![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Plin de sange, speriat, uitind-se ca un animal haituit la stanga si la dreapta... Soldatii ii omorasera familia - mama, tata, fratii, poate si bunicii... Doar el scapase. Acum se uita la mainile lui si, vazind sangele acela gros si intarit pe brate, incepuse cu o miscare nervoasa, de oroare, sa isi curete sangele... Sangele mamei lui, sangele tatalui lui, sangele fratilor lui, amestecat cu propriul sange... Il pusesera pe un scaun si il filmau. Omenirea intreaga statea in fotoliu si privea, curioasa poate, la acel ciudat individ care fusese pus pe un scaun si isi curata bratele de sange. Un copil! Un baiat de 5-6 anisori!... La un moment dat a ridicat ochii si ne-a privit. A privit catre camera. Privirea lui m-a inghetat. Atunci m-am intrebat: "Daca ne priveste Hristos? Daca acel copil e Hristos si El se uita in ochii nostri acum?" Last edited by ioan67; 30.08.2016 at 07:38:26. |
|
|||
|
|||
![]()
Cata poezie se poate face din nitica manipulare mediatica.. :)
Cand se decapita in Siria crestini, nu se agita media cine stie ce. De cand a inceput rusii sa le-o traga la taietorii de capete, inclusiv "moderati", jale si durere. Pai cand a bombardat SUA irak -ul si pe urma l-a ocupat ani de zile, a plans cineva pentru copii arabi fara parinti, fara case, mutilati si ucisi? Pentru ce au facut in Afganistan, inclusiv bombardat spital, s-a agitat cineva? Pe ici pe colo cate o stire seaca sau mai mult pe canale neoficiale. Acum apare un copilas intr-o stare fizca destul de buna, cu ceea ce pare mai degraba machiaj si gata, a aflat si occidentul ca se moare in Siria. Da' numa' de cand nu se mai fac raiduri aeriene de forma si taietorii de capete chiar o incaseza.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 30.08.2016 at 11:07:44. |
|
||||
|
||||
![]()
Nu-i vorba de Rusia sau de SUA aici, ci de război și consecințele lui inclusiv asupra copiilor. Pai puțin contează dacă imaginea cu pricina a fost difuzată cu scop propagandistic. Dacă am multiplica-o de zeci de mii de ori am putea să ne facem o părere despre tragedia din Siria. Pentru că vreo 40-50 000 de copii au fost uciși acolo în anii din urmă, plus vreo 200 000 de civili. Prea puțin se mediatizează suferințele lor, asta e adevărat. Poate dacă s-ar fi cunoscut în timp real crimele din timpul războaielor mondiale, reacția față de război ar fi fost alta.
Știu, vom muri. Dar cîtă splendoare! (Daniel Turcea) Last edited by CristianR; 30.08.2016 at 11:45:37. |
|
|||
|
|||
![]()
Crezi ca nu se stia?
Si chiar crezi ca acum ii pasa cuiva cu adevarat? E publicitatea mediatica care creeaza impresia ca "lumii ii pasa". Problema e ca omului de rand care sustine diverse guverne cu apucaturi criminale, nu da doi bani pe toata situatia, atat timp cat conflictul nu ajunge la el acasa. Acum cand taietorii de capete au inceput sa o ia pe cocoasa cu adevarat, cand situatia e pe cale sa se reglementeze si ordinea sa fie restabilita in Siria, brusc aveam o problema care era si pana acum dar nu o vedea nimeni: daunele colaterale. Problema de fapt e alta: ca nu e "ordinea" pe care si-o doreau altii.
|
||||
|
||||
![]()
Păi dacă-i omorâm pe toți, sigur că situația se va reglementa. În Alep mi se pare că nu de „tăietorii de capete” e vorba, ci de cei numiți rebeli, adică opozanții lui Al Assad. Pe care, de ani buni, acesta îi omoară la grămadă, cu civili cu tot. E un genocid acolo și, chiar dacă nu putem aplauda ce au făcut americanii, nu putem spune nici că rușii sunt „băieții buni” care aduc pacea. Pentru ei este o zonă de interes economic, militar, politic.
Și uite așa am dat-o în reflecții politice. Pe care nu le mai continui aici.
|
|||
|
|||
![]()
Pentru toti e o zona de interes, da' vezi cine a destabilizat mai intai zona in cauza si a facut lucrurile sa ajunga pana aici.
Rebelii carora li se spune acum "moderati" care nu cu multi ani in urma erau teroristul nr. 1 al lumii (gen Al-Qaeda). Si pentru taietori de capete, "ziaristul" din spatele reportajului cu baietelul simbol, chiar le-a publicat o taiere de cap a altui, baiat de 10-12 ani. Citat:
Syria conflict: Boy beheaded by rebels 'was fighter' http://www.bbc.com/news/world-middle-east-36843990
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 04.09.2016 at 19:30:57. |
|
|||
|
|||
![]()
Pai da, presa occidentala a fost oarba si muta cand a fost vorba despre masacrul asupra crestinilor sau al altor grupuri. In schimb cand e vorba despre rusi, ei s-au dus sigur acolo sa bombardeze copiii.
|
|