![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
ps: DE CE la nici un sinod ecumenic, nu se pomeneste de aceste vami ale vazduhului?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sinoadele ecumenice nu pomenesc despre vami sau alte invataturi pentru ca Sinoadele se tineau cand aparea o erezie si trebuia clarificata invatatura. Invatatura este in Sfanta Scriptura si Sfanta Traditie, doar o mica parte a fost dezbatura la Sinoade. Daca ar fi doar cea de la Sinoade ar insemna ca dogmatica ar trebui sa contina doar o pagina. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Despre vami inveti in facultate. :)
|
|
||||
|
||||
![]()
uite la chestia asta nu m-am gandit
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by catalin2; 20.03.2017 at 14:45:30. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Exact! E ca si cind ai zice "Dracii te judeca inaintea lui Dumnezeu". Blasfemie si erezie, si un chior poate vedea. De ce niste sfinti au sustinut asta? Pai erau si ei oameni, si, repet, indiferent de ce cred prostii de pietisti sanctolatri care nu vad padurea (Biserica) din cauza copacilor ("sfintii"), "sfintii" nu sint infailibili! Au sustinut din motive de loialism organizational, adica, era o cale de a speria omul ("uite ma, mai bine nu fac cutare pacat, ca ma intilnesc cu oribilii aia dupa moarte si ma iau la treispe-paispe") ca sa nu mai faca prostii. Cu alte cuvinte, (inca) o minciunica de dragul moralitatii si propagandei. Nici o organizatie ideologica sau religioasa, sau chiar stiintifica, nu a scapat de aceasta stranie si ubicuitara legitate: slujirea unui mare adevar se face doar (si) cu citeva minciunele, acolo...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De ce nu poti spune ca nu crezi ca exista ? Sa spun sincer, nici eu nu prea cred ca exista dar de aici pana la a da sentiinte e cale lunga. E o diferenta intre a spune ca nu crezi ca exista si a spune ca nu exista. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
asta am inteles si eu din ce zice catalin, dar mi s-a parut atat de neverosimil ca n-am intervenit ca sa nu spun vreo tampenie. ma gandesc ca daca ar exista acele vami ar fi ceva gen raurile spre infernul lui hades, stiu ca exista traditia sa pui un banut in sicriu, deci e o mostenire pagana, probabil numai la ortodocsi.
|
|