Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.12.2016, 18:02:39
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Deci inca o data pentru Alin, Demetrius si simplliu, ca sa incheiem discutia.

Demetrius a incercat sa explice faptul ca o femeie poate ramane insarcinata, virgina fiind, dar cu ajutorul partii barbatesti. Vorbea de un spermatozoid care poate patrunde prin himen. Mi-as dori sa ne lamureasca un medic aici, pentru ca eu tot nu cred ca este posibil, dar poate nu vad eu mecanismul.

Noi vorbeam nu de o fecioara oarecare, ci de Maria, mama lui Iisus.
Ea nu a avut interventie masculina. Nu a fost nici o relatie sexuala, nici un barbat nu s-a atins de ea. Pruncul a fost conceput cu ajutorul Tatalui.
Si de asta spuneam ca nu este posibil omeneste. Pentru ca nu este posibil.
In plus Fecioara Maria nu a cunoscut nici dupa nasterea Fiului un barbat (trupeste vorbind). Cu Iosif nu a fost casatorita in nici un fel.
Acesta i-a fost dat ca logodnic (nu stiu de ce acceptiunea asta). Era foarte in varsta si putea foarte bine s-o adopte ca un tata.
EA a trait in lume, cu un barbat in casa, cu copil si totusi a fost fecioara, fara sa fi cunoscut barbat.

Asta incercam noi sa explicam.

Pentru adelina - asa o casatorie nu exista. Daca vrei sa te casatoresti trebuie sa traiesti cu sotul tau. Biserica nici nu permite altfel. Copii poti sa ai si fara relatii sexuale.
Inclin si eu ca si AlinB sa cred ca ai niste probleme, ca retinerea aceasta nu este normala. Ori este ceva hormonal (frigiditate), ori o trauma sufleteasca, ori pur si simplu n-ai gasit omul pe care sa-l iubesti incat sa-l doresti si trupeste. Cand iubesti cu adevarat un om, ii iubesti totul, si trupul si poti concepe totul cu el, inclusiv relatiile trupesti.

Last edited by sophia; 25.12.2016 at 18:04:48.
Reply With Quote
Vechi 25.12.2016, 18:09:37
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Cu Iosif nu a fost casatorita in nici un fel.
Acesta i-a fost dat ca logodnic (nu stiu de ce acceptiunea asta). Era foarte in varsta si putea foarte bine s-o adopta ca un tata.
Iosif a fost chemat de Dumnezeu să o ia ca soție pe Maria pentru că ea urma să-l nască pe Hristos, deci urma să fie o tânără femeie fără bărbat, dar cu un copil. Dacă chiar și Iosif, un om drept și cu suflet bun, o bănuia de cădere în păcat până să-i vorbească îngerul în vis, cu atât mai mult lumea profană, care n-ar fi ezitat să o omoare cu pietre.
În felul acesta, căsătorindu-se cu Maria, Iosif a trecut drept tată al lui Iisus.
Vechi 25.12.2016, 18:45:47
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

CristianR - teoretic asa este cum spui tu, dar in scripturi nu se spune asa.
Si la biserica se spune la predica asa:
Maria a stat in templu pana la varsta de 12-13 ani sau cat le este permis fetelor sa ramana acolo. Deci era si ea o fata ca celelalte.
Si cand a trebuit sa plece de acolo nu mai avea parinti (murisera) si nu avea unde sa se duca, asa incat s-a cautat un om care s-o ia in grija.
Se mai spune si de logodnic. Aici este pentru mine o nelamurire.
Nu stiu daca ei chiar cautau s-o marite.
Dar Iosif a fost si denumit logodnicul. Era insa mult mai in varsta ca ea, avea deja copii mari, la casa lor.
Si a fost ales, dupa cum se stie el, dupa nuiaua care a inverzit.

Daca se stia la ei pe atunci ce avea sa se intample, nu stiu. Eu inteleg ca numai Iisus stia totul.
Vechi 25.12.2016, 19:08:40
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

Așa este, nu se știa. E o potrivire între lucrarea lui Dumnezeu și a oamenilor. Ei gândeau omenește și căutau să o mărite, pentru că fetele se măritau cam pe la vârsta pubertății. Dar nu întâmplător s-a înverzit tocmai nuiaua lui Iosif. Acolo se vede lucrarea lui Dumnezeu. Plus vizita pe care Arhanghelul Gavriil i-o face Mariei și visele lui Iosif, prin care Dumnezeu îi spune ce să facă.

Nu toată lumea era pregătită să priceapă și să accepte minunile atât de mari pe care urma să le facă Dumnezeu, așa încât El vine în lume discret, furișându-se parcă, și adresându-li-se numai celor care aveau inimile pregătite să-L primească.

De altfel, la fel face și astăzi, și nu mulți Îl primesc.
Vechi 26.12.2016, 00:32:00
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Cu Iosif nu a fost casatorita in nici un fel.
Oh....
Sophia!!!
Reply With Quote
Răspunde