nu cinstesc pe sfinti, nu au sfinte taine
Discutam: cei care au alte sfinte taine decat au avut Mantuitorul Hristos si Sfintii Apostoli, au in fapt, erezii sectare. Mai ales daca le pun deasupra Noului testament si le fac conditii ale mantuirii.

Insa penticostalii si toti toti crestinii adevarati cinstesc Sfanta Cruce, cinstesc pe Maica Domnului si cinstesc pe Sfinti.
Nu li se inchina, pentru ei se inchina doar Domnului si Dumnezeului celui Adevarat. Dupa cum le-a poruncit lor Mantuitorul Hristos.

Last edited by Penticostalul Traditional; 08.12.2017 at 08:44:50.
Vechi 08.12.2017, 09:37:52
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
Crestinii adevarati au drept Carte Sfanta, Vechiul si Noul Testament.
Scuză-mă, n-am văzut primele minute ale transmisiei: când ziceai că te-ai tăiat la puță?
Vechi 08.12.2017, 09:53:55
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Scuză-mă, n-am văzut primele minute ale transmisiei: când ziceai că te-ai tăiat la puță?
Ai avut azi-noapte ceva visuri mai putin crestinesti?
Vechi 08.12.2017, 10:58:32
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
Ai avut azi-noapte ceva visuri mai putin crestinesti?
Nu, de ce mă întrebi?
Păi dacă tot zici ce zici că pentru tine (doar te incluzi la categoria "Crestinii adevarati", nu?) ai "Carte Sfântă , Vechiul si Noul Testament" (aici mergea lejer un plural dacă e să mă întrebi pe mine. Și dacă nu mă întrebi, tot plural trebuie), te întreb din nou: când ai purces la Sfântul Procedeu?
Vechi 08.12.2017, 11:42:23
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu, de ce mă întrebi?
Pareai cam dezorientat si vorbeai incoerent ceva despre nu stiu ce puta.
Citat:
Păi dacă tot zici ce zici că pentru tine (doar te incluzi la categoria "Crestinii adevarati", nu?) ai "Carte Sfântă , Vechiul si Noul Testament" (aici mergea lejer un plural dacă e să mă întrebi pe mine. Și dacă nu mă întrebi, tot plural trebuie)
Sigur ca ma includ in categoria "crestini adevarati".
Tu ai alta parere despre tine?

Iar Biblia este o Carte. Cartea Sfanta a crestinilor. O carte formata din mai multe carti. Ea cuprinde Vechiul si Noul Testament.

Citeste aici: https://ro.orthodoxwiki.org/Sf%C3%A2nta_Scriptur%C4%83
Sfânta Scriptură (Biblia) este cartea dumnezeiască, sfântă, a cres™tinilor. Biblia cuprinde Vechiul Testament, format din 39 de cărt›i canonice s™i Noul Testament, format din 27 de cărt›i canonice, având în total 66 cărt›i canonice.

Crezi ca teologii ortodocsi care scriu pe ortodoxwiki, au purces la sfantul procedeu?

Last edited by Penticostalul Traditional; 08.12.2017 at 11:47:33.
Vechi 08.12.2017, 12:10:02
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

Eu nu m-am referit la tine si la adventist. Pe de alta parte daca adventistul are dreptate ori esti si tu adventist ori nu inteleg de ce nu treci la ei. Spui ca adventistul are explicatii mai bune. Atunci explica versetul ca Iisus desfinta sambata din evanghelia lui Ioan. Apropo noi nu ne închinăm la Sfânta fecioară Maria ci doar ne ruagam ei.
Subiect închis