![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Dragilor, ortodoxia este despre reguli lumești sau despre reguli dumnezeiești?
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
edit.vreau sa spun ca nu cred ca primeaza regulile bisericesti ci comunitatea crestina, oamenii. Last edited by Lancelot; 28.02.2017 at 12:06:10. |
|
|||
|
|||
![]()
Sunt trei intelesuri ale Bisericii, pe langa cladire si comunitatea credinciosilor este si sensul cel mai important, institutia lasara de Hristos, care este Trupul lui Iisus si al carei Cap este Hristos. In acest ultim inteles Biserica este infailibila, fara greseala, la fel ca si Capul Sau.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ratoon has a good point.
"Infailibilitatea" sfintilor e o mare prostie, posibil erezie.
|
||||
|
||||
![]()
De acord că nu există o infailibilitate a sfinților, ci a Duhului Sfânt, despre care Hristos a spus: ''Acela vă va învăța toate și vă va aduce aminte despre toate cele ce v-am spus Eu.''
De aici derivă infailibilitatea Bisericii, care a fost întemeiată la Cincizecime, prin pogorârea Duhului peste apostoli. Și nu a avut ca rezultat o infailibilitate a fiecăruia dintre ei luați individual, ci doar în sinodalitate. Deci putem spune că sinoadele ecumenice ale Bisericii sunt infailibile. Ne mai trebuie, însă, și nouă Duh Sfânt, ca să și pricepem mărturisirile lor.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nici sinoadele. Ci invatatura Bisericii vazuta de Sf. Vincentiu de Lerini: "ceea ce pretutindeni, dintotdeauna si de catre toti s-a propovaduit".
|
|||
|
|||
![]()
eu nu cred ca asta se spune, eu cred ca biserica a luat nastere odata cu botezarea celor 3000 de oameni de toate natiile. asta e important, cu apostolii lucrurile erau clare, botezul celor 3000 e important. din cauza asta nu cred ca biserica are catusi cea mai mica legatura cu o constructie/cladire ci ca biserica inseamna comunitatea celor ce cred in Hristos.
|
|