Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.02.2017, 11:55:52
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de simpllu Vezi mesajul
Citesc și văd chiar și în această frază ruptă din context se spune că "Acela ce nu se mânie în deșert", dar mă tem că am vorbit degeaba, așa cum bănuiam.
"iar făcându-ne răi
ne facem nouă vrășmaș pe Acela
ce nu se mânie în deșert."

Probleme stimabile ?
Apoi stimabile ia explica tu cum e cu Sodoma & Gomora si Potopul.Ai cuvantul stimabile. Sa te vad. Hai explica.

Last edited by Copacel; 14.02.2017 at 11:59:56.
Reply With Quote
Vechi 14.02.2017, 11:59:27
simpllu simpllu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Implicit

Ce spun eu și ce pricepi tu. Eu m-am referit la faptul că Dumnezeu nu se "enervează" cum ai spus tu. Pricepe că Dumnezeu nu este așa cum ni-L imaginăm noi, după percepțiile noastre pătimașe, lucru pe care tu refuzi să-l înțelegi sau refuzi să crezi că inițial ai spus o prostie.
Reply With Quote
Vechi 14.02.2017, 12:06:04
Banned

Implicit

Citat:
Ce spun eu și ce pricepi tu. Eu m-am referit la faptul că Dumnezeu nu se "enervează" cum ai spus tu. Pricepe că Dumnezeu nu este așa cum ni-L imaginăm noi, după percepțiile noastre pătimașe, lucru pe care tu refuzi să-l înțelegi sau refuzi să crezi că inițial ai spus o prostie.
Asculta domne' nu incerca sa-o intorci ca la Ploiesti .Rapunde la intrebare:
Sodoma & Gomora si Potopul. Ai cuvantul.Te ascult.Deci mai repet:Sodoma & Gomora si Potopul.Te ascult, ai cuvantul.
Reply With Quote
Vechi 14.02.2017, 12:19:08
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Copacel Vezi mesajul
Asculta domne' nu incerca sa-o intorci ca la Ploiesti .
Uite aici afirmația ta: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...postcount=1424

Și răspunsul: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...postcount=1425

Citat:
Rapunde la intrebare:
Sodoma & Gomora si Potopul. Ai cuvantul.
Când o să-mi demonstrezi că Dumnezeu se "enervează", o să mă străduiesc să-ți răspund.
Reply With Quote
Vechi 14.02.2017, 12:38:44
Banned

Implicit

Citat:
Când o să-mi demonstrezi că Dumnezeu se "enervează", o să mă străduiesc să-ți răspund.
Cateva repere care imi in minte:
Levetic 26,
Ieremia 43,
Sodoma & Gomora,
Potopul.
Intamplarea cu Sfantul Ioan Gura de Aur:
citez doar: "Atunci Sfantul Ioan, mustrand aceasta faradelege cu aspre cuvinte, ca o practica pagana intrata in crestinism, imparatul cu toti ai sai au trimis noaptea ostasi inarmati si au scos pe Sfantul Ioan Gura de Aur din biserica si l-au dus in exil pe ascuns, tocmai in cetatea Cucuzo din Arabia. In urma, mania lui Dumnezeu a venit peste Constantinopol. Ca un foc urias a ars acoperisul bisericii Sfanta Sofia si o parte din cladiri si din palatul imparatesc si toti au cunoscut ca este pedeapsa Dreptului Judecator."

http://www.crestinortodox.ro/sarbato...ur-142622.html

Stimabille nu te juca cu mania lui Dumnezeu. Cum spune si sfantul nostru Arsenie Boca, "nu lovii cu piciorul in tzepuse.Nu-l mania pe Dumnezeu."
Dumnezeu este iubitor si milos, dar in acelasi timp este si drept.De aceea stimabile, Dumnezeu spune sa nu ne razbunam caci razbunarea a LUI Este.

De aceea stimabile vom avea si o Apocalipsa in care se va varsa mania lui Dumnezeu peste neamul nostru omensc curvar si peste diavol.Si bine ar fi
sa nu te afli, iar daca te-ai fi vei aflat , mai bine nu te-ai fi nascut (asa cum spune Insusi Hristos).

Deci ia aminte stimabile ca virgula cu mania lui Dumnezeu nu e de gluma sau de joaca.

Dar sa revenim: raspunde stimabile la intrebarile mele:Sodoam & Gomora, Potopul .Cum le explici.Sunt tare /foarte curios cum le explicati voi cei care credeti ca Dumnezeu este numai iubire flower-power, fenghsui de fericire.
Deci cum explici Sodoma & Gomora si Potopul ?
Reply With Quote
Vechi 14.02.2017, 12:54:05
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
Deci cum explici Sodoma & Gomora si Potopul ?
E evident ca Sodoma si Gomora sunt niste mituri iar potopul a fost unul local.
Reply With Quote
Vechi 14.02.2017, 12:55:01
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
E evident ca Sodoma si Gomora sunt niste mituri iar potopul a fost unul local.
Cine stie , in viitorul apropiat s-ar putea sa se scoata o editie a Bibliei in care
asa se va trece.
Reply With Quote
Vechi 14.02.2017, 11:59:54
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
"iar făcându-ne răi
ne facem nouă vrășmaș pe Acela
ce nu se mânie în deșert."

Probleme stimabile ?
Pai are dreptate Ovidiu. Trebuie tu sa demonstrezi ca faptul ca hiphoperul canta pe versurile martirului, l-ar mania pe Dumnezeu. Mie mi se pare un lucru folositor. Asa ajung versurile alea la urechile tinerei generatii.
Reply With Quote
Vechi 14.02.2017, 12:08:50
Senior Member

Implicit

Cu siguranță dacă hiphoperul se va pocăi sincer, va ajunge la o măsura în care să-și dea seama că există și alte căi de a-și propovădui credința. Și nu pentru că această cale l-ar afecta (supăra) pe Dumnezeu, care nu este pătimaș.
Reply With Quote
Vechi 14.02.2017, 12:23:19
Banned

Implicit

Citat:
Cu siguranță dacă hiphoperul se va pocăi sincer, va ajunge la o măsura
Asculta stimabile putin.Deci acele vesuri au voie si dreptul sa le zica sau sa le cante numai si numai cei care au patimit la fel ca Radu Gir sau doar mucenicii au voie sa se atinga cu el.Numai ce-i care si-au spalat pacatele in sange au voie sa se atinga de acele versuri.
Iar daca avansai putin pe calea pocaintei si nu a cartillor din biblioteca numai
trebuia sa-ti spun toate chestiile astea, care sunt atat de limpezi si evidente.
Reply With Quote
Răspunde