![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Si cu asta sa incercam sa icheiem acest topic! Oricum, cine a fost OM a fost om si atunci, si- indiferent de regimul politic si de functia avuta- si-a facut meseria si datoria fata de tara si popor!
Oricum, istoria va judeca ce a fost bine si ce a fost rau in perioada 1964-1989 in Romania, iar pe oameni- indiferent ca au fost ceferisti, muncitori, tarani, doctori, profesori, militieni, securisti, primi-secretari, ministri, etc, Dumnezeu I va judeca dupa faptele lor si comportamentul lor in societatea, in familie si la locul de munca, si nu dupa regimul politic care a existat atunci! Poate ca Dumnezeu, la judecata cea din urma, va vedea un lucru bun in fapta unui militian de la ordine si liniste publica, care a impiedicat comiterea unei talharii sau a unui furt! Nu am vrut sa supar sau sa jignesc pe nimeni pe acest forum, dar cand s-au afirmat lucruri cu care nu sunt si nu voi fi nicioadata de acord, era normal sa raspund! Probabil unii colegi de forum nu-si vor schimba nicioadata opiniile- si eu la fel- insa chiar daca avem opinii diferite, asta nu inseamna ca trebuie sa ne jignim! Daca am jignit pe cineva imi cer scuze! Insa nu am atacat pe nimeni pe acest forum, si nu o voi face nici de acum incolo, dar imi voi sustine cu tarie opiniile! |
|
|
|||
|
|||
|
N-o sa mearga, o sa vi le-inmoaie.
Mai bine incercati cu limonada...:) Sau cu un pahar de vin rosu de pe dealurile insorite ale dulcii Moldove... |
|
|
|||
|
|||
|
Bre Florin, fara sa va simtiti jignit: io cred ca dvs. nu ati avut niciodata un contact cat de cat rezonabil cu realitatea, cu lumea asta in care traim cu totii... Nu va suparati, nu vreau sa va jignesc, si mai cred ca nu-i din vina dvs. Sunteti doar un exemplu de "pana unde pot face astia omul cel nou". Bre, sa ai o meserie din a fi "omul nou", e jalnic.
Dumnezeu sa va ajute sa va faceti om vechi, din ala obisnuit, dinainte sa cada fulgerul pe creierul lui Lenin. |
|
|
|||
|
|||
|
Asa e! Cine e om, om ramane!
Stii care e greseala ta? Ca ai incercat sa pozitivezi un intreg regim dictatorial, nedrept si abuziv, prin prisma faptului ca tatal tau si alti cativa au fost oameni buni, care au ajutat pe multi sau isi vedeau de treaba. Dar regimul asta, ca sa functioneze pe baza de teroare, avea oamenii lui special antrenati. Nu erau deloc putini si nici buni. Extinde-ti, asadar, orizonturile si daca esti om, si cred ca esti, vei accepta si faptul ca foarte multi oameni au avut de suferit pe nedrept de pe urma comunistilor. Inca nu-ti vine sa crezi, dar asa este. Ti-am recomandat doua carti, ca doar pe acelea le-am citit si eu. Dar m-au lasat fara cuvinte pentru ca am aflat despre o suferinta despre care nu stiusem pana atunci. Si aceia au fost oameni, Florinvs! Si cat au suferit! Numai sa-ti imaginezi ca unul dintre cei suferinzi ar fi putut fi un var, un prieten, un frate sau doar un vecin si atunci.... ti-ar da lacrimile. In fond toti suntem oameni, mai buni sau mai rai. Dumnezeu sa ne ierte pe toti! Si chiar asa, cati dintre noi, daca am fi fost intr-o anumita pozitie si am fi avut relatii peste relatii si ne-am fi scaldat in huzur, am mai fi ramas oameni? Adevarul e ca, prea putini. Pe mine m-ai convins, Florinvs, nu toti au fost rai desi ar fi putut iar tatal tau a fost unul dintre ei! Pot sa te asigur ca n-ai scris in zadar. Multumesc! Last edited by crinrin; 16.09.2016 at 01:28:33. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat:
faceau.Altfel cativa oameni nu puteau sa controleze cateva milioane. Citat:
la fel de mult, contemporani cu tine, in acest regim. |
|
|
||||
|
||||
|
De parca a zis cineva ca acum traim in Paradis si dreptatea desavarsita e instaurata definitiv in Romania. Ti-am mai spus ca atunci nu numai ca erai cu burta goala da' aveai si spaima in oase. Atunci nu numai ca traiai intr-un regim de teroare dar iti era interzis sa pleci din el. Daca cumva te prindeau ca fugi peste granita erai impuscat sau infundai puscaria. Ai uitat?
Macar acum poti sa dai cu gura pana faci praf pe limba si, daca nu-ti convine, poti sa pleci la dracu'-n praznic oricand te taie capu'. Nu mai plagia din nuvela "Abureala" de Gica Contra! |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
https://www.youtube.com/watch?v=4MAdEe0EM8s
|
|||
|
|||
|
Comunismul a dat si foarte multi oameni atei sau ortodocsi doar cu numele. In afara de bunici, prea putini erau preocupati de mantuirea sufletului lor. Cred ca mare parte dintre cei care mergem astazi la biserica, abia dupa revolutie ne-am trezit.
Comunismul i-a sfintit pe aceia pe care i-a prigonit, dar pe ceilalti i-a secat de credinta si le-a dat un nou dumnezeu. Last edited by crinrin; 16.09.2016 at 13:52:49. |
|
|
||||
|
||||
|
Mantuire? Esti sigur ca n-ai gresit poarta? Ai intrat pe un topic despre regimul comunist. Asta te mantuieste repede, ce-i drept, cu un glont in ceafa.
Bagandu-i in puscarii. Da' initiatorul topicului vrea sa ne convinga ca prim-secretarii comunisti, adica aia care-i bagau la beci, erau sfintii. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Familia in regimul comunist | florinbrasov0 | Generalitati | 40 | 12.09.2016 00:24:09 |
| Fiara bolșevică, Holocaustul roșu, Genocidul comunist | doctor_faustus | Generalitati | 28 | 12.02.2013 10:39:16 |
| Imi cer iertare ca am laudat fostul regim ateisto-comunist | mihailt | Generalitati | 44 | 29.09.2010 16:33:34 |
| Profetii despre romania | IonelS | Intamplari adevarate | 74 | 22.09.2010 14:46:09 |
| Materiale despre Romania | coralina | Generalitati | 15 | 12.10.2009 10:23:01 |
|
|