![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iar la mesajul meu, iarăsi răspunzi la altceva decât am afirmat. Eu am scris că botezul nu s-ar repeta (sau nu l-ar fi repetat atunci, părintele Galeriu si probabil Anania) pentru catolici, respectiv nici pe al protestantilor dacă era făcut în numele Sfintei Treimi. Iar că pe catolici i-ar fi recunoscut ca Biserică dacă acestia ar fi renuntat la dogmele adăugate după sinoadele ecumenice. N-am înteles, însă, cum vezi tu revenirea catolicilor la ortodoxie? Rebotezându-se toti? Repetând slujba cununiei cei căsătoriti? Rehirotonindu-se preotii?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu bre. Renunta Papa la ceea ce ortodocsii considera a fi inovatii si gata. |
|
||||
|
||||
![]()
@iuliu: Păi nu asta ziceam si eu? Dar nu stiu dacă e Cătălin de acord.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa-i vezi pe urma pe ultrasii lor cum se ingradesc de ereziile Papei si-l acuza ca a renuntat la dogmele catolice. :) |
|
||||
|
||||
![]()
Păi dacă el e de acord, tu esti de acord, eu sunt de acord... din partea noastră unirea e ca si făcută. Numai dacă nu are Antonia ceva împotrivă.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Dar eu n-am contestat niciodata iconomia, dimpotriva, am scris tot timpul despre ea. Biserica poate aplica iconomia sau acrivia, niciuna din ele nu este gresita. Sau se poate aplica in unele zone iconomia si in altele acrivia, cum se intampla si acum (din cate stiu grecii nu aplica iconomia, ii boteaza si pe catolici). Cred ca s-a inteles ca iconomia nu inseaman ca se recunosc tainele din afara ortodoxiei. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iconomia si acrivia tin de aplicarea mai îngăduitoare sau mai strictă a canoanelor. Însă în privinta Sfintelor Taine, ele ori sunt, ori nu sunt; n-ai cum să faci iconomie.
Știu, vom muri. Dar cîtă splendoare! (Daniel Turcea) Last edited by CristianR; 24.04.2017 at 21:45:22. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E mai usor de inteles prin faptul ca un Botez nu poate fi repetat, e canon apostolic. Nimeni n-ar putea reboteza un catolic daca botezul la catolici ar fi considerat valabil de catre ortodocsi. E simplu. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
În a doua frază spui că un catolic se rebotează dacă vine la ortodocși, dacă înțeleg bine. Prin urmare botezul lor nu e veritabil. În cazul în care s-ar întoarce toți catolicii atunci nu s-ar (re)boteza, iar dacă se întoarce câte unul, atunci se (re)botează? E aiuritoare argumentația, iartă-mă. Mi se pare evident că nu există altă soluție logică decât admiterea oricărui botez făcut în numele Sfintei Treimi.
Știu, vom muri. Dar cîtă splendoare! (Daniel Turcea) Last edited by CristianR; 25.04.2017 at 21:59:13. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|