Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.06.2016, 23:24:03
Ion Pop Ion Pop is offline
Banned

Data înregistrării: 19.02.2011
Locație: Tinuturile Rinului, Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Pentru UK poate va fi benefică această părăsire a UE.

Pentru noi n-are cum să fie ceva bun. Iar dacă ei îi va urma destrămarea UE, vom fi mai vulnerabili.

Suntem prea mici pentru a supraviețui fără alianțe puternice.
Fratii nostri ORTODOCSI inca ne asteapta!

Tara Nosatra ara inainte de la DUNARE la WLADIVOSTOC!
Reply With Quote
Vechi 24.06.2016, 23:28:18
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ion Pop Vezi mesajul
Care? Astia?

Sondaj cu rezultate surprinzătoare. Cum ar vota moldovenii la un referendum pentru unirea cu România
http://www.antena3.ro/externe/republ...va-348059.html

Peste 23% dintre moldoveni susțin că ar vota pentru unirea României cu Republica Moldova dacă duminica viitoare ar avea loc un referendum în acest sens, arată datele unui sondaj realizat de Fondul Opiniei Publice. De partea cealaltă, circa 63% ar vota împotriva unirii, scrie Independent.md.

Last edited by AlinB; 24.06.2016 at 23:31:11.
Reply With Quote
Vechi 24.06.2016, 23:32:01
Romowe
Guest

Implicit

Citat:
Încercasem să te avertizez că am exagerat puțin lucrurile, începând cu „dincolo de nuanțe”. Dar dincolo de fraza aia, în care vroiam să arăt, pe scurt, că în istoria recentă noi așa i-am cunoscut pe ruși - mai curând ca pe niște barbari și în niciun caz ca pe niște civilizatori, cred că e bine să gândim nuanțat.

Ți-am mai spus că nu judec întregul popor rus, nu disprețuiesc cultura lor, îi prețuiesc pe ei ca oameni. Pe de altă parte, nu mă omor după cultura sau după spiritul – mai curând – occidental. Dar nu despre asta e vorba aici.
Spre deosebire de tine, însă, nu-i consider pe occidentali slujitori ai satanei; nici pe ruși.

În fine, trebuia să fie vorba doar despre Brexit aici, iar eu mi-am exprimat părerea că ceea ce se întâmplă nu este bine. Asta-i tot.

În rest, dacă singura explicație pe care o poți găsi pentru opiniile pe care le am este oportunismul, ce să spun? Poate că ești prea nobil că nu iei în calcul prostia, deși o consider de preferat în cazul ăsta.
Prost nu esti, sorry. Esti unul din cei mai profunzi membri ai acestui forum. Postarile tale respira calm si echilibru (pe subiecte legate de Sfinta noastra credinta). La politica...ma pierzi. Pur si simplu, parca ai fi, repet, un trooper indoctrinat de la Deveselu, sau mai rau, de la Guantanamo Bay. Eu sint emotional pina periculos de aproape de instablitate, si fricos cind e vorba de confruntari pentru o cauza. Asa ca nu am vocatie nu zic de mucenic, ci nici macar de viitor detinut politic european. :)))))))))))))))) Insa una e sa te pisi pe tine la ora aceea din noapte, "orele dubeleor de Securitate", si sa prmiti gealatului orice colaborare, si alta sa colaborezi nesuparat de nimeni, doar ca sa o duci mai bine. Nu ma intelege gresit: m-as vedea, la o adica, clar in prima postura evocata. Adica a lasului. Majoritatea rominilor apartin insa categoriei dominate de tendinta nr. 2. NU este un atac la persoana, sper ca ma intelegi. E doar un amestec de consternare in fata cecitatii unui om foarte inteligent, si furie in fata oportunismului gentic al propriului popor. Cu alte cuvinte, un studiu de caz. :)
Crede-ma, sistemele totalitare nu au preferati, ci doar unelte utile pe termen scurt, mediu si lung. Iar raportul dintre sistemul europena actual si (un posibil viitor) eurototalitarism e ca raportul dintre subimago si imago, la metamorfoza unor insecte.
Si, citeste, inca o data ce am scris, mai atent: nu ii consider(doar) pe vestici unelte ale Raului. Nu pe "amarastenii" lor, oameni ca noi, ci pe conducatori. Si nu doar pe conducatorii occidentali, ci pe absolut toate structurile de putere/imperii/etc., de pe lumea asta, care au fost, si sint, fara exceptie, vectori de suferinta, singe si lacrimi pentru mult mai multi semeni ai nostri decit vectori de civilizatie (un termen, iarasi, foarte subiectiv si discutabil) pentru unii, de obicei foarte putini si...oportunisti, pardon, adaptabili.
Citeste cu atentie linkurile lui Alin. Din un pdv obiectiv, sau cit de obiectiv se poate, lumea ar fi fost mai buna fara toate criminalele de imperii. De la cel babilonian pina la cel rus, de la cel otoman pina la cel britanic si de la cel carolingian pina la cel american. Clar.
Reply With Quote
Vechi 24.06.2016, 23:35:28
Romowe
Guest

