![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://orthodoxinfo.com/death/tollhouse_debate.aspx |
|
|||
|
|||
![]()
Irelevant! Sf. Damaschin vorbeste de judecarile privata si publica asupra sufletului.
Ce nu e dogma, poate fi inselare. Si nu, "sfintii" nu sint infailibili in ortodoxie. Poate la cei de la Radeni... Eu refuz sa cred prostia asta. Punct.
|
||||
|
||||
![]()
Bine mă, am înțeles, gata.
|
|||
|
|||
![]()
Irelevant! :)
|
|
|||
|
|||
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Nu trebuie sa ne jucam cu astfel de vorbe. Doar Hristos este fara de pacate. Sfintii, in calitate de prieteni ai lui Dumnezeu, au acces la unele taine ale Sale. E o blasfemie sa ne credem mai presus decat sfintii. Trebuie sa stim unde ne e locul.
Comunistii ziceau ca nu exista Dumnezeu, iar acum e la moda sa spui ca sfintii au gresit si ca sinodul de la Creta a primit procura de la Dumnezeu sa imparta Adevarul!!! ![]() ![]() Doamne, fereste! Nu sfintii au nevoie de evlavia noastra, ci noi avem nevoie de ei. Ei petrec in ceruri la fel de frumos, indiferent daca ii pretuim sau ba. Nu poate sinodul de la Creta sa-i alunge din Rai. Ceea ce poate, asta va face. Adica ii va indeparta de Rai pe cat mai multi. Antihrist trebuie sa vina. Ce multi sunt cei care ii pregatesc calea... |
|
|||
|
|||
![]()
Nici saccsiv nu poate sa bage in rai sau sa scoata de acolo pe cine vrea, asta e beleaua. :)
Multi cred ca au fost greseli la sinodul ala. Dar cei mai multi inteleg ca greseala celor care s-au despartit de ierarhi este infinit mai mare. Eu nu am vazut pe nimeni sa laude sinodul ala aici pe forum. Dar asta nu inseamna ca oamenii vor sa devina sectari asa cum sunteti voi. Dar oamenii se uita si la cei care le propun sa reactioneze agresiv. Si cand vad cine sunt si ce idei au astia care vor sa salveze ortodoxia, se iau cu mainile de cap. :) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://ortodoxinfo.ro/2017/03/06/vid...tian-mihalcea/ Cine ai vrea sa fie cei care mai trag cate-un semnal de alarma? N-or fi ei niste doctoranzi din Apus si nici nu-si fac complexe din astă pricină. Dar au invatat ortodoxia de la mamica lor si din cartile scrise de aceia despre care nu se invata la facultatile de teologie din Apus. |
|
|||
|
|||
![]()
Am vazut aia si nu-s de acord cu felul in care a procedat. Dar asta tot o sa se intample pana la urma, daca nu pleaca aia de buna voie, o sa-i scoata cu politia si tot o sa-i scoata. Situatia de acum nu poate ramane asa, nu pot exista unii care pomenesc episcopul si altii care nu fac asta. Daca nu aveti destula sustinere ca sa preluati puterea, atunci ori va cereti iertare si sperati ca ierarhii sa va ierte, ori va despartiti de tot si gata. " Prigoana" e absolut normala si daca aveti dreptate si daca nu aveti dreptate. :)
|
|