![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Ma uit la sinaxa pe sarite. Mama, ce melca de cotoroanta are traducatoarea aia, care traduce ce zice babeta aia care citeste.
Oy vey, a tunat si i-a adunat. Mai bine intru pe forumurile de la Bioware, sa vad cand e viitorul xpac dupa kotet. Vreau sa vad ce face Outlanderul dupa ce l-a anatemizat pe Valkorion. :)
|
|||
|
|||
|
Pe Korriban! sunt chiar multi...si pariez ca majoritatea greci si slavi. Priceless: se vad niste preacucernici filmand cu telefonul. Sf. voastre, daca nu va faceti si selfie, ca pustoaicele de 12 ani, nu aveti ambitie.
|
|||
|
|||
|
Eu nu m-am uitat - daca pui mouse-ul pe bara de scroll poti vedea un preview de la orice moment si asa am procedat. Am vazut ca e acolo Ciprian Stanciu ala, Sava cu tot cu colanti, dar am citit undeva ca lipseste parintele Zisis. Nu stiu ce s-o fi intamplat, probabil s-au certat intre ei cum e firesc cand apar asemenea miscari.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Halelujah!
|
|||
|
|||
|
Mai bine ne-am ruga sa le vina mintea la cap decat sa-i lasam sa se rupa intre ei.
Desi se pare ca trebuie o minune cum nu a fost de pe timpul sfintilor din pustia egipteana. :D |
|
|
|||
|
|||
|
,,Îmi place" tonul ,,neutru" al comentariilor!!! ,,Admir" preocuparea unora pentru adevăr!!!
Părintele Zisis a lipsit, dîn frica de neprevăzut. Asa a simtit ca e bine si asa a facut. A explicat motivele neparticiparii, deci prin fapta și cuvânt a transmis un mesaj constructiv. Au fost peste 1000 de persoane, iar absenta sa a fost o lectie ziditoare, deoarece i-a determinat pe participanți sa aibă o atitudine ponderata. Ceea ce s-a și întâmplat. Este important sa observe cât mai mulți oameni diferențele dintre ecumenism și ortodoxie. Acest lucru necesita răbdare și dorința de a afla adevarul. Mântuirea nu e obligatorie. Nu omul este cel care stabilește regulile mântuirii, ci Hristos. Așa ca aceia care doresc mântuirea trebuie sa aibă grija pe cine asculta. Într-o biserica din București, preotul ecumenist spunea ca nu contează dacă ne facem cruce de la dreapta la stânga sau invers! N-am putut sa ascult continuarea... Vai de bieții creștini care casca gura la așa ceva și înghit asemenea baliverne ecumeniste! Părintele Ciprian Staicu a subliniat și exagerările apărute la unii preoți nepomenitori. Un lucru onest care merita apreciat. Pe blogul părintelui Ciprian Staicu, se pot citi informații despre aceasta sinaxa. Dacă suntem corecți, trebuie sa vorbim si despre exagerările ecumenistilor și despre cele ale unor nepomenitori. |
|
|
|||
|
|||
|
Pai da, e bine ca le vine mintea la cap, si nu mai ii ataca pe preotii legitimi, adica pomenitori. Partea nasoala e ca inca sint grecoteii leading guitar in orchestra asta, in special grupul radical (cum altfel?) de pitecantropi in negru, pardon, "calugari aghioriti cu viata sfinta". (!!!!).
Deasemenea, par sa inceapa sa inteleaga, greu si incet inca, ca doar un Sinod ortodox (facut cu epsicopi valizi si reprezntativ pe bune) poate rasturna Sinodul din Creta. Sindoul din Creta nu a fost eretic, ci dubios, confuz si plin de laxisme si ambiguitati, probabil intentionate de Bartolomeu si mai ales de cei dinn spatele lui. Ca de obicei, eu imi dau seama ca lupta dintre ecumnistii extremisti/sincretisti si antiecumenistii nepomenitori e de fatada, fiind toti mainile aceluaisi trup: un trup care miroase nu a mir sau tamaie, ci a amoniac sau hidrogen sulfurat. Vulgul normal ca nu intelege nimic, ca de obicei cand e vorba de turma pietista si aproape idolatra, si se aglutineaza orbeste in vreuna din tabere, anume "avem acelasi Dumnezeu, nu conteaza dogmele" vs "doar nepomenitorii si cei care ii urmeaza sint ortodocsi cu har, restul nu au". Sper sa apuc ziua cand enervantul monahism rasaritean va fi curatat de uscaturi fanatice, sau chiar desfiintat pe bune. Oricum, trebuie pus in slujba Bisericii, nu a fanatismului local sau jocurilor de putere intre eunucii barbosi in negru.
|
||||
|
||||
|
Citat:
La fel cum nu ne pasa ca fostii vechi credinciosi care au intrat in comuniune cu Moscova prin acordurile Edinoverie isi fac cruce cu doua degete. Cred ca ortodocsii nostri de rit vestic chiar fac invers. Acum, depinde ce vroia sa zica preotu cu asta. Daca a fost doar sa, si poate sa ii obisnuiasca un pic cu diferentele de rit, mai ales daca Comisia Internationala avanseaza anul asta, fix sa nu isi dea freak out daca, printr-un miracol, gasim o formula care sa cada ambele parti de acord. Daca a fost "Hai, bre, Marea Schisma a fost o treaba relativa. Sunt la fel in fata lui Dumnezeu si aia" da, o dam in post-modernism ecumenist. Citat:
|
||||
|
||||
|
serios?! Chiar conteaza chestia asta? Oare va trimite Dumnezeu un om in iad doar pentru faptul ca si-a facut semnul crucii de la stanga la dreapta si nu invers?