Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.07.2016, 23:40:20
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Duhul Sfânt e în el, în măgar.
Ar vrea unii magari. Dar nu este
Reply With Quote
Vechi 27.07.2016, 23:48:47
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Haha, touché
Vechi 27.07.2016, 23:57:48
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
I s-a dat de cine?
Uite ca sa nu zici ca bag si eu de la mine. Va spun si eu doar ce am primit.

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=181

"Nu ți-am dăruit de la mine nimic, eu nu am nimic, tot ce am, am primit, cu un singur scop: să dăruiesc totul, tot ce am primit.
Și iubesc atât de mult ce am primit, că nu pot dărui totul, ca un egoist stricat ce sunt, mi-e frică că nu voi mai primi, dacă dăruiesc totul... Dar ăsta-i alt subiect. "
Reply With Quote
Vechi 28.07.2016, 00:01:39
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Pana la urma problema nu sunt astia ca igor-emilian sau trimisul-puciosian ci noi toti astia care vorbim cu ei ca si cand ar fi normali cat de cat.
Vechi 28.07.2016, 00:09:14
Senior Member

Implicit

Pai uite ca eu acolo unde fac ei doi sinod, nu ma duc nici sa citesc. Nici nu stii care-i mai ratacit, pucistul care-i mai agresiv si mai smecherit sau banateanul care e asa de smerit incat sunt sigur ca isi inchipuie ca a vizitat si al 3 lea cer. Sau noi care nu ne vedem de treaba si incercam sa-i strunim. :)
Reply With Quote
Vechi 28.07.2016, 01:17:19
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Iertați-mă frații mei dacă v-am smintit, nu reușesc și probabil nu avem cum, să fim pe placul tuturor, nici Hristos cu Apostolii, cu Mucenicii cu Părinții, nu au fost pe placul tuturor.
Atât pot eu, asta-i măsura mea, știu că supăr pe mulți, dar îngăduiți-mă cu dragoste, și când vreți să mă ajutați, să mă lămuriți, veniți cu argumente, preferabil biblice, patristice, sau de bun simț, nu știu...

Suntem aici să ne construim unii pe alții, cum spuneam și acum câteva posturi.

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Ar vrea măgarii? Dar animalele n-au voință proprie, au instinct. Sau ai spus indirect că eu sunt măgar? Poți mai mult...

Deci dovedește ce vorbești. A vorbit de la sine, măgărița singură?
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 28.07.2016 at 01:37:49.
Reply With Quote
Vechi 28.07.2016, 08:44:31
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Pai uite ca eu acolo unde fac ei doi sinod, nu ma duc nici sa citesc. Nici nu stii care-i mai ratacit, pucistul care-i mai agresiv si mai smecherit sau banateanul care e asa de smerit incat sunt sigur ca isi inchipuie ca a vizitat si al 3 lea cer. Sau noi care nu ne vedem de treaba si incercam sa-i strunim. :)
Tocmai s-a largit sinodul, tare eram curios cine o sa mai intre in "comuniune" :))
Deci baza pentru pariuri tocmai s-a extins :))
Vechi 28.07.2016, 08:51:56
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Iertați-mă frații mei dacă v-am smintit, nu reușesc și probabil nu avem cum, să fim pe placul tuturor, nici Hristos cu Apostolii, cu Mucenicii cu Părinții, nu au fost pe placul tuturor.
Sau sectarii.

Citat:
Atât pot eu, asta-i măsura mea, știu că supăr pe mulți, dar îngăduiți-mă cu dragoste, și când vreți să mă ajutați, să mă lămuriți, veniți cu argumente, preferabil biblice, patristice, sau de bun simț, nu știu...
Daca o facultate (doua??) de teologie nu te-au lamurit, noi ce mai putem face?

Citat:
Interventia lui Dumnezeu nu presupune ca Dumnezeu sa se "incarneze" (sau "incastreze"???) intr-o fiinta sau un obiect - asta e politeism, nu stiu de unde ti-a venit ideea asta, ai mai mare grija de unde iti vin "sugestiile" astea "teologice".

Ia incearca sa-ti aduci aminte de bazele teologiei ortodoxe, pentru care nici nu-ti trebuie o facultate, e de ajuns catehismul.

Icoana o cinstim sau o veneram/adoram ?

Daca e Dumnezeu in icoana (Duhul Sfant) ar trebui sa o veneram.

Dar fata de sfinti si icoane, ortodoxa este cinstirea.

Vizavi de icoane, invatatura ortodoxa spune clar: cinstirea nu se refera la material/obiectul propriuzis ci la persoana care o reprezinta.

Si apropo, magarii nu sunt persoane.

Last edited by AlinB; 28.07.2016 at 09:29:55.
Reply With Quote
Vechi 28.07.2016, 09:05:09
Senior Member

Implicit

Unul crede in Verginica iar celalalt se crede Verginica. :)
Reply With Quote
Vechi 28.07.2016, 09:35:01
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
Ar vrea măgarii? Dar animalele n-au voință proprie, au instinct. Sau ai spus indirect că eu sunt măgar? Poți mai mult...
A fost un calambur. Nu te sifona. Daca Duhul Sfant, despre care vorbesti cu multa usurinta, ar fi lua-o asa personal precum o faci tu, de mult ai fi fost nimicit. Dar uite ca are rabdare cu tine si inca poti tasta.
Citat:
Nu, nu a vorbit singura magarita. A fost un miracol de la Dumnezeu.
Dumnezeu a facut-o sa vorbeasca pentru avertizarea profetului.

Insa Dumnezeu poate face miracole si fara sa intre personal in fiintele cu care face vreo minune.

De exemplu, cand Domnul Isus l-a inviat pe Lazar, nu a fost necesar sa intre in el, pentru ca Lazar sa invieze. A poruncit de afara: "Lazar, iesi!". Dumnezeu are capacitatea de a face minuni prin cuvantul Lui: "sa fie lumina".

Tot la fel, El a poruncit corbilor, nu a fost necesar sa intre in corbi. Dupa cum scrie in 3 Regi 17:4
Apă vei bea din acel pârâu, iar mâncare am poruncit corbilor să-ți aducă acolo!

Nu avem niciun pasaj biblic in care sa stea scris ca Duhul Sfant intra in animale.
Doar despre duhurile rele stim ca au intrat in porci.

Ai vreun text in care vreun parinte bisericesc a afirmat ca Duhul Sfant intra in animale?

Last edited by Penticostalul Traditional; 28.07.2016 at 09:37:20.
Reply With Quote
Răspunde