![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Desigur ca toata aceasta logica a vamilor dispare in momentul in care ti-ai spovedit pacatele( spovedanie generala) si ai distrus toate probele reale ale diavolului impotriva ta si nu va mai avea cu ce sa te agate,deci nu va mai exista practic nici o vama pentru tine.Dar asta e o lupta continua pacatuiesti ,te spovedesti ,iar pacatuiesti iar te spovedesti...
|
||||
|
||||
![]()
Felul acesta de lupta inseamna impotmolire si baterea pasului pe loc. E o lupta cam ca in primul rezbel mondial, cand mai avansau nemtii un pic, mai avansau francezii un pic, pana ce sfarsitul razboiului i-a gasit tot acolo unde i-a gasit inceputul, doar ca mai putini la numar. Asta este "nimic nou pe frontul de vest" si nu lupta. Lupta crestina poate fi castigata intr-un singur fel: atunci cand pacatuiesti, te spovedesti, apoi nu mai pacatuiesti. Cel putin nu cu aceleasi specii de pacat. Atunci poti vorbi de progres pe campul de lupta, atunci poti vorbi de eliberare de teritoriu.
|
||||
|
||||
![]()
Corect, de ex vorbirea deșartă.
|
|||
|
|||
![]()
vad ca "teologii" nu comenteaza obiceiul romanilor de a pune niste banuti in sicriu pentru a avea mortul cu ce sa-si plateasca drumul si a trece de "vami". nu poate fi o simpla coincidenta cu styx, charon, cerber si hades.
|
|
||||
|
||||
![]()
Eu nu-s teolog de nicio culoare, da' io n-am pus bani în sicriu.
E drept, eu îs calic. Rău.
|
||||
|
||||
![]()
macar un cec. De card nu pomenesc, ca ala are cip
|
|||
|
|||
![]()
-cirip. Mai ales primavara.
|
|||
|
|||
![]()
Obiceiul respectiv este o deviație de la dreapta credință. Asta nu înseamnă că nu există vămi.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.teologie.net/2011/07/14/i...reoti-24-vami/ |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Plânsul de Vineri seara -Sf Efrem Sirul: "O, suflete nepricepute, o suflete fara simtire, care ti-ai urat viata cea vesnica! Pana cand obiceiul cel rau, cu pofte blestemate, te va robi pe tine? Oare nadajduiesti, in levenirea ta, ca intarzie de-a veni sfarsitul tau? Nu! Caci va veni la tine ca un fulger! Atunci cand nu te astepti, il vei auzi cum te striga sa-ti platesti vama. Privegheaza, o, suflete, cu lacrimi rugandu-te!" Deci, cum ne plătim vama? Cu rugăciune și lacrimi (pocăință), la fel cum spune și Părintele Pruteanu, dar nu cu lumânări, prosoape și altele. :) Last edited by simpllu; 23.03.2017 at 22:26:35. |
|