![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Clar (si nu de acum abia), nene mergi la doctor.
Sau undeva unde povestile astea ar avea priza, aici dupa cum vezi, trezesti cel mult compatimire.
|
|||
|
|||
|
Păi Doctorul... mi-a recomandat să cred! Tu la ce doctor mă trimiți? La cel care te-a ''vindecat'' pe tine?
Citat:
De compătimit nu ar fi de ce să mă compătimească pe mine cineva ci eventual ați avea voi de lucru, să vă compătimiți unii pe alții căci voi sunteți cei ce nu puteți crede nicicum în ciuda argumentelor și a mărturisirii adevărate căci eu sigur nu vă mint. N-am niciun interes ascuns. Exact așa s-a întîmplat prin 92-93 și nu cred că am mai spus la cineva taina asta a mea. Și nu e ca să mă laud și nici ca să vă înspăimînd căci pe atunci eram doar o apă și-un pămînt... foarte păcătos și de plin de toate iadurile gLumii. Între timp am mai lepădat din ele și m-a mai spălat Dumnezeu... așa cum se poate spăla un porc mistereț care vrea să devină iedul ăla mic ce nu vrea să deschidă ușa la lupii îmbrăcați în haină de capră care cîntă: ''Trei iezi cucuieți, ușa mamii descuieți că mama v-aduce vouă...'' știi tu Capra cu trei iezi. Deci acuma stau la ușă și mă păzesc să nu intre în casă necredințele și minciunile unora sau altora. Last edited by vsovi; 07.09.2016 at 18:31:08. |
|
|
|||
|
|||
|
Nu ma, doctorul psihiatru.
Dumnezeu nu vindeca fudulia sectara mai ales cand are se pare si substrat organic.
|
|||
|
|||
|
Păi la ăla mă referam în cazul tău. Deci ăla te-a sfîătuit pe tine să nu crezi. Atunci e clar cu cine mă lupt, cu Froid, cu Young, cu Pavlov și cu alți discipoli care te-au ''tratat'' așa de bine că văd că ai murit de tot. (La puterea de a crede mă refer... în Adevăr și în Dumnezeu)
Citat:
Unde vezi tu că mă laud? Și care sunt motivele ca să mă consideri sectar? Repeți ca ăia cu idei fixe... pe care singuri și le-au fixat așa că te rog să mă ierți dacă vreau să te tratez de neputința ta de a crede și de împotrivirea și încăpățînarea ta... pentru că se vede cum dai să crezi și apoi revi la ideile tale și la doctorii tăi la care mă trimiți în mod regulat. Iartă-i dacă te-au adus în halul ăsta... din credincios te-au făcut o legumă (moartă) care are instalat un difuzor și un microfon unde repetă: ești sectant, mergi la doctor... NIP e sectă, tu te lauzi, tu ești troll... și altele. Eu încerc să te tratez cu duhul blîndeții așa cum aș trata un frate... așa că nu te supăra dacă mai am speranță că o să te vindeci. Ar fi suficient să crezi mai mult în Dumnezeu decît în psihiatrii și în oricare dintre doctori. Nu zic deci să nu crezi în doctori ci zic că ți-ar prinde bine să crezi un pic mai mult în Dumnezeu. Ai putea să-ți deschizi astfel ușa de la temnița ideilor pe care ți le-ai fixat crezînd tu că deosebești binele de rău... dar ai pățit-o și ai deosebit exact pe dos... așa că te afli din păcate în cădere liberă... cădere în necredință... pe care ți-o mai și întărești cu doctorii și cu oamenii de știință și cu toate teoriile și plauzabilitățile modelor gLumii. Încearcă să crezi... încearcă să gîndești... încearcă sî înțelegi... încearcă să vrei să cunoști Adevărul... eu sper că vei reuși pînă la urmă. Last edited by vsovi; 07.09.2016 at 18:49:49. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Uite, Froid Sigmund (adica Freud) nu a fost psihiatru ci neurolog si psihanalist. Pavlov, Ivan a fost tot neurolog si mare cercetator al fiziologiei creierului (de la el ne-a ramas povestea cu reflexele conditionate si bancurile cu cateaua lui care il conditionase sa ii aprinda becul si sa ii aduca mancarea la ora fixa); dar nu psihiatru si nici psiholog sau psihanalist. Jung, Carl Gustav (iar nu Young) a fost medic psihiatru si psihanalist, intr-adevar. Alin nu are treaba cu nici unul dintre ei. (din pacate) Nu de alta, dar urmasii celor enumerati de tine mai sus au cu totul alte cunostinte si metode de terapie decat barbosii lor inaintasi. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat:
Citat:
