![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Arată-mi erezia mea, necredinciosule.
Iuliu ! Numește-o, definește erezia ! Altfel, înapoia mea satană ! Că tu faci voia demonilor care sunt în tine și pe care-i arde viața în Hristos, care înseamnă foc. Că Domnul meu și Dumnezeu meu îmi spune: "cel ce crede în Mine va face și el lucrările pe care le fac Eu și mai mari decât acestea va face" - Ioan 14, 12. Și spune: "M-am răstignit împreună cu Hristos; și nu eu mai trăiesc, ci Hristos trăiește în mine. Și viața de acum, în trup, o trăiesc în credința în Fiul lui Dumnezeu, Care m-a iubit și S-a dat pe Sine însuși pentru mine." - Galateni 2, 20. Și spune: "Știu să fiu și smerit, știu să am și de prisos; în orice și în toate m-am învățat să fiu și sătul și flămând, și în belșug și în lipsă. Toate le pot întru Hristos, Cel care mă întărește." - Filipeni 4, 12-13. Și spune: 2 Petru 1: "3. Dumnezeiasca Lui putere ne-a dăruit toate cele ce sunt spre viață și spre bună cucernicie, făcându-ne să cunoaștem pe Cel ce ne-a chemat prin slava Sa și prin puterea Sa, 4. Prin care El ne-a hărăzit mari și prețioase făgăduințe, ca prin ele să vă faceți părtași dumnezeieștii firi, scăpând de stricăciunea poftei celei din lume. 5. Pentru aceasta, puneți și din partea voastră toată sârguința și adăugați la credința voastră: fapta bună, iar la fapta bună: cunoștința, 6. La cunoștință: înfrânarea; la înfrânare: răbdarea; la răbdare: evlavia; 7. La evlavie: iubirea frățească, iar la iubirea frățească: dragostea. 8. Căci dacă aceste lucruri sunt în voi și tot sporesc, ele nu vă vor lăsa nici trândavi, nici fără roade în cunoașterea Domnului nostru Iisus Hristos. 9. Iar cel ce nu are acestea este slab văzător și orb și a uitat de curățirea păcatelor lui de demult. 10. Pentru aceea, fraților, siliți-vă cu atât mai vârtos să faceți temeinică chemarea și alegerea voastră, căci, făcând acestea, nu veți greși niciodată. 11. Că așa vi se va da cu bogăție intrarea în veșnica împărăție a Domnului nostru și Mântuitorului Iisus Hristos. 12. Drept aceea, vă voi aminti pururea de acestea, cu toate că le știți și sunteți întăriți întru adevărul în care stați." "Vă rătăciți neștiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu." - Matei 22, 29. Din cauza rătăcirii, va cădea din Biserică, în ereziile romano-catolicismului, protestantismului, neo-protestantismului, ecumenismului și alte nebunii, pentru rătăcirea din neștiința Scripturii și nici a puterii lui Dumnezeu, mulți creștini, mulți ierahi, preoți și diaconi, au căzut, cad și vor mai cădea în aceste eresuri și altele noi care vor mai fi, cât timp se luptă Biserica cu ele. Maica Domnului și toți Sfinții să-i ferească de căderi pe toți dreptslăvitorii creștini, cu sfintele lor rugăciuni. Doamne miluiește. Citat:
Dacă toate-mi merg bine și roz, mă înspăimânt, înseamnă că nu-i bine cu mine spre mântuire. Nimeni să nu se amăgească. Dacă i se pare cuiva, între voi, că este înțelept în veacul acesta, să se facă nebun, ca să fie înțelept. - 1 Corinteni 3, 18. Și mai ales: Noi suntem nebuni pentru Hristos; - 1 Corinteni 4, 10. E simplu, nu Adriane? Nu e deloc simplu. Când te doare, când plângi, când îți pasă, te tăvălești pe jos de durere pentru omenire, nu, nu e simplu deloc. Altfel, nu ești a lui Hristos. Nu ești al Bisericii. Cu cât îți pasă mai mult, cu cât te doare mai tare, cu atât iubești mai mult, oamenii, pe Hristos, cu atât și Domnul te iubește mai tare. 10. Noi suntem nebuni pentru Hristos; voi însă înțelepți întru Hristos. Noi suntem slabi; voi însă sunteți tari. Voi sunteți întru slavă, iar noi suntem întru necinste! 11. Până în ceasul de acum flămânzim și însetăm; suntem goi și suntem pălmuiți și pribegim, 12. Și ne ostenim, lucrând cu mâinile noastre. Ocărâți fiind, binecuvântăm. Prigoniți fiind, răbdăm. 13. Huliți fiind, ne rugăm. Am ajuns ca gunoiul lumii, ca măturătura tuturor, până astăzi. 14. Nu ca să vă rușinez vă scriu acestea, ci ca să vă dojenesc, ca pe niște copii ai mei iubiți. 1 Corinteni 4, 10-14. Sunteți împietriți, iubiților. Nu mai stați în împietrire, că e o stare demonică. Să nu vi se pară doar că vă rugați. Rugați-vă neîncetat. Asta-i rugăciunea... Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine păcătosul. Doamne miluiește.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 03.11.2016 at 11:41:34. |