Implicit Inca ceva, Cristian

Ah, a propos de "rusii barbari" din istoria noastra moderna: numele de, aham, "regulament organic" iti spune ceva? Cine l-a creeat si aplicat? Si ce consecinte, a propos de civilizatie, a avut pe termne mediu si lung? Dupa cum am zis, nu ai scuza prostiei. Te prinzi tu repede.
Reply With Quote
Vechi 24.06.2016, 23:38:56
Romowe
Guest

Implicit

Citat:

Mama lor de stupefiante, ca pina si in Renania au piata la unii rominasi ai nostri. Nu e asa, tov. Ivan Popov?
Da dom;le, eu sint var dupa unchii nasilor cu Arcann, imparatul Zakuulului. Hai ca vorbesc eu sa trimita Eternal Fleet ca sa ne ajute sa facem Neotracia in sistemul nostru solar. Totul e sa iei sucul ala de caise, pe care ti l-a trimis Jediul ala in alb. Da, e suc de caise, nu te uita ca scrie "haloperidol".
Reply With Quote
Vechi 24.06.2016, 23:48:42
Romowe
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Seriooos?

Probabil de chestii de genul asta, nu ai auzit inca:

Fața întunecată a colonialismului britanic: teribila foamete din Bengal

http://www.descopera.ro/cultura/1377...ete-din-bengal

Sa vorbim si despre exterminarea amerindienilor?

Sclavia in SUA?

Dar in Germania, unul din pilonii economici cel putin, ai UE, ar trebui sa avem incredere? Chiar asa scurta sa fie memoria?

Si cum am ajuns sub cizma ruseasca n-ai aflat?

Soarta României și a restului Europei de sud-est, scrisă pe un șervețel Cum au hotărât Churchill și Stalin ,destinul a milioane de oameni

http://www.historia.ro/exclusiv_web/...el-cum-au-hota
Ce ai cu omul, vrea si el sa o duca bine cu ai lui in noul sovietism, sa fie integrat, aglutinat, promovat, etc. Degeaba ii explic ca si Yagoda, fost sef al NKVD, a ajuns finalmente in Gulag. Ca Beria a fost executat dupa un simulacru de proces. Ca o groaza de delatori au fost primiti "calduros", in vremea marilor epurari staliniste, de ai pe care i-au trimis acolo. Un lucru de care nu se prind oportunistii, chiar inteligenti-dar-(auto)indoctrinati ca si colegul nostru: a fi oportunist este a fi mai putin liber decit aia din lagare. Greu de digerat, si mai greu de demonstrat altfel decit practic, dar nu mai putin real.
Reply With Quote
Vechi 24.06.2016, 23:53:58
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Romowe Vezi mesajul
Insa una e sa te pisi pe tine la ora aceea din noapte, "orele dubeleor de Securitate", si sa prmiti gealatului orice colaborare, si alta sa colaborezi nesuparat de nimeni, doar ca sa o duci mai bine.
Bun, deci suntem îndreptățiți să avem despre tine o părere mai bună decât despre mine. Mă voi consola, însă, cu răsplata pe care o voi primi de la Occident pentru oportunismul meu.

