Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.12.2016, 16:15:33
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Definitia data de Catalin Sfintei Traditii, a fost deja contestata de trei ortodocsi.
În ce mă privește nu am negat-o, ci am vrut doar să adaug și altă accepțiune. Fără a spune, totuși, că definiția dată de Cătălin este greșită, am vrut să arăt că eu înțeleg și altfel, spre completarea accepțiunii.
În general când am dispute cu Cătălin nu neg afirmațiile lui (nu neg, deltfel, catehismul ortodox), nu spun că sunt false ori greșite/neadevărate, ci îmi pare că sunt incomplete și încerc să aduc o dimensiune în plus din cele care cred că există cu adevărat. Dacă mă înșel, să fiu iertat!
Reply With Quote
Vechi 01.01.2017, 23:44:58
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan67 Vezi mesajul
În ce mă privește nu am negat-o, ci am vrut doar să adaug și altă accepțiune. Fără a spune, totuși, că definiția dată de Cătălin este greșită, am vrut să arăt că eu înțeleg și altfel, spre completarea accepțiunii.
În general când am dispute cu Cătălin nu neg afirmațiile lui (nu neg, deltfel, catehismul ortodox), nu spun că sunt false ori greșite/neadevărate, ci îmi pare că sunt incomplete și încerc să aduc o dimensiune în plus din cele care cred că există cu adevărat. Dacă mă înșel, să fiu iertat!
Tocmai ca ce a spus catalin2 e in conflict cu catehismul.
Definitia scoasa din joben seamana mai degraba a protestantism decat a ortodoxie.

Sa excluzi secole de crestinism si sa spui ca doar ce a spus Hristos e "Sfanta Traditie" este practic "Sola Scriptura" - o varianta usor indulcita si modificata.

Last edited by AlinB; 02.01.2017 at 00:21:05.
Reply With Quote
Vechi 02.01.2017, 00:58:10
flying's Avatar
flying flying is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2010
Locație: MIGREZ PRIN DIFERITE LOCURI ALE INIMII IN CAUTAREA LUI DUMNEZEU
Arrow

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Sa excluzi secole de crestinism si sa spui ca doar ce a spus Hristos e "Sfanta Traditie" este practic "Sola Scriptura" - o varianta usor indulcita si modificata.
N-as zice.Daca e s-o luam in sens strict ,Biserica lui Hristos contine ce transmite capul ei ,Hristos.Nimic altceva.Si El a comunicat prin "viu grai" cu milioane de sfinti:apostoli,prooroci,arhierei,postnici,temator i de Dumnezeu,calugari,patriarhi....
Vechi 02.01.2017, 01:16:15
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de flying Vezi mesajul
Biserica lui Hristos contine ce transmite capul ei ,Hristos.Nimic altceva.
Conține și ce Îi comunică oamenii (creștinii).
"Ale Tale dintru ale Tale..." este răspunsul oamenilor la Iubirea lui Dumnezeu, prin care se încheie cercul iubirii sau, mai exact, continuă spirala ei.
Aceasta este Biserica, înțeleasă în realitatea ei teandrică.

P.S. Însuși Hristos S-a întrupat și a rămas ca Dumnezeu-Om în comuniune Treimică, ducînd pe oameni în Biserică. Deci Biserica lui Hristos "conține" dragostea dintre Dumnezeu și oameni, dintre oameni și Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 02.01.2017, 03:58:43
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de flying Vezi mesajul
N-as zice.Daca e s-o luam in sens strict ,Biserica lui Hristos contine ce transmite capul ei ,Hristos.Nimic altceva.Si El a comunicat prin "viu grai" cu milioane de sfinti:apostoli,prooroci,arhierei,postnici,temator i de Dumnezeu,calugari,patriarhi....
Pe langa tonul irealist-idealizant, citeste si postarea initiala care a fost pusa in discutie si compara cu ce zice Catehismul.

Ei bine, aia e formula corecta, care nu necesita peticiri ulterioare nu tocmai inspirate.

Last edited by AlinB; 02.01.2017 at 04:01:56.
Reply With Quote
Răspunde