|
|||
|
|||
![]()
Daca nu intelegi ca nu are cum sa-ti pese macar atat cat I-a pasat lui Hristos, pentru ca asta inseamna ca spui ca ar putea sa-ti pese mai mult decat I-a pasat Lui si deci spui ca nu I-a pasat deplin de noi, esti nu doar eretic ci si cretin. :)
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu mă cheamă Adrian, dar dacă tu așa dorești să mă numești, ești liber. Ești de plâns Igore! Tu nu ești ortodox! Asta să-ți fie clar!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Deci să ne pese, să ne doară, nu doar cât ia păsat și l-a durut pe Domnul, ci mult mai mult, după cum El spune. Și dacă nu reușim să facem mai mult, atunci să facem măcar cât a făcut Domnul, să ne pese și să ne doară măcar cât i-a păsat și l-a durut pe Domnul. Asta-i misiunea Bisericii. Cine nu se silește spre aceasta, e un adormit. Și devine unealta demonilor. Citat:
Te las pe tine să trăiești Sfânta Credință, Sfânta Ortodoxie, Sfânta Biserică, mai mult ca mine, chiar mă bucur, asta și vreau. Să ne întrecem unii pe alții în Hristos. Tot mai mult, tot mai curat, tot mai iubitor, dăruindu-ne tuturor, toată viața. Iartă-mă și pomenește-mă, frățior preaiubit.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Da' ce mare lipsa compensezi cu asta, fratior iubit? Ce nu ai, in realitate, de iti exalta inchipuirea pana dincolo de ... puterea (limitata a) lui Hristos? Incep sa ma tem tot mai tare de ce poa' sa faca frustrarea prelungita din omul pacalit de vulpe.... P.S. Era o fabula, aia cu broasca, se umfla si se tot umfla pana a plesnit... Ti-o mai amintesti? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Caci nu problema in sine mantuieste si sfinteste. Si apoi, nu cauta raul cu lumanarea, ca asta nu e lucru intelept; ca el oricum vine, cand ti-e lumea mai draga... * Pana sa-ti mearga toate bine, te-ai intrebat daca iti merge, deocamdata, vreuna bine? cat de cat, acolo... Oare nu te inspaimanti de prea multe pareri si de prea putina viata reala? Zic si eu, nu te mania... |
|
|||
|
|||
![]()
Igor iti spun pentru ultima oara dupa care o sa te blochez ca sunt satul sa-ti citesc toate prostiile. Nu esti potrivit ca sa-i inveti pe altii. Poate intentia e buna dar ai luat-o razna rau si esti inselat de draci. Vorbeste cu duhovnicul tau si intreaba-l daca ar putea sa ne pese mai mult decat I-a pasat Domnului si daca nu cumva asta e o erezie.
Cand citesti Scriptura nu o citi cu fundul ci intelege ce anume scrie acolo. Il putem intrece pe Hristos in faptele pe care El le-a facut, putem face minuni mai mari decat cele pe care le-a savarsit El. Sigur ca nu le facem noi ci tot El le-ar face prin noi. Dar sa spui ca ar putea sa-ti pese mai mult decat I-a pasat Lui, asta numai un drac poate scrie. :) Igor esti pe fundul prapastiei. Si tot mai cazi, habar nu am unde. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Prostiile astea scrise de tine, întunericul din tine... (zic și eu, nu te mânia) Cine spune că nu toate problemele sunt de folos omului? Dacă trăiesc în Hristos, sau măcar dacă vreau să trăiesc în Hristos, de care problemă mă feresc? De care mă tem? Nu, nu problema în sine mântuiește sau osândește, ci cum trecem prin ea, cum ne raportăm la ea, ce facem, dacă facem, față de ea, cât facem, cu ce scop, cu ce foc și ardoare iubim și ne vindecăm noi și vindecăm pe alții. Deci stai liniștit, că nu trebuie să cauți răul deloc, că te va căuta el pe tine, dacă ești a lui Hristos și vrei să trăiești în Hristos. Aici pe pământ, niciodată, repet, niciodată vor merge toate bine. Cu cât îți merge mai rău, cu cât ești mai lipsit, cu cât dorești mai puțin cele materiale, cu atât înseamnă că stai mai bine, în dragoste, în smerenie, în rugăciune, în discernământ, în toată virtutea și mai ales în lupta cu diavolul și ierarhiile sale. Păreri de sine? Am eu păreri de mine? Dar e ceva al meu? Am