Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Spiritualitatea ortodoxa
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.07.2016, 15:49:41
crinrin
Guest

Implicit

Va multumesc!

Intentia a fost sa se inscrie la un liceu militar pentru ca de acolo sa urmeze medicina militara, sa iasa medic si sa ajute multa lume, spune ea. :) Un vis frumos pe care sper inca sa si-l implineasca! Mai are posibilitatea sa incerce pana implineste 16 ani, deci sanse mai exista.

Cred ca lectia dura pe care a primit-o acum ii va fi de folos la anul si nu numai.

Mi-e clar insa ca are o problema cu gestionarea emotiilor si depasirea unei fobii. Asa ca, daca va veti aduce aminte din cand in cand de ea, o cat de mica rugaciune ii va fi de mult ajutor.
Reply With Quote
Vechi 07.07.2016, 15:57:28
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de crinrin Vezi mesajul
Va multumesc!

Intentia a fost sa se inscrie la un liceu militar pentru ca de acolo sa urmeze medicina militara, sa iasa medic si sa ajute multa lume, spune ea. :) Un vis frumos pe care sper inca sa si-l implineasca! Mai are posibilitatea sa incerce pana implineste 16 ani, deci sanse mai exista.

Cred ca lectia dura pe care a primit-o acum ii va fi de folos la anul si nu numai.

Mi-e clar insa ca are o problema cu gestionarea emotiilor si depasirea unei fobii. Asa ca, daca va veti aduce aminte din cand in cand de ea, o cat de mica rugaciune ii va fi de mult ajutor.
De ce neaparat militar? Poate sa intre direct la o facultatea de medicina
Vechi 07.07.2016, 16:19:51
crinrin
Guest

Implicit

Da, medic va putea oricum sa devina, urmand calea standard pentru care tot va avea nevoie de un caracter mai puternic.
Iata ca toate sunt cu un rost pentru ca, tintind catre un liceu militar, a avut ocazia sa-si vada de pe acum slabiciunea. Trebuie sa se caleasca, pentru ca visele nu devin realitate fara pic de efort si suferinta.

Intr-un fel, ma bucur pentru ea ca are parte de o lectie de viata. Doar ca mi se pare mica ca sa inteleaga mare lucru.

N-au pus presiune pe ea.
Reply With Quote
Vechi 07.07.2016, 20:10:27
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Eu am niste nelamuriri mai intai:

1. Se primesc fete la un liceu militar???????????
2. Pentru medicina militara trebuie neaparat liceu militar?
3. Se primesc fete la academia militara??????
4. Care este diferenta intre civil si militar? La o adica si un medic civil poate sa mearga pe front si tot oameni ingrijesc.
5. Nu au la admitere (la liceu si facultate) si test psihologic?

Ma gandesc eu ca e mai bine pentru ea sa mearga pe un drum potrivit pentru fete. Nu pricep chestia asta cu femeile in politie, in armata si alte profesii din astea dure, barbatesti. Poate Dumnezeu asa vrea, sa fie fata si m ai apoi femeie normala.
Pe vremea mea fetele faceau armata in primii doi ani de facultate. Era oribil. Atata suferinta de n-am uitat nici azi. Chin cu uniformele, cu toata instructia. A fost o fericire cand s-a desfiintat.
O fericire si pentru baieti ca nu mai fac armata...Si totusi unii o cauta?
Nu inteleg fetele si femeile din ziua de azi.
Stiu, in vest se mai duc la profesii din astea. Dar de ce? Ce vor sa demonstreze si cui?
Doamne si sa dau copil (fata) de 14 ani la liceu militar? Ce-o fi acolo!
Ce fel de fete s-or duce si or fi admise acolo?

Last edited by sophia; 07.07.2016 at 20:15:08.
Reply With Quote
Vechi 08.07.2016, 16:00:02
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de crinrin Vezi mesajul
Da, medic va putea oricum sa devina, urmand calea standard pentru care tot va avea nevoie de un caracter mai puternic.
Iata ca toate sunt cu un rost pentru ca, tintind catre un liceu militar, a avut ocazia sa-si vada de pe acum slabiciunea. Trebuie sa se caleasca, pentru ca visele nu devin realitate fara pic de efort si suferinta.

Intr-un fel, ma bucur pentru ea ca are parte de o lectie de viata. Doar ca mi se pare mica ca sa inteleaga mare lucru.
Nu cred ca exercitiul fizic face diferenta de caracter.
La 19-20 ani multe persoane nu sunt capabile de performanta fizica.

Mi se par inutile complicatiile cu militaria, daca tot ce vrea e sa devina doctor.

Citat:
N-au pus presiune pe ea.
Poate nu, dar puteau pune accent pe esecul ei.

Sau dimpotriva, ar fi putut sa o ajute sa treaca peste si probabil nu s-ar fi simtit atat de descurajata.

Iar (relativa) indiferenta, intra si ea la prima categorie.