![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
. . .unui pisălog bolnav :)))
|
|||
|
|||
![]()
Vreau sa va marturisesc un lucru. Asa ingaduit Dumnezeu sa fiu internata la Institutul de Oncologie in aceasta vara. Avand o problema de sanatate am suferit o interventie chirurgicala destul de ampla..drept care a fost nevoie de transfuzie.
Fratilor, vorbesc din postura pacientului.. DA!!! TRANSFUZIA SALVEAZA VIETI! Ba mai mult, nu stiu daca va puteti imagina cum este acolo... cata lume bolnava, cancere, metastaze, trupuri aproape inerte..pe care un donator il poate salva. Cred din toata fiinta ca nu exista nimic mai mare decat a darui ceva din tine pentru aproapele. Credeti-ma, totdeauna se schimba situatia si intelegerea...cand esti de partea cealalta.. Cat despre psihologi..sunt si psihologi crestini, care incearca (macar) sa priveasca omul, prin prisma Bisericii. Desi, e foarte greu.. Adesea omul alearga la psiholog intai apoi (daca..) la duhovnic! Bine ar fi sa avem cat mai multi duhovnici si cat mai putini psihologi... |
|
|||
|
|||
![]()
Dar acolo la Oncologic nu ați avut parte de un grup de suport?
Nu ați discutat împreună cu alți pacienți despre situația dvs., atunci când vă era foarte greu? Și nu a fost condus grupul de un psiholog clinician specializat în treaba asta? Și nu v-a ajutat procesul de grup, mai ales pe plan emoțional? Iar dacă a fost așa (pentru că știu foarte bine ce se întâmplă acolo, din amară experiență personală), de ce spuneți ce spuneți despre psihologi? Îmi pare rău că nu ați înțeles încă tot ce trebuia din experiența teribilă prin care ați trecut. În ce mă privește, sper să o scoateți cu bine la capăt și să dobândiți un strop de recunoștință, din necazul ăsta, pentru cei care v-au fost alături în zilele acelea cumplite. Doamne ajută! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dacă nu cunoașteți despre ce e vorba, mai ales în problema asta, vă recomand cu tărie să vă abțineți de la comentarii absurde. |
|
||||
|
||||
![]()
Aș propune și o listă de subiecte pentru dezbateri întru clarificare:
1. Domeniul Psihologiei; limite. Este acesta o provocare sau o stânjenire a Bisericii? 2. Motivele și scopurile activității psihologilor. 3. Metode (căi) de cunoaștere și intervenție în Psihologie. Comparație cu activitatea Bisericii. 4. Problema sensului vieții - comparație și relații între abordarea Bisericii și cea a psihologiei. 5. Moartea - comparație și relații. 6. Mântuirea - este, oare, de competența psihologilor??? 7. Păcatul - este oare de competența psihologiei? 8. În ce fel și în ce măsură Psihologia poate fi o slujitoare a Bisericii? Exemple concrete.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar nițel cam târziu, totuși... Trecînd peste asta, puteți deschide un topic separat și particip cu plăcere la dezbatere. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In primul rand nu stii de unde si daca a primit asistenta. Poate a fost si un pshilog dar credinta in Dumnezeu i-a fost mai de ajutor (cum a si confirmat). De altfel, poate ne lamuresti tu ce abordare poate avea un psiholog vizavi de un om care se afla in pragul mortii si nu se poate impaca cu asta? Are psihologia o solutie pentru moarte? Ia lumineaza-ne tu. In al doilea rand din ce a postat nu se vedea o lipsa de gratitudine asa cum insinuezi. Deci niste scuze ar fi fost binevenit, ca de la un om asa titrat in cele ale psihologiei umane ..ca si crestin nu mai vorbesc.
|
|||
|
|||
![]()
Să te lumineze Bunul Dumnezeu, nu eu!
Cât privește întrebarea ta, ai la îndemână mii de cărți profesioniste (nu fițuici de popularizare care umplu piața pe la noi) pentru a vedea cum abordează psihologii problema oamenilor copleșiți de perspectiva morții. Începe cu vreo lucrare legată de anxietate și apoi treci la terapia bolnavilor incurabili, dacă ai vreme și interes. Amintește-ți și de logoterapia lui Frankl, evreul acela care a traversat experiența lagărelor naziste. Eu nu pot, din păcate, să rezum aici toate abordările pe care le practică terapeuții în lucrul cu bolnavii respectivi. Și nu e locul pentru astfel de discuții. Îți mai sugerez să răsfoiești, alături de psihoterapie, și câteva pagini din psihanaliza clasică. De pildă o lucrare de pionierat, naivă acum, intitulată "Eros și Thanatos". Spor la studiu, supremă înțelepciune! |
|
||||
|
||||
![]()
Da ce, medicina are vreo soluție pentru moarte ?! La gunoi cu doctorii !!!
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|