Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.03.2017, 16:32:33
flying's Avatar
flying flying is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2010
Locație: MIGREZ PRIN DIFERITE LOCURI ALE INIMII IN CAUTAREA LUI DUMNEZEU
Religia: Ortodox
Arrow

Citat:
În prealabil postat de Lancelot Vezi mesajul
asa o fi, cum zici aici, dar tu esti dusmanos de felul tau, mai flying! asta nu e ceva gigea.
Cred ca ai avut o mama sufocant de protectoare ,lucru care te-a lasat necopt chiar si la varsta ta.Nu mai plange ca o scolarita care si-a rupt unghia.Am crezut ca esti barbat.

Nu inteleg ce fel de gandire poti sa ai ,asteptand aprobare in lucruri evident gresite pe care le afirmi.Vii pe forum si ne spui cum Biserica e rea si tu esti bun si astepti sa te mangaiem pe crestet si sa-ti dam bombonele?Trezeste-te.
Vechi 30.03.2017, 17:17:47
Lancelot Lancelot is offline
Banned

Data înregistrării: 04.01.2017
Implicit

Citat:
În prealabil postat de flying Vezi mesajul
Cred ca ai avut o mama sufocant de protectoare ,lucru care te-a lasat necopt chiar si la varsta ta.Nu mai plange ca o scolarita care si-a rupt unghia.Am crezut ca esti barbat.

Nu inteleg ce fel de gandire poti sa ai ,asteptand aprobare in lucruri evident gresite pe care le afirmi.Vii pe forum si ne spui cum Biserica e rea si tu esti bun si astepti sa te mangaiem pe crestet si sa-ti dam bombonele?Trezeste-te.
bati campii, esti dusmanos pentru ca asa esti tu, asta e o constatare. si, desi stiam asta dinainte am constatat-o si din felul in care ai abordat acest topic, ai preferat sa te iei de mine in loc sa raspunzi baiatului:

Citat:
În prealabil postat de VHAlexandru Vezi mesajul
Doamne ajuta ! Am asistat intr-o zi la o discutie despre sexualitate care m-a lasat putin in "ambiguitate " :)).
Persoana respectiva spunea ca nu ar fi pacat sa ai relatii trupesti folosind metode contraceptive (medicamente, prezervativ, etc), sau intretinerea lor in perioade in care fertilitatea e scazuta . Eu stiam ca relatia trupeasca exista doar pentru procreere ,si nu pentru descarcare fiziologica .
Care dintre noi greseste ?
eu asta am facut, bine sau rau i-am raspuns, am incercat sa-l ajut. cand un tanar isi pune astfel de intrebare inseamna ca exista carente in educatia lui, importante. e foarte posibil s-o ia pe un drum gresit, spuneti-i sa astepte, sa stea curat pana-si va cunoaste femeia sortita, sa se cunune cu ea si sa traiasca fericiti pana la adanci batranete! spuneti-i asa si exista multe sanse sa ajunga altceva. dar poate reuseste sa inteleaga ca ceea ce este natural este normal si atunci va putea, candva, s-o ia si pe calea voastra.

ps.si nu face pe ala durul cu mine ca pierzi la scor, din orice punct de vedere, si fizic si intelectual. te invat fizica si te bat fizic, de exemplu, sau te invat istorie si te bat de-ti rasuna istoria in cap! verstehen, dusmanosule?
Reply With Quote
Vechi 30.03.2017, 13:21:45
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

Problema acestui topic, la fel ca multe altele, e abordată în două modalități: de la Dumnezeu către om și lume sau de la lume către (eventual) Dumnezeu. Asta este, în fond, diferența între omul credincios și cel necredincios. Primul încearcă să priceapă ce vrea Dumnezeu să-i spună. A înțeles că Dumnezeu nu ne-a lăsat singuri, ci că ne-a vorbit, de milenii, și că ne vorbește încă. Felul Lui de a ne comunica este cu totul deosebit, căci se adresează inimii.

Legile Sale ne sunt lăuntrice, sunt scrise în inimile noastre. Când auzim cuvintele lui Hristos scrise în Evanghelie, le regăsim în adâncul nostru. Cuvântul care pătrunde în noi din afara simțurilor se întâlnește cu adevărul care a fost de la început sădit în inimile noastre.

De aceea, a asculta de Dumnezeu înseamnă să fii într-o tot mai deplină conformitate cu tine însuți. Tot ce vine de la El este purtător de sens. Există o rațiune pentru care sexualitatea nu e lăsată la voia întâmplării și pentru care ea trebuie să fie precedată de iubire. Numai în felul ăsta poți rămâne în unitate lăuntrică.

Există multe alte rațiuni în toate cuvintele pe care ni le-a adresat și care pot fi descoperite. În general, ceea ce este numit ca păcat e ceea ce ne îmbolnăvește, ne fărâmițează, ne omoară, ne secătuiește de puteri sufletești, ne deprimă; iar ce este virtute unifică, repară, construiește, dă viață și bucurie.

Last edited by CristianR; 30.03.2017 at 13:24:26.
Reply With Quote
Vechi 30.03.2017, 13:22:43
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:

reproducerea este un fenomen biologic, intelegi, mai flying?, tot ceea ce este viu se reproduce, constientizezi asta? biologic!
Deci iata ca "sexul este legat de reproducere. Pana si tu intelegi asta. :)
Citat:
adica vine un tip la tine si-ti arata cum se reproduc in natura fiintele vii, punct cu punct. si acum, vezi tu, mai flying?, iata ca exista fiinte vii care gasesc in acest act biologic placere! sigur, religia zice ca exista aceasta placere pentru ca nu ar fi fost posibila popularea lumii, dar ai auzit de fotosinteza, mai flying? o fi si acolo ceva placere, na, nu zic nu...
Toate fiintele vii care "fac sex" o fac pentru ca gasesc in actul respectiv placere. Nici una nu ar face-o daca nu ar exista placerea.
Nu ar fi existat nici libertatea ta de a "face sex" si a bate campii despre asta daca te-ai fi inmultit prin fotosinteza. Tot religia spune ca omul e un pic mai mult decat o planta, planta este un fel de robot primitiv care are menirea sa le asigure celorlalte vietuitoare cele necesare vietii, de la om se cere ceva mai mult. :)
Reply With Quote
Vechi 31.03.2017, 02:19:17
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46
Citat:
În prealabil postat de Lancelot
, iata ca exista fiinte vii care gasesc in acest act biologic placere!...
Toate fiintele vii care "fac sex" o fac pentru ca gasesc in actul respectiv placere. Nici una nu ar face-o daca nu ar exista placerea...
Numai omul este prostit de placere, celelalte animale nu fiindca la ele nu este vorba de nicio placere ci despre instinct de rerproducere/rut.
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)

Last edited by Demetrius; 31.03.2017 at 04:59:42.
Reply With Quote
Vechi 30.03.2017, 20:31:20
bluester's Avatar
bluester bluester is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2012
Locație: Constanta
Implicit

Citat:
daca esti pregatit fizic si psihic sa faci sex si ai cu cine fa-o! protejati-va si faceti sex, tata! faceti pana ia foc salteaua!
apoi, ne miram de vagabondajul sexual din Romania.

Apropo, HPV se transmite chiar si protejat... deci, incurajeaza in continuare astfel de comportamente... si o sa le faci numai bine, ca doar viata e scurta... si o sa fie si mai scurta cu cancer de col uterin sau laringian.
Reply With Quote
Răspunde