eu ceva? Cu ce să mă laud? Cu Sfânta Cruce, atât. Nimic nu este al meu, toate sunt ale lui Dumnezeu. "Nici voi nu sunteți ai voștri", spune Scriptura. Deci dacă nici trupul nu-i al meu, cu ce să mă laud? M-am trezit pus în mijlocul a toate și trebuie să aleg. Spre mântuire sau osândire. "Fericit cel ce n-a văzut și-a crezut". Cu cât alegi mai bine Biserica, pe Hristos, sfințenia, cu atât mai greu îți va fi cu ceilalți care nu le aleg pe acestea... dar îți va fi mai bine în Hristos, în viața trăită în Hristos, în Sfânta Treime... Ți-aș scrie mai mult, dar dacă tu de bună voie, nu vrei să-ți îmbunătățești măsura, și vrei în libertatea ta să alegi stricat, dulceag, ecumenist, vei da răspuns Domnului Hristos, nu mie, eu doar am datoria să-ți spun, că nicio erezie, niciun ecumenist, nu se va mântui și este otravă minților mădularelor lui Hristos, Biserica. Doamne miluiește.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Dacă tu atât ai înțeles din ce am scris, și asta-i măsura ta, nu am voie să te opresc. Am voie doar să-ți spun că greșești. Am vorbit cu duhovnicul meu, și m-a îndrumat spre monahism. Asta simt și eu că trebuie să aleg. Și toți să trăim peste tot pe pământ, chiar și căsătoriți, dar să avem minte, inimă, simțire, conștiință de monah. Atunci avem o șansă spre mântuire, în cărarea strâmtă, îngustă și grea, care duce la viață. Avem putere și belșug de har, să facem lucruri mai mari decât cele ce le-a făcut Hristos. De ce nu le facem? Sigur că tot ce facem, facem prin El. Nici nu respirăm, fără mila Lui. Asta-i de la sine înțeles. "Răsare soarele și peste cei buni și peste cei răi", spune Scriptura. Și un ateu, respiră datorită milei Domnului, chiar dacă el nu acceptă asta. Și un eretic la fel, și oricine. Îți spun că nu sunt eretic și îți scriu din stropul de har primit. Ia seama ce faci cu sămânța care ți-am dăruit-o. E biblică, patristică, dar e micuță. Mila Domnului cu tine și cu toți, spre mântuire. Citat:
Ți-ai dăruit 2 secunde din timpul tău, Lui. Timp care tot el ți la dat. Cum să nu i se cuvină Lui, tot? Deci un "Doamne miluiește", e un exemplu. O măsură. De-acolo, dacă vrei, și cât vrei, crești din "slavă-n slavă". Dar să vrei ! Să vrei să fi de foc ! Să arzi pentru Hristos ! Citat:
Da, gânsăcel, vultur, vierme, oricum vrei să mă numești, știu că sunt nimic fără Hristos. Și prin El, poate reușesc să fiu creștin, să fiu o măsură cât mai bună a omenirii, a omului, a Fiului Omului. Că El e viața mea și tot ce am e de la El, și fără El nu vreau nimic, cu El, am totul. Citat:
Iartă-mă și pomenește-mă în sfințitele tale rugăciuni. Citat:
Și nu te teme. Decât de Domnul și de a nu face crește (în) Biserica Lui. Citat:
E și pentru mine, e pentru toți. Și nu e poezie, e o măsură a lui în Hristos. Nu-ți mai bate joc, vindecă-te de ecumenism !
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 03.11.2016 at 12:20:17. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu numai ca Igor ca orice eretic nu se multumeste sa mearga pe drumul pierzaniei daca nu-i trage si pe altii dupa el, dar isi inchipuie ca-i un fel de calugar batran si noi suntem invataceii pe care el ii dojeneste. :)
Deci dupa ce spune ca unui om i-ar putea pasa mai mult decat I-a pasat lui Hristos, acum scrie si el ce a auzit de la altii : "Și-au arogat drepturi infailibile, că ce hotărăște un Sinod, este fără greșeală" Asta e o afirmatie facuta de aia 3 calugarasi care au bantuit prin tara si care cred ca-s repetenti in ale teologiei sau ceva. Dar nu-i de mirare ca ne spune si Igor acelasi lucru, ca aia care se aseamana se aduna. :) Pai mai teologul lu` pesteprajit ce fel de sinod ar fi ala care nu pretinde ca e infailibil ? Poate fi sinod ortodox daca nu pretinde ca-i infailibil ? Poti sa spui "părutu-s-a Duhului Sfânt și nouă...dar s-ar putea ca Duhul Sfant si noi sa fi gresit" ? ![]() Vai de capul tau de mare teolog. Mai bine ai realiza unde te afli si te-ai opri din inselare. Daca ai aceeasi opinie cu a unor rataciti din Athos sau cu a lui Vulcanescu nu inseamna ca esti ortodox. Inseamna ca esti si tu la randul tau ratacit. |
|