P.S. Încă o dată am intrat într-o discuție care nu va duce nicăieri. Pentru a cunoaște cât de cât un adevăr mai obiectiv, ar trebui să fim mai reci. Dar atașamentul față de o tabără sau alta este, îmi dau seama, în primul rând emoțional. Pe de altă parte, se pot aduce tone de argumente, atât de o parte, cât și de cealaltă. Și eu n-am vreme pentru asta. Așa că, încă o dată, mă opresc din discuția asta. Să ne vedem cu bine pe alte topice!
Vechi 25.06.2016, 00:42:36
Romowe
Guest

Implicit Inteleapta atitudine, aceasta este.

Citat:
Bun, deci suntem îndreptățiți să avem despre tine o părere mai bună decât despre mine. Mă voi consola, însă, cu răsplata pe care o voi primi de la Occident pentru oportunismul meu.

P.S. Încă o dată am intrat într-o discuție care nu va duce nicăieri. Pentru a cunoaște cât de cât un adevăr mai obiectiv, ar trebui să fim mai reci. Dar atașamentul față de o tabără sau alta este, îmi dau seama, în primul rând emoțional. Pe de altă parte, se pot aduce tone de argumente, atât de o parte, cât și de cealaltă. Și eu n-am vreme pentru asta. Așa că, încă o dată, mă opresc din discuția asta. Să ne vedem cu bine pe alte topice!
Ai dreptate. So be it.
Reply With Quote
Vechi 25.06.2016, 01:12:57
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:

Ai uitat de Alaska. Ar trebui sa o aducem inapoi langa Tara Mama unde ii e locul.
Reply With Quote
Vechi 25.06.2016, 01:32:32
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Eu vad in rezultatul recentului referendum o victorie a Europei. Fara discutie o infrangere pentru UE, dar o mare victorie pentru Europa. Fiindca, asa cum spunea inca de acum 25 de ani Papa Ioan Paul al II-lea, o uniune europeana nu poate fi altfel decat o Europa a nationalitatilor bazate pe radacina crestina comuna. A cladi pe oricare alta baza, asa cum s-a vazut, inseamna a cladi pe nisip. Dar o astfel de uniune e mai aproape de un model de sindicat (engl: "union") decat de un model confederativ (rom: "uniune"). In caz contrar, Bruxelles-ul de azi devine continuatorul Moscovei de ieri si impozia care s-a intamplat in anii 80 in imperiul moscovit fara Dumnezeu se va intampla si in anii urmatori in imperiul bruxelez fara Dumnezeu.

Principalul lider de opinie a Brexit-ului, fostul primar al Londrei (inainte ca postul sa fie ocupat de soferul musulman de acum) nu a avut nimic contra ideii europene, pe care a numit-o "initiativa generoasa", ci a felului in care e gandit UE in prezent. Fel care nu mai are nicio legatura cu Piata Comuna initiala. Piata comuna era gandita ca instrument al natiunilor in serviciul natiunilor, pe cand UE devine un superstat incontrolabil si autoreferential.

Bine ar fi daca UE, care si-a apropriat fraudulos ideea europeana, ar trage invatamintele necesare din referendumul de acum. Dar, parca vad ca nu va fi asa. Parca vad cum solutia la prea multa Europa va fi inca si mai multa Europa, lucru care nu va face decat sa mai adauge niste gaz sub cazanul care fierbe.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 25.06.2016 at 01:34:44.
Reply With Quote
Răspunde