De la întemeierea lumii și pînă azi, toți bărboșii și toți rașii ăștia purtînd musteți sau ciocuri și toți urmașii lor mai rași sau potrivindu-și barba cu modă sau ca să aibă credibilitate, ca prin asta să lași după ei, umblă cu ghicitul și vrăjitul eliberîndu-te de complexe și constrîngeri ca să poți păcătui fără probleme amăgindu-te că va fi bine pentru că zic ei... de parcă ar ști ei... cum e bine și cum va fi. Nu știu dar se dau mari și te duc în iad fără probleme tratîndu-te ca pe un caz, ca pe o ciudățenie pe care fac ei experiențe... păcălindu-te să-i crezi așa ca pe vrăjitoarele care-ți ghicesc viitorul și te bagă în superstiții și obsesii și nebunii fără să-ți dai seama cum rămîi să crezi o viață tot felul de minciuni lansate de ele așa ca și cum ele ar știi. Se lipesc de fraieri așa cum se lipesc astrogramele și zodiacele și tot felul de abureli cu care proștii se lasă păcăliți pentru că îi mituie și le încîntă orgoliul și au impresia că se întmplă ceea ce li se spune și ca niște copii cuminți, de frică se supun orbește tuturor prostiilor debitate de tot felul de impostori și de păcălici care îi trădează și îi vînd minciunii și răutății și păcătuirii. Nu-i mai credeți ci ''Lăsați medicii psihiatrii și psihologii să vină la Mine!'' ca să-i vindec de toate tîmpeniile lor pe care le debitează de parcă ar știi. Last edited by vsovi; 08.09.2016 at 19:55:16. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Dar sa luam de bun ce zici. Diagnostice macabre, spui... Pai bine, frate, daca tu ai fi medic psihiatru si, cand esti de garda iti vine unul in puterea noptii care tipa, urla, sfasie, se lupta cu vreo 4 insi care abia il tin, tu ce ai face? Dincolo de un sir de sfinte cruci, desigur... Ce faci mai apoi? Sa zicem ca reusesti sa stai cu omul de vorba. Si auzi de la el ca de fapt nu el ci extraterestrii din burta ii dicteaza sa o taie cu toporul pe nevasta-sa, apoi sa dea foc la grajduri si in final sa isi scoata aripile de sub piele si sa zboare pana la cer ca sa izbaveasca lumea de pacate... Tu ce diagnostic ii pui astuia? Nu stii, nu? Atunci lasa-i pe doctori sa il puna si sa-i dea un tratament adecvat. Eventual roaga-te ca pacientul sa fie compliant, sa se tina de tratament si sa se faca bine, atat cat s-o mai putea, cu Mila Domnului si cu ajutorul doftorilor. |
|
|
||||
|
||||
|
Un mort-viu bleumarin ?
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|
|
|||
|
|||
|
Da... exact așa era... cred că tocmai murise Episcopul Hrineanu al Clujului și eu eram în armată la Cîmpina și el mi s-a arătat ca un mort (viu pentru că avea Credință) ca un om oarecare la patul în care stăteam să ațipesc, în armată. Eram foarte păcătos pe vremea aia... deci nu aveam deloc aere de credincios sau de sfințișor sau de mare știutor sau cunoscător ca să mi se arate vreun drac... ca să mă păcălească cu ceva sau ca să mă înșele.
După aia, după mulți ani mi-am dat seama că el murise chiar atunci, în zilele alea și că era în drum spre NIP și că a trecut prin Cîmpina căci eram una din oile sale prea păcătoase, Cîmpina fiind aproape de Pucioasa, peste deal. Dar nu mi-a zis nimic de NIP fiindcă eu habar nu aveam pe atunci de vreo Trîmbiță Apocaliptică ci mi-a zis de altceva, că nu e bine să sintetizez prea ușor Biblia și asta cred pentru că el poate auzise sau vedea în mine că eu am făcut o remarcă în discuția cu colegii de armată că dacă vrei să citești Biblia atunci o poți sintetiza și reduce la iubire. El mi-a spus ceva ce am uitat în sensul că e mult mai mult de atît Biblia și că eu greșesc sintetizînd ignorînd esențialul, de exemplu Dreptatea, Credința, Adevărul, Sfințenia... și Dragostea lui Dumnezeu pentru oameni. Deci avea dreptate. Dar nu avea legătură cu NIP ci eu am făcut legătura... deci practic eu cred că el a fost la NIP sau era în drum spre NIP căci altceva ce să caute el la Cîmpina? N-avea ce să caute căci eu nu eram o oaie chiar așa de importantă pentru el încît să simtă nevoia să mă corecteze, doar participasem la puține slujbe de ale lui și practic nici nu cred că mă cunoștea vreunulo dintre apropiații lui, deci n-avea aproape nicio legătură cu mine ....... dar în drum... simțind, sau văzînd sau știind... a făcut o escală pe la patul unui soldat care tocmai ațipise. Last edited by vsovi; 07.09.2016 at 19:13:43. |
|
|
||||
|
||||
|
Un mort viu bleumarin, in drum spre Pucioasa via Campina ?
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Despre Post in Biserica universala | achimovjan | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 9 | 06.05.2010 15:53:11 |
| Care e adevarat Biserica Crestina?Ne arata istoria aceasta | mihailt | Generalitati | 15 | 09.12.2009 16:00:47 |
| BISERICA UNIVERSALA | mara2008 | Generalitati | 8 | 06.08.2008 07:07:57 |
|
|